Rămâi conectat

Actualitate

Rata șomajului în rândul tinerilor, cel mai ridicat nivel în ultimul trimestru al anului trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică, rata şomajului în ultimul trimestru al anului trecut a fost de 4,7%, valoare egală cu cea înregistrată în trimestrul anterior. Cel mai ridicat nivel al şomajului, de 21,2%, a fost atins în rândul tinerilor cu vârste curprinse între 15 și 24 ani.

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 0,9 puncte procentuale (5,1% la bărbaţi faţă de 4,2% la femei), iar pe medii rezidenţiale, tot de 0,9 puncte procentuale (5,2% în mediul rural, faţă de 4,3% în mediul urban).

Pe de altă parte, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 63,4%, cu 1,9 puncte procentuale sub valoarea înregistrată în trimestrul anterior. Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 22,9%. Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 68,4%, la o distanţă de 1,6 puncte procentuale faţă de ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020.

Gradul de ocupare a fost mai mare la bărbaţi (71,8% faţă de 54,8% la femei) şi la persoanele din mediul urban (65% faţă de 61,5% în mediul rural), arată datele de la Statistică.

În trimestrul 4 al anului trecut, populaţia activă a României era de 8,966 milioane persoane, din care 8,541 milioane persoane erau ocupate şi 425.000 persoane erau şomeri.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea