Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Răzvan Cherecheș este REVOLTAT de decizia autorităților de a relaxa restricțiile: „Asta ne va afecta în perioada Sărbătorilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Răzvan Cherecheș este REVOLTAT de decizia autorităților de a relaxa restricțiile: „Asta ne va afecta în perioada Sărbătorilor”

Răzvan Cherecheș, expertul în sănătate publică, este revoltat de decizia autorităților de a relaxa restricțiile. Acesta susține că nu ne aflăm într-o perioadă tocmai bună, ci se grăbesc puțin lucrurile. Specialistul le recomandă autorităților să mai mențină restricțiile dure, iar relaxarea să vină în perioada sărbătorilor de iarnă.

„În țările din Vest se pregătesc pentru sărbătorile de iarnă, impun restricții dure acum, pentru a relaxa în perioada sărbătorilor. Noi, în bunul stil românesc, relaxăm acum, în loc să o facem de sărbători, dar asta ne va afecta în perioada sărbătorilor.

Atunci din nou nu vom avea restricții și vom plăti cu o amplitudine mai mare a valului în lunile ianuarie-februarie”, a declarat Răzvan Cherecheș, pentru Digi24.

La începutul pandemiei de COVID-19, specialiștii în sănătate susțineau că țările au nevoie de o acoperire vaccinală de 60-70% pentru a ține în frâu virusul. Răzvan Cherecheș este de părere că acest procent nu poate fi suficient, ci este nevoie de o rată de vaccinare de 86% pentru ca pandemia să se încheie.

„Au fost multe cazuri în Austria pentru că rata de vaccinare imunitatea de grup, la tulpina Delta, se obține la peste 86% rată de vaccinare.

Al doilea motiv este că un procent din populația generală vaccinată se poate infecta și contribuie la răspândirea infecțiilor”, a mai precizat Cherecheș.

Valul 5 va veni cu o creștere accelerată a ratei de infectare în România

Specialistul în sănătate publică nu vede cu ochi buni relaxarea restricțiilor. El susține că vom avea parte de o creștere accelerată a ratei de infectare în luna ianuarie. De asemenea, Răzvan Cherecheș este de părere că raportul dintre persoanele infectate și cele decedate nu este corect făcut.

„Mă aștept la o creștere accelerată a numărului de cazuri și o parte dintre numere vor fi pierdute sau uitate și le vom găsi în ianuarie, când vom vedea numere extrem de mari, cum s-a întâmplat și după congresul PNL.

Și numerele deceselor, o parte dintre ele, sunt uitate. E o problemă serioasă că raportarea nu este corect făcută.

În loc să se pregătească sărbătorile de iarnă, cu niște restricții acum pentru a putea relaxa atunci, relaxează acum fără niciun fel de motiv științific”, a mai transmis Cherecheș.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea