Refuzul Puterii de a dialoga cu Opoziţia este în detrimentul românilor

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Deputatul PSD de Alba, Radu Coclici, şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că actualul Executiv nu ia în discuţie măsurile de relansare economică propuse de partidele din Opoziţie. „Noi, respectiv partidele componente ale USL, am propus un set de măsuri care ar asigura, în primul rând, stoparea crizei, iar apoi repunerea motoarelor economice la treabă. Mai mult, PSD a cerut înfiinţarea unui comitet anticriză, din care să facă parte atât reprezentanţi ai arcului guvernamental, cât şi ai Opoziţiei, dar şi specialişti ai Băncii Naţionale a României. Constat cu tristeţe că demersurile noastre nu sunt luate în considerare de guvernanţi, fapt ce constituie un atentat la adresa democraţiei din această ţară”, a subliniat deputatul Radu Coclici într-un comunicat de presă.
Parlamentarul PSD de Alba este convins că viitoarea situaţie economică a României nu este deloc „roz”, în contextul realităţilor existente în prezent în Statele Unite ale Americii şi în multe ţări din Europa. „Guvernanţii nu doresc să prezinte adevărata situaţie a României, care se poate afunda în orice moment într-o prăpastie, cu şanse mici de ieşire. Noi am propus un dialog deschis pe această temă între Putere şi Opoziţie, un comitet de consultări, dar refuzul premierului şi al camarilei sale ne duc spre realitatea că Executivul nu vrea binele românilor, iar aceştia sunt în continuare minţiţi”, a punctat Radu Coclici.
Deputatul PSD a mai apreciat că România nu va putea ieşi din criză doar cu tăieri şi reduceri de cheltuieli. „Trebuie create locuri de muncă, să punem oamenii la muncă, nu să îi trimitem în şomaj pe toţi, după care să stingi lumina în urma ta. Trebuie să luăm exemplul Ungariei, care a luat măsuri de relansare economică inatacabile, nu de tăieri inexplicabile ale cheltuielilor şi veniturilor populaţiei”, a conchis Radu Coclici. (N.I.T.)

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT
PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

dolfi 21 iulie 2011 at 9:21

voi uslasii pesedeii si altii ca voi, veti fi mai credibili decat pedelacii daca veti stopa lenea si nu veti mai incuraja nemunca si furtul. Cate tipuri de ajutoare ati dat voi pesedeii lenesilor si putorilor din tara asta? Astia au ajuns de traiesc bine pe spatele celor care mai muncim, si pe de-asupra ne mai si sfideaza. Daca stau bine sa ma gandesc, „refuzul puterii de a dialoga cu opozitia” este o boala care o are fiecare partid cand ajunge la putere…

alexandru 21 iulie 2011 at 10:07

stimate domn coclici apreciez ca in lungul dumitale concediu de vara iti petreci timpul la telefon cu secretara, pe care o bati la cap sa scie cate ceva la ziar.doar o remarca fac legata de motoarele economiei( expresie care te depaseste intelectual radule): exporturile industriei romanesti sunt la maximul istoric din ultimii 20 de ani. nu mai putem porni nici un motor radule, toate sunt turate la maxim.incearca sa intelegi asta. iti recomand o carte despre dezechilibrele economice( e scrisa de isarescu, o gasesti la librarii prin bucuresti, librarii radule, nu puburi).si ca am adus vorba de dezechilibre, le putem analiza pe fiecare in parte( radule si dezechilibrtele sunt de muulte feluri.) astfel enuntam cateva probleme care nu depind in acest moment de motoarele economiei ci mai mult de politiceni ca tine: arierate, sistem bugetar supraaglomerat si ineficient, evaziune, companii de stat cu pierderi istorice, infrastructura precara.trebuie ca voi politicienii sa fiti mai atenti ce faceti cu impozitele noastre radule.trebuie sa punem cetatenii la munca( si tu esti cetatean radule)dar nu trebuie sa uitam un aspect: ca nu avem cu ce sa ii platim.am omis cuvinte grele pe care nu le poti asimila: deficit bugetar,soldul balantei externe, scadenta imprumuturilor externe etc.legat de unguri radule draga o precizare; si ei au taiat la greu din cheltuieli.nu inteleg ce ai vrut sa zici cu farza: taieri inexplicabile ale cheltuieliilor…poate ma vei lumina vreodata. singura explicatie a taierii unei cheltuieli poate fi lipsa veniturilor pentru acoperirea platii ei…nu ai bani nu cheltui radule.ungaria nu arelasnat nici o economie radule, e intr-o situatie bugetara mai dezatsruoasa ca a romaniei la ora la care scriu eu.iti pot recomanda cateva siteuri pt informare dar sunt in limba maghiara, limba pe care nu o stapanesti.veniturile populatie nu pot fi taiate de un guvern.pot fi cel mult afecate de impozite, taxe, inflatie etc.probabil secretara ta s-a grabit cu redactarea.la final tin sa precizez ca mi-am permis sa te tutuiesc pentru ca eu iti platesc salariul si secretara si masina si deplasarile si telefonul.asa ca mi-am arogat acest drept democratic de a fi un pic obraznic. si tu ti-ai arogat dreptul de a fi deputat. suntem aproape chit.apropo: sa facem un exercitiu de imaginatie: o comisie de dialog , un comtete anticriza, la masa stau: isarescu, vasilescu, daianu, coclici, relu fenechiu etc. cum ara arata acest dialog?ce masuri ai propune tu radule legate de atacul speculativ asupra leului, cum ai deschide discutia legata de o viitoare criza a datoriilor suverane….cum incepi dialogul radule?in speranta ca din 2012 locul tau va fi luat de oricine alticineva te salut cu respect.semnat: un mare fan al tau.

Comentariile sunt oprite