Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Reguli noi pentru admiterea la liceu

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Ministrul educaţiei, Remus Pricopie, a declarat într-un interviu acordat pentru NewsIn că ia în calcul varianta impunerii unei anumite medii pentru intrarea la liceu. Cei care se vor afla sub respectivul barem vor  putea opta pentru o şcoală profesională.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministrul spune că o astfel de măsură ar fi menită să crească rata de promovabilitate a examenului de Bacalaureat.

„Evident, oricine se uită pe cifre nu poate să ajungă decât la o singură concluzie: rezultatele sunt slabe. În momentul în care vorbeşti de judeţe în care ai procent de sub 50% sau în momentul în care vorbeşti de licee în care ai promovabilitate zero, evident că nu poţi să spui altceva decât că rezultatele sunt slabe. Acum, mai este o discuţie pe care trebuie să o avem. Un aspect este legat de ce am menţionat mai devreme, cine a intrat în liceu sau care este nivelul celui care a intrat în liceu ca să ştii la ce nivel să te aştepţi când iese din liceu. Or, în momentul în care se vor clarifica aceste lucruri, şi eu cred că le vom clarifica foarte repede, respectiv să construieşti trasee pentru elevi în funcţie de capacităţile lor, cred că este un prim pas. Nu vreau să spun acum ceva care s-ar putea transforma în breaking-news, dar nu exclud varianta în care pentru a intra într-un liceu să fie nevoie să ai o anumită medie. Altfel, intri pe zona de formare profesională pentru că dacă nu introduci această măsură îi chinuieşti într-un fel şi pe copii şi îi chinuieşti şi pe profesori or rezultatele nu au cum să fie bune”, a declarat ministrul.

Acesta a mai adăugat că în momentul de faţă se elaborează un plan pentru creşterea gradului de informatizare a sistemului de învăţământ astfel încât metodele de predare să fie mai apropiate de ceea ce îşi doresc elevii.

„Aici cred că o discuţie foarte importantă este cea legată de programele de studiu, curriculum şi manuale, cât de atractive sunt aceste manuale? Copiii noştri se joacă astăzi pe tabletă, pe telefon, pe computer, ei îşi caută informaţiile, vor informaţia, o caută, păi atunci haideţi să le dăm aceste informaţii în forma care este accesibilă pentru ei şi sunt o serie de măsuri pe care nu vreau să le anunţ acum pentru că nu sunt suficient de bine cântărite, dar sunt o serie de acţiuni care încep de la curriculum şi se termină cu modul în care se desfăşoară orele în clasă şi care sper să aducă un anumit tip de dinamism şi să stârnească interesul elevilor”, a mai adăugat Remus Pricopie.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua lege a salarizării: Unele lefuri s-ar putea dubla de anul viitor. Care sunt domeniile vizate Noua lege a salarizării ar putea intra în vigoare de anul viitor, adică din 2025. Potrivit ministrului Muncii, niciun salariu de la stat nu va scădea. IT-iștii, profesorii și personalul medical vor avea parte de cele mai mari majorări. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea