Rămâi conectat

Cultură Educație

Reacţii dure ale liberalilor cugireni la posibilitatea desfiinţării spitalului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Oare cum va mai trebui să plătească Cugirul pentru că a îndrăznit să aleagă altceva decât portocaliu? Nu a fost suficient că timp de patru ani nu a primit nici un ban pentru susţinerea programelor locale de dezvoltare? Nu a fost suficient că unul din marii investitori, şi anume STC, a fost direcţionat pentru a se extinde în altă localitate? Intenţia de reorganizare sau desfiinţare a spitalului pare să fie lovitura de graţie: cei peste 25.000 de cugireni sunt condamnaţi să plătească cu propria sănătate pentru că la conducerea spitalului şi a administraţiei locale nu se află PDL-iştii.
Este inacceptabil cum acest PDL îşi coboară maşinăria politică până în cele mai esenţiale sisteme ale unei societăţi cum este sănătatea şi educaţia. Pentru că, să fie limpede pentru toată lumea, în spatele acestei măsuri, care spun ei că va limita risipa din sistem, se află de fapt cauze politice. Credem că ar fi interesant de urmărit câte din spitalele ineficiente conduse de portocalii se găsesc pe lista cu unităţile medicale care urmează a fi reorganizate sau transformate în cabinete medico-sociale?
Poate că multe au fost înghiţite până acum, însă de data aceasta cugirenii nu vor mai pleca capul. Şi asta pentru că avem nevoie de spital, merităm să avem acces la îngrijiri medicale de specialitate şi asta cu atât mai mult cu cât Spitalul Orăşenesc Cugir a fost ridicat de locuitorii acestui oraş, într-o perioadă în care întregul judeţ s-a dezvoltat datorită Cugirului.
PNL Cugir cere în mod public Prefectului PDL, Ştefan Bardan, preşedintelui PDL Alba, Ion Dumitrel şi preşedintelui PDL Cugir, Radu Roşian să răspundă la câteva întrebări : este adevărat că spitalul din Cugir se află pe lista unităţilor sanitare care vor fi reorganizate sau transformate în cabinete medico-sociale? De ce se ia o asemenea decizie acum când managementul spitalului a trecut la primărie, căreia nu i se dă şansa să gestioneze problemele unităţii sanitare? Trebuie spus că acest demers nu este numai politic, ci solicităm răspunsuri exacte în numele locuitorilor din Cugir a căror interes îl reprezentăm atât la nivel local cât şi judeţean şi naţional.
În condiţiile în care se confirmă ceea ce se vehiculează în aceste zile, privind desfiinţarea spitalului, vom iniţia, prin mijloacele legale, mitinguri de protest. De aceasta data nu va fi un miting al PNL, ci al cugirenilor.
Spitalul din oraşul Cugir nu trebuie desfinţat! Cugirenii au puterea de a lupta pentru a îşi păstra spitalul.(Biroul de Presă PNL Cugir)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă

Unirea Ziarul

Publicat

în

Înscrieri la clasa pregătitoare 2024. Când se va încheia prima etapă Părinții își pot înscrie copiii în clasa pregătitoare. Prima etapă de înscriere se va încheia pe data de 14 mai. Părinţii ai căror copii au frecventat grădinița şi care vor împlini 6 ani până la data de 31 august, inclusiv, au obligaţia de a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea