Rămâi conectat

Actualitate

Raed Arafat: ”O nouă lege a malpraxisului va apărea cel târziu luna viitoare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Legea malpraxisului este în lucru iar în două-trei săptămâni urmează să apară o formă pe care ministerul o va propune dezbaterii publice, după cum a anunțat, sâmbătă, la Oradea, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat .

Este o comisie numită de ministru, pe care o coordonez personal şi include mai mulţi oameni din mai multe domenii, inclusiv din Colegiul medicilor, avem medici, avocaţi, un colectiv care acum este deja spre forma finală a legii”, a precizat dr. Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai spus că se discută şi cu comisia de supraveghere a asigurărilor şi cu reprezentanţi ai asigurarilor, deoarece legea malpraxisului trebuie să ajungă să rezolve problema despăgubirii victimei. El a adăugat că mai sunt aspecte care se discută şi se negociază cu reprezentanţii asigurarilor, motiv pentru care va mai dura probabil două sau trei săptămâni până ce ministerul va oferi o formă a legii pe care să o pună în dezbatere publică.

Proiectului unei noi legi a malpraxisului, a fost elaborat de Colegiul Medicilor din România, ca urmare a constatării că deşi medicii plătesc sume considerabile către societăţile de asigurare, acestea sunt foarte rar, ba chiar aproape deloc, obligate să achite daune pacienţilor ori familiilor acestora atunci când medicii greşesc.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des

Unirea Ziarul

Publicat

în

Codul rutier 2024 – modificări. Vârstnicii își vor reînnoi permisul de conducere mai des Potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, septuagenarii vor fi obligați să repete analizele medicale pentru carnet o dată la cinci ani, iar octogenarii, din doi în doi ani. Parlamentarii care au venit cu această inițiativă spun că astfel vor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea