Rămâi conectat

Actualitate

Recrutări în Armată 2022: MApN caută militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recrutări în Armată 2022: MApN caută militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului

În prezent, România are în jur de 70.000 de soldați încadrați la Ministerul Apărării Naționale, plus încă 50.000 în rezervă.

Alţii, dacă noua lege va fi adoptată, vor fi militari voluntari în termen. Toţi vor primi bani din partea statului.

CITEȘTE ȘI: Militari voluntari în Armata Română: Ministerul Apărării va publica legea pentru militari voluntari și cei care vor efectua voluntar stagiul militar

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale: „O armată profesionistă are nevoie nu neapărat de carne de tun, ci are nevoie de specialişti, de experţi, de oameni care pot să dezvolte operativ mai complicat, cu armament mai complicat, cu tehnologie mult mai complicată.”

Ministerul Apărării mizează nu doar pe profesioniştii angajaţi, ci şi pe rezerviştii voluntari. Peste 400 de civili, care nu au făcut în viaţa lor instrucţie, sau militari cu experienţă, vor intra de săptămâna viitoare în programul de instrucţie dedicat rezerviştilor voluntari.

Printre cei selecţionaţi se numără şi Raluca, ofiţer de Credite de 7 ani la o bancă din capitală. La 27 de ani, tânăra spune că a venit momentul unei schimbări.

Raluca, rezervist voluntar: „În iarnă m-au contactat pentru postul de rezervist voluntar. Am dat probele, am luat probele din fericire şi urmează activez mai departe. Vreau mai departe să înaintez şi pe alte poziţii în domeniul acesta.”

Sunt foarte mulţi tineri, bărbaţi şi femei deopotrivă, care își doresc o să fie voluntari rezervişti în armată. Chiar dacă asta implică şi perioade de instrucţie şi reguli stricte.

CITEȘTE ȘI: Tinerii care nu au făcut armata pot fi MOBILIZAŢI la locul de muncă, în caz de război

Ca să îi atragă, Armata îi şi plăteşte pe rezerviştii voluntari. În perioada când sunt chemaţi la instrucţie, rezerviştii primesc îndemnizaţia unui militar profesionist. De exemplu un soldat poate ajunge cam la 1.800 de lei. Pentru restul perioadei, când stau acasă şi pot merge la serviciu, rezerviştii primesc lunar 30 la sută din solda de grad şi funcţie, ceea ce înseamnă, tot pentru un soldat, puţin peste 500 de lei.

Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale: „În momentul acesta ne interesează în jur de vreo 10.000.”

Între ei, se vor regăsi şi militarii în termen voluntari. Ministerul Apărării lucrează la o lege de introducere a serviciului militar pe bază de voluntariat. Tineri cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani vor putea alege stagii de instrucţie de patru luni. La final, vor primii contravaloarea a trei salarii medii brute şi vor intra în rezerva operaţională a armatei pregătită pentru înrolare în caz de mobilizare sau război, potrivit ProTV.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea