Rămâi conectat

Curier Județean

Reactualizarea listelor electorale: Prefectura Alba anunță începerea colectării datelor cerute de Guvern

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Instituţia Prefectului-Judeţul Alba a primit din partea Guvernului României, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor,  solicitarea de colectare şi transmitere de date privind persoanele înscrise în listele electorale permanente, care au stat la baza desfăşurării Referendumului Naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie 2012, după cum anunță,, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituției, Ada Rus.

”În acest context, autorităţile locale şi judeţene din Alba trebuie să ia toate măsurile necesare colectării şi centralizării datelor, cu transmiterea zilnică a acestora, prima comunicare a informaţiilor fiind programată pentru data de 10 august 2012. În condiţiile în care informaţiile solicitate de Guvern trebuie centralizate la nivelul fiecărui judeţ până în 27 august 2012, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a convocat o şedinţă cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi cu cei ai instituţiilor judeţene implicate în acţiune, urmând ca mâine să aibă loc o şedinţă cu primarii şi secretarii tuturor localităţilor din judeţ, la care sunt, totodată, convocaţi şi şefii serviciilor publice comunitare locale pentru evidenţa persoanelor”, precizează reprezentantul Prefecturii.

Conform solicitării Guvernului României, vor fi elaborate bazele de date locale, cu centralizare imediată la nivel judeţului, care să cuprindă persoanele decedate, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, cele ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite, persoanele care şi-au schimbat domiciliul şi nu au fost radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr care nu este corelat cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere al imobilului, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ, pe cale administrativă, precum şi cele care au reşedinţa/domiciliul în străinătate.

Pentru toate cele 9 situaţii se vor întocmi câte un tabel numeric şi unul nominal, la nivelul fiecăreia din cele 78 de localităţi ale judeţului Alba, datele centralizate urmând să fie transmise Guvernului României, prin grija Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba.

„Avem o situaţie pe care trebuie să o gestionăm cu maximum posibil de eficienţă. Judeţul Alba trebuie să arate că are capacitatea administrativă de a duce la bun sfârşit o acţiune, al cărei scop este colectarea şi transmiterea de date, nu de modificare în vreun fel a listelor electorale permanente. Rolul nostru este acela de a strânge informaţiile cerute, prin raportarea lor la listele electorale permanente de la data de 29 iulie 2012, de a le centraliza la nivel de judeţ şi de a le transmite zilnic Guvernului României, începând din 10 august 2012. Am convingerea că cei implicaţi în această acţiune vor lucra foarte bine, în aşa fel încât informaţiile solicitate să fie transmise la termenul stabilit. În ceea ce mă priveşte, mă voi implica personal în acest demers, pentru a evita eventualele probleme şi pentru ca toată lumea să înţeleagă ce avem de făcut, conform cerinţelor. Esenţial este că nu intervenim cu nici cea mai mică modificare asupra listelor electorale, obiectivul nostru fiind exclusiv acela al colectării cât mai bune a datelor cerute şi transmiterea lor către Guvern, cu respectarea termenelor stabilite inclusiv de Curtea Constituţională”, a declarat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea