Rămâi conectat

Ştirea zilei

Raed Arafat: Noi restricții anunțate pentru săptămâna viitoare. E posibil ca după sărbători să vedem o creștere a infectărilor cu COVID

Ziarul Unirea

Publicat

în

Raed Arafat: Noi restricții anunțate pentru săptămâna viitoare. E posibil ca după sărbători să vedem o creștere a infectărilor cu COVID

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat vineri seară, la Digi24, că e foarte posibil ca după sărbători să vedem o creștere a infectărilor cu COVID.

„E posibil ca luna ianuarie să fie pentru România o lună în care va începe o creștere a cazurilor, după sărbători, ca urmare a deplasărilor – cei care vin în țară, cei care pleacă din țară în concedii și care se întorc. E posibil să vedem ce am văzut și după perioada verii, adică o creștere nouă a cazurilor și un val nou”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Varianta Omicron va fi, cel mai probabil, vinovată pentru viitorul val, pentru că este și mai contagioasă decât Delta, dar și pentru că sigur va ajunge în România, e de părere șeful DSU, măsurile sanitare adoptate fiind doar „măsuri de întârziere”.

Noi restricții sunt luate în discuție de autorități și vor fi anunțate, spune Arafat, săptămâna viitoare. Printre ele, condiționarea intrării în țară de un test PCR negativ – inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Săptămâna viitoare, măsurile care trebuie luate de România în continuare vor fi tema de analiză la nivelul INSP-ului și al Ministerului Sănătății. Măsurile vor fi adaptate pe baza datelor care tot vin, din zi în zi se schimbă și vin date suplimentare.

Deocamdată, mai spune Arafat, România e într-o situație „cumva favorabilă”, pentru că nu are zboruri directe cu Africa de Sud, zona cea mai afectată de Omicron. În plus, crede șeful DSU, trebuie să ajute la amânarea răspândirii noii tulpini la noi în țară și faptul că cetățenii non-UE au interdicție de intrare în România, în următoarele câteva săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea