Rămâi conectat

Actualitate

Rata şomajului a rămas la 4,6%, în luna mai. Șomajul în rândul bărbaţilor, mai mare cu 0,9 puncte procentuale decât la femei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, rata şomajului în formă ajustată sezonier a rămas la 4,6% în luna mai a acestui an, iar rata şomajului la bărbaţi a fost cu 0,9 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) a fost de 413.000 persoane, în creştere faţă de luna aprilie (411.000 persoane), dar în scădere faţă de aceeaşi lună a anului anterior (470.000 persoane).

Pe sexe, rata şomajului la bărbaţi a depăşit-o cu 0,9 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,1% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 3,7% pentru luna mai 2018 (4,1% în cazul bărbaţilor şi 3,2% în cel al femeilor). În acelaşi timp, numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,6% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna mai 2018.

Sursa: economica.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea