Rămâi conectat

Actualitate

Renault ar putea renunța la motoarele diesel pentru majoritatea mașinilor sale vândute în Europa

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fabricantul auto francez Renault ar putea renunța la motoarele diesel pentru majoritatea mașinilor sale vândute în Europa, decizia fiind o reacție la faptul că respectarea prevederilor referitoare la emisiile poluante presupune costuri uriașe, informează BBC.

renault01Acest pas urmează scandalului de anul trecut privind fabricantul auto german Volkswagen (VW). Informațiile privind decizia Renault provin de la agenția de presă Reuters și nu au fost anunțate oficial.

Thierry Bollore, executiv din fruntea companiei a declarat că standardele dure antipoluare și metodele de testare fac ca fabricarea motoarelor diesel să fie neeconomică. La o întâlnire a managementului Renault, ținută în luna iulie, el a spus că motoarele diesel au fost deja eliminate de pe modelele mici, precum Twingo, încă dinainte de scandalul VW. Până în 2020, când vor intra în vigoare reglementări și mai dure ale UE, modelele mari ale Renault, precum Megane sau Clio este puțin probabil să mai fie echipate cu motoare diesel.

Mai mult de 60% din cele 1,6 milioane de autoturisme Renault vândute anul trecut în Europa au fost diesel. Substanța problemă din emisiile poluante ale motoarelor diesel este oxidul de azot.

Sursa Digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade

Bera Larisa

Publicat

în

ASTĂZI | COD GALBEN de CANICULĂ în Alba și alte județe din țară: Temperaturi cuprinse între 32 și 35 de grade Meteorologii ANM au emis marți dimineața, 18 iunie 2024, o atenționare cod galben de caniculă, valabilă pentru ziua de marți în Alba și alte județe din țară. Citește și: Cum va fi VREMEA până […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea