Rămâi conectat

Sport

Remiză cu Şunda, FC Hunedoara – FC Unirea Alba Iulia 0-0

Publicat

în

În a 5-a partidă de verificare a iernii, toate împotriva unor divizionare terţe, FC Unirea Alba Iulia şi-a menţinut poarta imaculată şi a remizat astăzi cu FC Hunedoara, echipă condusă de fostul unirist Aurel Şunda, un scor alb, 0-0.

„Alb-negrii” au început cu formula Pascal – Schuller, I. Şerban, Bumbac, Bucurică – Cl. Oara, D. Militaru, M. Oprea, M. Petrescu – S. Mureşan, Pecarov, iar după pauză au intrat Lasc, Toderaş, I. Stan, Ov. Oniga, Potopea, A. Ianc (a bifat întâiul meci), Negură, Ciofu, Al. Giurgiu, Al. Man, M. Tănasă, V. Florea, M. Mariş şi Mădularea.

*Mădularea scos pe braţe

Elit - Gustul Desăvârșit

În actul secund George Mădularea (21 ani) a fost scos pe braţe din teren după ce a suferit o accidentare neplăcută, fiind suspect de întindere musculară (are actualmente, din acest motiv şanse minime de a fi menţinut în lot). N-au evoluat din motive medicale mai vechii indisponibili Bălu, I. Grozav, M. Pistol, alături de Pleniceanu (probleme la tendoane), împreună cu juniorii Căt. Ivaşcu, R. Moga, Contor şi G. Croitoru. „Am avut parte de un teren dificil, denivelat, lucru ce a afectat calitatea jocului. Testul în sine a fost o reuşită din punct de vedere al efortului, angajamentului şi implicării„, a concluzionat antrenorul albaiulienilor Stelian Gherman. Sâmbătă, la ora 11.30, uniriştii vor avea parte de singurul meci al perioadei de pregătire cu o prim divizionară, în deplasare cu Voinţa Sibiu, aflată sub comanda lui Alexandru Pelici.

*Bălu – între întindere şi ruptură de ligamente

Accidentat în urmă cu aproape 3 luni de zile, în 20 noiembrie, în etapa a 14-a (1-1 cu Juventus Colentina pe „Cetate”), la piciorul drept, jucătorul unirist Sorin Bălu face naveta între diverşi medici pentru a afla exact gravitatea afecţiunii. Jucătorul de bandă dreapta a efectuat un examen RMN în Braşov, însă diagnosticele diverşilor medici au fost contradictorii, mergând de la întindere ale ligamentelor până la ruptura ligamentelor cu acumulare de lichid. „Am discutat cu doctori din Braşov şi din Bucureşti, le-am prezentat rezultatele RMN-ului, am fost şi la un radiolog, dar părerile sunt împărţite. Joi o să merg şi la un medic specialist din Bazna, cunoscut în lumea fotbalului. Trebuie să se limpezească situaţia, să ştiu şi eu ce fac, cum abordez recuperarea”, a spus fotbalistul în vârstă de 26 de ani (15 partide şi un gol în tur), al treilea unirist pe lista indisponibililor de durată după M. Pistol şi I. Grozav.

Dan HENEGAR

Foto Ziarul Hunedoreanului


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Mâine pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj | Se termină chinul…

Publicat

în

Oficial, Unirea Alba Iulia abordează ultimul meci al acestei ediții din postura de retrogradată în Liga a 4-a, un moment dezolant pentru istoria clubului din Cetatea Marii Uniri.

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe “Cetate” este reprezentația de final a acestei staguni chinuitoare, cu Sănătatea Cluj (locul 6, 33 de puncte), adversar care în urmă cu o lună a administrat fostei prim-divizionare un rușinos “set la zero”. (Ne)oficial, Unirea Alba Iulia va continua de la toamnă tot la acest nivel, prin primirea unul loc sub soarele celei de-a treia scene. “Alb-negrii”, penultimii în ierarhia Seriei a 9-a, cu 26 de puncte, au retrogradat, pe hârtie, săptămâna trecută, în urma remizei de la Reghin (aveau nevoie de victorie), chiar dacă au 4 runde fără eșec (10 puncte acumulate). Vor absenta Oluwaseun și Fetița – suspendați, va reveni Cîrloanță.

