Rămâi conectat

Cultură Educație

Remus Pricopie: Prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele digitale

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pricopie spune că, termenul pentru pregătirea manualelor digitale a fost prelungit cu şase luni din cauza unor discuţii cu editorii care s-au plâns că timpul pentru tipărirea noilor manualelor este prea scurt. Introducerea manualelor digitale  va avea loc după un calendar stabilit de oficialii de la minister.

Reamintesc că, în perioada mai-iulie, am lansat în dezbatere publică Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I şi a II-a. La momentul respectiv am înţeles opoziţia unora dintre editori, care au reclamat faptul că nu au timp să tipărească noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să prelungim cu 6 luni perioada până la care să fie gata manualele”, a declarat Remus Pricopie.

Ministrul spune că, în ciuda prelungirii perioadei, manualele vor fi tipărite la timp, la până la 1 septembrie  se va  redacta forma finală a metodologiei, „formă care va integra şi observaţiile venite din partea partenerilor de dialog social”, se precizează într-un comunicat de la Educaţie.

În acest moment, suntem în calendarul stabilit, urmând ca până la 1 septembrie să se redacteze forma finală a metodologiei, formă care va integra şi observaţiile venite din partea partenerilor de dialog social. Prin urmare, nu există nici o întârziere faţă de cele stabilite anterior”, se mai arată în aceeaşi sursă.

Ministerul Educaţiei susţine că insituţia pe care o reprezintă consultă  atât profesorii, cât şi părinţii şi elevii.

Lipsa voinţei, blocajele politice şi uneori interesele financiare ale unor actori implicaţi în proces nu au permis până acum o modernizare a manualelor. Lucrurile însă se vor schimba. Educaţia nu poate sta în loc din motive ce nu au nici o legătură cu interesele elevilor, ale şcolii şi ale societăţii în ansamblul său”, conchide Remus Pricopie.

Sursa: Gandul.info


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea