Rămâi conectat

Curier Județean

Refacerea ecologică a Râului Mureș, prin popularea cu pește, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Refacerea ecologică a Râului Mureș, prin popularea cu pește, pe masa consilierilor locali din Alba Iulia

Pe masa consilierilor locali din Alba Iulia, din data de 27 octombrie, se află și proiectul de hotărâre privind aprobarea acţiunii de refacere ecologică prin populare cu peşte a Râului Mureş.

Pentru susţinerea şi implementarea unui proiect de populare a Râului Mureş cu crap se impune încheierea unui protocol de parteneriat cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba. Acest proiect se doreşte o continuare a proiectului derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba lulia, finalizat cu o populare cu peste 1000 buc de cegă, în 22 decembrie 2017, în zona Municipiului Alba lulia, iar ulterior cu crap.

Analizând speciile în declin, dar şi speciile cele mai uşor adaptabile, care să satisfacă şi să acopere o nişă cât mai largă din ecosistem propunerea AJVPS Alba de a încerca să populeze cu o specie prolifică, nepretenţioasă , rezistentă la poluare şi variaţii majore de debite – CRAPUL.

Importanţa proiectului constă în contribuţia la refacerea ecosistemului acvatic, respectiv repopularea Râului Mureş cu crap, respectiv conştientizarea populaţiei, a pescarilor sportivi şi a tinerilor asupra păstrării unui mediu sănătos, încercând şi educarea pescarilor sportivi privind un pescuit sustenabil şi cu perspective de dezvoltare în viitor. Totodată se precizează că acţiunile de refacere a mediului, a faunei şi a florei, sunt necesare în prezent pentru a contribui la refacerea mediului înconjurător şi la dezvoltarea durabilă, orice acţiune în acest sens fiind un semnal pozitiv atât pentru albaiulieni, cât şi pentru agenţii economici, a căror implicare ar trebui să fie activă în anii viitori.

Bugetul solicitat pentru implementarea proiectului de repopulare cu crap este 15000 lei, sumă din care Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba va achiziţiona de la o crescătorie autorizată, cu Certificat de Conformitate 1000 kg crap.

Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba va promova acţiunea de populare, va mediatiza susţinerea financiară asigurată de Primăria municipiului Alba lulia şi va depune până la data de 31.12.2021 un raport descriptiv şi decontul aferent implementării proiectului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un cartier din Alba Iulia, printre zonele din România în care găsești cel mai ușor loc de parcare Alexandria, Râmnicu Vâlcea și Drobeta-Turnu Severin sunt orașele din România în care rezidenții au votat că găsesc cu ușurință locuri de parcare. La polul opus, București, Cluj-Napoca și Constanța sunt orașele în care se găsesc mai greu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea