Ziarul Unirea

Reacţii dure ale liberalilor cugireni la posibilitatea desfiinţării spitalului

Oare cum va mai trebui să plătească Cugirul pentru că a îndrăznit să aleagă altceva decât portocaliu? Nu a fost suficient că timp de patru ani nu a primit nici un ban pentru susţinerea programelor locale de dezvoltare? Nu a fost suficient că unul din marii investitori, şi anume STC, a fost direcţionat pentru a se extinde în altă localitate? Intenţia de reorganizare sau desfiinţare a spitalului pare să fie lovitura de graţie: cei peste 25.000 de cugireni sunt condamnaţi să plătească cu propria sănătate pentru că la conducerea spitalului şi a administraţiei locale nu se află PDL-iştii.
Este inacceptabil cum acest PDL îşi coboară maşinăria politică până în cele mai esenţiale sisteme ale unei societăţi cum este sănătatea şi educaţia. Pentru că, să fie limpede pentru toată lumea, în spatele acestei măsuri, care spun ei că va limita risipa din sistem, se află de fapt cauze politice. Credem că ar fi interesant de urmărit câte din spitalele ineficiente conduse de portocalii se găsesc pe lista cu unităţile medicale care urmează a fi reorganizate sau transformate în cabinete medico-sociale?
Poate că multe au fost înghiţite până acum, însă de data aceasta cugirenii nu vor mai pleca capul. Şi asta pentru că avem nevoie de spital, merităm să avem acces la îngrijiri medicale de specialitate şi asta cu atât mai mult cu cât Spitalul Orăşenesc Cugir a fost ridicat de locuitorii acestui oraş, într-o perioadă în care întregul judeţ s-a dezvoltat datorită Cugirului.
PNL Cugir cere în mod public Prefectului PDL, Ştefan Bardan, preşedintelui PDL Alba, Ion Dumitrel şi preşedintelui PDL Cugir, Radu Roşian să răspundă la câteva întrebări : este adevărat că spitalul din Cugir se află pe lista unităţilor sanitare care vor fi reorganizate sau transformate în cabinete medico-sociale? De ce se ia o asemenea decizie acum când managementul spitalului a trecut la primărie, căreia nu i se dă şansa să gestioneze problemele unităţii sanitare? Trebuie spus că acest demers nu este numai politic, ci solicităm răspunsuri exacte în numele locuitorilor din Cugir a căror interes îl reprezentăm atât la nivel local cât şi judeţean şi naţional.
În condiţiile în care se confirmă ceea ce se vehiculează în aceste zile, privind desfiinţarea spitalului, vom iniţia, prin mijloacele legale, mitinguri de protest. De aceasta data nu va fi un miting al PNL, ci al cugirenilor.
Spitalul din oraşul Cugir nu trebuie desfinţat! Cugirenii au puterea de a lupta pentru a îşi păstra spitalul.(Biroul de Presă PNL Cugir)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

viorel 10 ianuarie 2011 at 8:10

deci tebane ai vazut multe filme la viata ta tata, sa-mi bifezi si mie un adevar, UNU nu mai multe din tot ce ai scris mai sus. P.S. Truta e de la PDL si face parte din conducerea spitalului.

sache 10 ianuarie 2011 at 20:29

cine este Truta?

funkit 12 ianuarie 2011 at 15:45

Sa nu uitam perioada lunga de timp Cugirul in totalitatea lui a fost distrus de pnl,conventia,atanasiu ,emil muntean si alti pnl-isti ”de frunte,,.

sorin 12 ianuarie 2011 at 16:07

Cretinilor de mai sus, va doresc sa aveti nevoie de o urgenta medicala si sa nu aveti unde merge! Boala nu tine cont ca esti pedelist sau penelist, fraierilor!

Comentariile sunt oprite