Ne dorim să câștigăm, cu toate că avem probleme în compartimentul ofensiv. Suntem motivați să ne impunem pentru că ultima impresie contează”, a punctat Marcel Rusu.

Elit - Gustul Desăvârșit

Se va trage cortina, va veni vacanța, însă vara se anunță una incitantă pentru Alba Iulia fotbalistică: preluarea clubului de către Primărie, prin intermediul CS Municipal Unirea Alba Iulia (a se citi confirmarea primirii locului, rezolvarea aspectelor juridice, hotărâri de CL în acest sens, cesionarea dreptului de participare, nou proiect etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Sâmbătă, ora 18.00, CS Ocna Mureș – Sticla Turda | Bate vântul de vacanță

Publicat

în

Sâmbătă, la ora 18.00, este ultima rundă din play-off-ul Seriei a 9-a, între CS Ocna Mureș (locul 8, 30 de puncte) și Sticla Arieșul Turda (‘lanterna roșie”, cu 21 de puncte).

O întâlnire peste care adie aerul de vacanță, miza fiind doar orgoliul echipei conduse de Paul Ciucă în compania unui oponent deja resemnat și retrogradat (3 eșecuri la rând). Ocnamureșenii încheie al doilea sezon consecutiv pe a treia scenă, dar au de luat o revanșă în plan moral, după seria dezamăgitoare din ultimele 5 jocuri (trei înfrângeri la rând, un punct și un gol, 1-15 golaveraj!). Va lipsi Cioară – probleme cu serviciul.

Am evitat retrogradarea, deci principalul obiectiv este realizat. Însă ultima lună a fost una sub așteptări, am cam stricat imaginea clădită în cea mai mare parte a campionatului, iar cauzele sunt mai multe, nu una singură. În ultimul meci vom încerca să lăsăm o impresie bună, să plece suporterii bucuroși acasă”, a transmis antrenorul Paul Ciucă.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Luni, 30 mai, în „Arini”, selecție cu Ion Geolgău pentru clasa de fotbal (a V-a) de la LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș

Publicat

în

Federația Română de Fotbal, Primăria Municipiului Sebeș și LPS “Florin Fleșeriu” Sebeș, în colaborare cu CJ Alba, ISJ Alba și AJF Alba, organizează luni, 30 mai, pe Stadionul „Arini”, de la ora 16.00, o acțiune de selecție pentru constituirea unei clase (a V-a) de fotbal (băieți născuți în anii 2011, 2012).

Cu acest prilej, un proiect pilot la nivel național, în Alba va fi prezent Ion Geolgău (manager departament scouting FRF). „Tragem speranță că vom reuși să ne atingem dezideratele, respectiv să descoperim la selecție tineri promițători. Așteptăm peste 30 de participanți”, a spus Doru Oancea, director adjunct al instituției de învățământ din Sebeș.

În momentul demarării acțiunii de promovare a evenimentului, erau fixate posibile acțiuni similare la Alba Iulia (pe „Cetate”), Aiud sau Zlatna, pe parcursul a două zile, fiind așteptați și Mihai Stoichiță (președintele Comisiei Tehnice din cadrul FRF), Lucian Sânmărtean (manager sportiv al loturilor de juniori) și Miodrag Belodedici (membru în comisia tehnică a FRF). Însă particparea nu a fost la nivelul scontat, astfel că selecția se va derula într-o singură zi.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la toamnă, anul școlar 2022/2023, se va înființa o clasă cu specific “fotbal” la Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleșeriu” Sebeș. Pentru realizarea acestui deziderat se mizează pe implicarea Federației Române de Fotbal și a Primăriei Municipiului Sebeș.

Ne dorim să creăm o clasă de fotbal, începând de la clasa a V-a, respectiv pentru jucători născuți în anul 2011. Să ajungem la nivel județean să luăm unii dintre cei mai buni copii. FRF se va ocupa prin departamentul de scouting de selecția acestor tineri, cu care vom lucra pe baza unei metodologii oferite de FRF. Primăria ne va susține cu cazare și mâncare gratis la internatul liceului”, a spus Doru Oancea în cadrul unei emisiuni la Radio Unirea FM. Doru Oancea este în acest moment antrenor la  nder 17 a LPS Sebeș, dar și la Industria Galda de Jos, clasată pe locul secund în Liga a 4-a.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare