Rămâi conectat

Politică Administrație

Record de imigranți români în Marea Britanie | 16 august 2014

Bogdan Presecan

Publicat

în

Anglia16 august 2014 | Numărul românilor și bulgarilor din Regatul Unit a ajuns la 153.000 în al doilea trimestru al anului 2014, în creștere cu 9% potrivit datelor publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS). Creșterea survine după liberalizarea pieței muncii pentru români și bulgari de la începutul acestui an, dar survine pe fondul  unei sporiri accentuate a migrației nete din statele Uniunii Europene.

Niciodată n-au fost în mod oficial mai mulți români în Marea Britanie. Datele ONS nu diferențiază între români și bulgari, dar se poate estima că românii reprezintă cel puțin 2/3, adică peste 100000, acestea fiind doar datele oficiale, care subestimează în general numărul real.

Datele pe lunile aprilile, mai și iunie arată o sporire cu 13000 a numărului românilor și bulgarilor față de trimestrul anterior, când se înregistrase o scădere de 4000, până la 140000. Cifrele reprezintă o creștere cu 47% față de perioada corespunzătoare a anului 2012 și cu 59% mai mari decât în urmă cu trei ani, notează rfi.ro

Numărul cetățenilor din cele opt foste state comuniste ce au aderat la UE în 2004 aflați în Marea Britanie a sporit la 861000 o creștere cu 178000 (20%) într-un an, în timp ce totalul persoanelor provenite din UE a fost în al doilea trimestru al anului de 1836000, o creștere cu 11% în doar trei luni, tot mai multe dintre acestea provenind din statele din sudul Europei lovite de stagnare sau chiar recesiune economică.

Sursa: rfi.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea