Raluca Ciulei a început marşul „600+ km pentru educaţie”. Programul caravanei cuprinde activităţi cu copiii şi în judeţul Alba

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sportiva Raluca Ciulei și-a propus să promoveze importanța educației și a implicării active parcurgând la pas mai bine de 600 de kilometri, pornind din Bistrița, pe 30 iulie, până pe 19 august, când va ajunge în Piața Victoriei din București.

Proiectul 600+ km pentru educație” a fost gândit de Asociația Love for Life, al cărei președinte este Raluca Ciulei.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Raluca Ciulei se va opri o vreme în fiecare localitate de pe traseu pentru a aplica metode nonformale de educație și pentru a împărtăși, gratuit, experiența dobândită în cele două decenii în care a fost Germania, SUA și Elveția,e unde a studiat la prestigioase instituții de învățământ.

”Prin implicarea activă a fiecăruia dintre noi, aspirăm la un viitor în care niciun copil nu este lăsat pe dinafară de societate și de sistem, fiecare copil are șansa să își realizeze întregul potențial, să iasă din cercul vicios al sărăciei și excluderii sociale, să evite astfel transmiterea situației defavorizate de la o generație la alta, un viitor în care nicio comunitate nu este lăsată în urmă. Plec pe 30 iulie, ajung pe 19 august. Este o călătorie lungă, dar am încrederea că vom întâlni mii de copii care vor descoperi că învățarea poate fi și amuzantă. Îmi doresc să mă însoțească în această experiență copii și adulți, atunci când trec prin localitatea lor”, spune inițiatoarea proiectului.

Programul caravanei prevede opriri şi în judeţul Alba, astfel:

 4 august   

* ora 15:30-16:00 în Unirea,  activități cu copiii la ora 18.00 la Școala Avram Iancu

5 august

* ora 11:30 în Aiud, activități cu copiii la Școala Gimnazială Ovidiu Hulea Aiud

*16:00 în Teiuș, activități cu copiii la ora 18:00 la Liceul Teoretic Teiuș

6 august

*ora 11:30 în Piața Iuliu Maniu Alba Iulia, activități cu copiii la ora 18:00 în Piața Iuliu Maniu

7 august

*ora 11:30 în Sebeș, activități cu copiii

Raluca Ciulei s-a situat în clasamentul mondial la tenis de câmp, a studiat informatica și logica la University of Pennsylvania, dar și matematica la una dintre cele mai prestigioase universități din Elveția, ETH Zürich – Eidgenössische Technische Hochschule Zürich, care a dat peste 20 de laureați ai Premiului Nobel, cel mai cunoscut fiind Albert Einstein.

Facebook