Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Sport

Război total pe „Cetate”!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Meci de totul sau nimic pentru „alb-negri” în „Cetate”, unde poposeşte FC Bihor, echipă neînvinsă în retur, ce râvneşte la accederea în Liga 1. Este un joc special şi pentru principalul unirist Gabriel Rotaru, care debutează în faţa fanilor albaiulieni cu o confruntare extremă, împotriva grupării pentru care a activat în perioada 2000-2004, cu o promovare în Divizia A. Jocul se dispută sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 11.00 şi contează pentru etapa a 24-a a seriei vestice. Amfitrionii, situaţi pe ultima poziţie n-au mai înscris de 4 jocuri şi se agaţă cu disperare de această confruntare a ambiţiilor, aparent disproporţionată, în care au alături tradiţia favorabilă în fieful propriu. Orădenii n-au mai câştigat la Alba Iulia de 9 ani, tocmai din 2002 când îl aveau între buturi pe… Gabriel Rotaru, goalkeperul apărând un penalty în victoria cu 2-1.
lRotaru vrea surpriza!
FC Bihor, cu punctaj maxim în jocurile externe ale primăverii nici nu concepe să se împiedice de o formaţie ce agonizează, ameninţată cu Liga a 3-a. „Roti” nu uită însă că a debutat la FC Unirea tocmai într-un meci cu FC Bihor, în 25 martie 2006, câştigat cu 2-1 (goluri Scarlat 18 penalty, Kiraly 90+2, respectiv Muscă 25), când combatantele traversau aceleaşi coordonate, o situaţie similară cu prezentul, cu amfitrionii în subsol (au retrogradat), respectiv vizitatorii la promovare (au ratat barajul)! „Este fără îndoială un joc important, întâiul acasă în postura de antrenor principal şi din acest unghi este ca şi cum ar fi un nou debut în faţa suporterilor”, a spus Rotaru, care nu se teme de fosta sa echipă. „Mi s-a oferit o şansă pe banca tehnică şi vreau să profit de ea şi să salvăm Unirea. Sunt optimist, deşi ne aşteaptă o întâlnire dificilă şi cred că putem realiza surpriza”, a mai spus antrenorul unirist. Rotaru mizează în primul rând pe orgoliul elevilor săi în cursa disperată pentru puncte. „Aştept din partea jucătorilor o tresărire de orgoliu, să demonstreze în teren că au valoare de Liga a II-a. Chiar dacă FC Bihor nu a mai pierdut demult, este cazul să piardă la Alba Iulia”, a conchis tehnicianul Unirii.
lCiprian Selagea nu face parte din lot!
Ex-unirsitul Ciprian Selagea nu face parte din lotul pe care Gheorghe Ghiţ îl deplasează la Alba Iulia. „Încă nu sunt pus la punct cu pregătirea fizică. Meciul cu Unirea Alba Iulia este unul special din toate punctele de vedere deoarece acolo am crescut şi am învăţat fotbal. Îmi doresc ca noua mea echipă să câştige acolo. Nu ne aşteaptă un meci uşor, pentru că Unirea este cu cuţitul la os. Ştiu că FC Bihor n-a câştigat de mult la Alba Iulia, dar acum altfel stau lucrurile. Foştilor mei colegi le doresc succes după partida cu noi şi sper să se salveze de la retrogradare. Îi ţin pumnii lui Gabi Rotaru. Sunt convins că va ajunge un antrenor mare”, a declarat ieri pentru „Jurnal Bihorean” fotbalistul albaiulian.
lEduardo şi N’Guekam – pa!
Accidentat la glezna dreaptă, brazilianul Eduardo Civardi (23 ani) şi-a reziliat contractul cu FC Unirea şi a plecat ieri în ţara natală, jucătorul de bandă stângă neapucând să joace deloc la divizionara secundă (o singură dată rezervă). De asemenea, s-a renunţat şi la atacantul camerunez Edmond N’Guekam (22 de ani), aflat în probe! Din tabăra unirsită va lipsi Al. Giurgiu – suspendat, însă au fost reprimiţi în lot Ad. Câmpeanu şi M. Oprea, iar C. Cristea s-a antrenat ieri la capacitate normală.
Echipa probabilă: Pascal – Bâlu, Y. Camara, Potopea, Boboc – Spătaru, D. Militaru, Pleniceanu, C. Cristea – N. Stanciu – Ad. Câmpeanu lArbitri M. Constantinescu (Craiova), V. Bârleanu, A. Simonis (Bucureşti), rezervă Fl. Dreve (Cluj Napoca); observatori Val. Ioniţă (Bucureşti), D. Cura (Arad).
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO-VIDEO: CSM Unirea Alba Iulia, performanță extraordinară: calificare în semifinale la Under 19! „Alb-negrii” au eliminat CSM Reșița, campioana de anul trecut

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia a reușit o performanță extraordinară: calificarea în semifinalele Campionatului Under 19! În sferturile de finală, pe terenul 2 al Stadionului „Cetate”, uniriștii au învins, scor 1-0 (0-0), pe CSM Reșița, campioana de anul trecut (3-0 în finală cu Kinder Constanța). Unicul gol a fost marcat în minutul 79 de D. Nistor, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea