Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Curier Județean

Reactualizarea listelor electorale: Prefectura Alba anunță începerea colectării datelor cerute de Guvern

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Instituţia Prefectului-Judeţul Alba a primit din partea Guvernului României, prin intermediul Ministerului Administraţiei şi Internelor,  solicitarea de colectare şi transmitere de date privind persoanele înscrise în listele electorale permanente, care au stat la baza desfăşurării Referendumului Naţional pentru demiterea Preşedintelui României din data de 29 iulie 2012, după cum anunță,, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituției, Ada Rus.

”În acest context, autorităţile locale şi judeţene din Alba trebuie să ia toate măsurile necesare colectării şi centralizării datelor, cu transmiterea zilnică a acestora, prima comunicare a informaţiilor fiind programată pentru data de 10 august 2012. În condiţiile în care informaţiile solicitate de Guvern trebuie centralizate la nivelul fiecărui judeţ până în 27 august 2012, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, a convocat o şedinţă cu specialişti din cadrul Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba, reprezentanţii Consiliului Judeţean, precum şi cu cei ai instituţiilor judeţene implicate în acţiune, urmând ca mâine să aibă loc o şedinţă cu primarii şi secretarii tuturor localităţilor din judeţ, la care sunt, totodată, convocaţi şi şefii serviciilor publice comunitare locale pentru evidenţa persoanelor”, precizează reprezentantul Prefecturii.

Conform solicitării Guvernului României, vor fi elaborate bazele de date locale, cu centralizare imediată la nivel judeţului, care să cuprindă persoanele decedate, cele care şi-au pierdut dreptul de vot, persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate, cele ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite, persoanele care şi-au schimbat domiciliul şi nu au fost radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare, persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr care nu este corelat cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere al imobilului, persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie sau divorţ, pe cale administrativă, precum şi cele care au reşedinţa/domiciliul în străinătate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru toate cele 9 situaţii se vor întocmi câte un tabel numeric şi unul nominal, la nivelul fiecăreia din cele 78 de localităţi ale judeţului Alba, datele centralizate urmând să fie transmise Guvernului României, prin grija Instituţiei Prefectului-Judeţul Alba.

„Avem o situaţie pe care trebuie să o gestionăm cu maximum posibil de eficienţă. Judeţul Alba trebuie să arate că are capacitatea administrativă de a duce la bun sfârşit o acţiune, al cărei scop este colectarea şi transmiterea de date, nu de modificare în vreun fel a listelor electorale permanente. Rolul nostru este acela de a strânge informaţiile cerute, prin raportarea lor la listele electorale permanente de la data de 29 iulie 2012, de a le centraliza la nivel de judeţ şi de a le transmite zilnic Guvernului României, începând din 10 august 2012. Am convingerea că cei implicaţi în această acţiune vor lucra foarte bine, în aşa fel încât informaţiile solicitate să fie transmise la termenul stabilit. În ceea ce mă priveşte, mă voi implica personal în acest demers, pentru a evita eventualele probleme şi pentru ca toată lumea să înţeleagă ce avem de făcut, conform cerinţelor. Esenţial este că nu intervenim cu nici cea mai mică modificare asupra listelor electorale, obiectivul nostru fiind exclusiv acela al colectării cât mai bune a datelor cerute şi transmiterea lor către Guvern, cu respectarea termenelor stabilite inclusiv de Curtea Constituţională”, a declarat Dan Coriolan Simedru, prefectul judeţului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO| Investiții de circa 2 milioane de lei la Spitalul Municipal Blaj: Noul Ambulatoriu va fi gata în acest an

Mai multe secții de la Spitalul Municipal Blaj au fost reabilitate și modernizate cu circa 2 milioane de lei din fonduri proprii, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut.

„Continuăm investițiile în infrastructura medicală de la Spitalul Municipal Blaj. Mai multe secții au fost reabilitate și modernizate, iar condițiile hoteliere pentru pacienții internați au crescut odată cu achiziționarea de paturi electrice noi.

În această vară au fost realizate următoarele investiții

Elit - Gustul Desăvârșit

Au fost achiziționate 150 de paturi electrice, pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou Născuți, Pediatrie, Medicină Internă, Neurologie, Boli Infecțioase și ATI Covid. Paturile sunt reglabile pe înălțime, secțiunile spate și picioare sunt ajustabile și permit poziționarea pentru resuscitarea cardio-respiratorie. În ultimii doi ani au fost înlocuite 85% din paturile de la Spitalul Blaj.

Au fost reabilitate și modernizate Secția Psihiatrie, Secția Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul Nou-Născuți. Au mai rămas de reabilitat și modernizat secțiile Pediatrie, Interne și Boli Infecțioase, pentru care se fac deja pregătiri în acest sens.

A fost înlocuit acoperișul clădirii în care funcționează Secțiile Neurologie și Psihiatrie, cu această lucrare finalizându-se înlocuirea acoperișului la toate clădirile din incinta Spitalului Vechi.

Aceste investiții au fost realizate din fondurile proprii ale Spitalului Blaj, valoarea totală fiind de aproximativ 2 milioane de lei.

Până la sfârșitul anului va fi dat în funcțiune noul Ambulatoriu, primul din țară realizat pe fonduri europene, o clădire nouă, la standarde europene, cu 5 niveluri (demisol + parter + 3 etaje), care va avea 16 cabinete medicale cu săli de tratament.

Obiectivul nostru este ca Spitalul Blaj să ajungă cel mai bun spital de grad 4 din România, pe măsura Blajului european pe care-l construim împreună!”, a transmis primarul Blajului Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Casa Căsătoriilor în Alba Iulia: Tinerii albaiulieni vor avea o locație nouă pentru cununia civilă

Primăria municipiului Alba Iulia a lansat miercuri, 10 august, achiziția pentru lucrările de execuție la amenajarea Casei Căsătoriilor în incinta SPCLEP Alba lulia.

Obiectivul intervenției de amenajare propuse este crearea unor spațiu de evenimente și ceremonii oficiale, respectiv creării unui spațiu destinat derulării ceremoniilor de căsătorie civile precum și a decorului pentru realizarea de fotografii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru desfășurarea activității specifice, respectiv amenajarea unui spațiu propice pentru oficierea căsătoriilor, Municipiul Alba Iulia își propune organizarea funcțională a unui spațiu special în sediul SPCLEP. Acest spațiu se află în fostul sediu BancPost. La data prezentei nu există un spațiu amenajat propice pentru oficierea căsătoriilor sau pentru alte evenimente de protocol. Pentru amenajarea Casei Căsătoriilor din Municipiul Alba Iulia este necesară achiziția de lucrări de amenajări interioare în urma executării cărora să se obțină o refuncționalizare și amenajare a spațiilor.

Din punct de vedere funcțional, se propune amenajarea unui spațiu interior pe baza proiectului de amenajare achiziționat deja, gândit de designerii de interior We Design, prin remodelarea acestuia în concordanță cu cerințele din prezentul caiet de sarcini, având ca scop final obținerea spațiului de evenimente gândit și prezentat în randările studioului de amenajare interioară.

Lucrările propuse nu afectează structura de rezistență a clădirii, intervențiile fiind doar de refinisare a spațiului interior, remodelare, adaptare și modificare a instalațiilor existente în conformitate cu planurile de amenajare propuse.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

12 august| Venisajul expoziției „De la artefactul istoric la reenactmentul istoric”, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Vineri, 12 august 2022, de la ora 16.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, în deschiderea celei de a IX-a ediție a Festivalului Roman Apulum. Traianus Optimus Princeps, va fi vernisată expoziția De la artefactul istoric la reenactmentul istoric.

Expoziția dorește să ilustreze o mică parte din sursele documentare care stau la baza desfășurării spectacolelor de reconstituire istorică antică. Cu această ocazie vor fi expuse o serie de piese originale care au aparținut armatei romane, descoperite pe teritoriul județului Alba, aflate în patrimoniul muzeului albaiulian. Alături de ele vor fi prezentate și replici științifice efectuate după acestea, urmând tehnologii antice de prelucrare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astfel, se încearcă realizarea unei relații directe între obiectele de recuzită folosite în reprezentațiile de reenactment antic și artefactele arheologice. Scopul fiind acela de a exemplifica modul în care spectacol de reenactment antic este susținută de către sursele istorice (relatările autorilor antici, sursele iconografice sau obiectele provenite din cadrul unor descoperiri arheologice).

Toate aceste analogii, puse în practică pertinent din perspectivă istorică fac ca reenectmentul să depășească limitele unei abordări minimaliste dedicate publicului larg și să se îndrepte către o parte importantă a cercetării istorice și înțelegerii epocii antice, o modalitate de abordare definită sub numele de „arheologie experimentală”.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Alba Iulia cu sprijinul Muzeului Național al Unirii Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea