Politică Administrație
Radu Tuhuț: ”Întreținerea spațiilor verzi nu se realizează corespunzător la nivelul tuturor orașelor”.PROIECT de lege pentru PROTECȚIA spațiilor verzi în municipiile din România
Radu Tuhuț: ”Întreținerea spațiilor verzi nu se realizează corespunzător la nivelul tuturor orașelor”.PROIECT de lege pentru PROTECȚIA spațiilor verzi în municipiile din România
Am semnat și susținut, alături de colegi de la toate partidele de guvernământ, o propunere legislativă pe care o consider oportună și benefică. Ea vizează modificarea și completarea Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților. Astfel, la nivelul municipiilor, autoritățile locale vor avea obligativitatea să asigure administrarea și protecția spațiilor verzi sub supravegherea unui angajat cu studii superioare de specialitate. Acest specialist poate fi angajat al instituției sau poate avea contract cu primăria.
Întreținerea spațiilor verzi nu se realizează corespunzător la nivelul tuturor orașelor. În mod special, din cauza toaletărilor brutale, efectuate în coronamentul copacilor, am văzut foarte mulți arbori care s-au uscat. Deşi există plantări de puieţi, acestea nu înlocuiesc decât peste zeci de ani un arbore matur. Calitatea aerului din acest motiv scade continuu în oraşele noastre. Pentru ca aceste lucruri să nu se mai întâmple, întreținerea spațiilor verzi trebuia realizată în prezența unui specialist în domeniu.
În plus, un specialist în întreținerea spațiilor verzi poate ajuta la crearea unui plan de întreținere pe termen lung, care să asigure că spațiul verde va rămâne frumos și sănătos în timp. Acesta poate oferi sfaturi privind frecvența tăierii ierbii, fertilizarea și alte aspecte importante legate de întreținerea spațiilor verzi.
De asemenea, Uniunea Europeană recomandă ca suprafaţa de spaţiu verde pe cap de locuitor să fie de 26 metri pătraţi. Spațiile verzi sunt esențiale pentru sănătatea noastră, atât fizică, cât și mentală. Acestea ne oferă un mediu natural pentru relaxare, exercițiu fizic și socializare. Ele contribuie la reducerea poluării aerului și la menținerea biodiversității. Este important ca autoritățile locale să ia măsuri pentru a crește suprafața de spațiu verde din orașe. Aceste măsuri pot include plantarea de arbori și plante în parcuri și grădini publice, crearea de zone verzi pe acoperișurile clădirilor și utilizarea de tehnologii inovatoare pentru a crește spațiile verzi verticale.
Pentru a produce efecte, legea trebuie să parcurgă întreg procesul legislativ, iar apoi să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.
Deputat PSD de Alba,
Radu Marcel Tuhuț
Politică Administrație
Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”
Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”
Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.
Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.
„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.
Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.
Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.
Politică Administrație
Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”
Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”
Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a realizat un lucru mai puțin obișnuit în cursul zilei trecute, când l-a lăudat pe primarul PSD din Gârbova, Ioan Muntean, pe pagina sa de Facebook.
„Gârbova, o comună frumoasă din Podișul Secașelor, se dezvoltă într-un ritm alert.
Sub conducerea lui Ioan Muntean, un primar cu inițiativă, se derulează o mulțime de proiecte, în beneficiul oamenilor de aici.
Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul prin care, de-a lungul drumului județean, au fost realizate rigole, accese la proprietăți și sistemul de scurgere al apelor pluviale. Domnul primar își dorește ca pe viitor toate străzile din comună să arate la fel.
Investițiile în infrastructură și bunul mod de gospodărire atrag după sine și investitorii privați: fabrica de sucuri naturale, Pontonul – zona de agrement cu ștrand, lac și pavilion de evenimente, cât și alte investiții în agricultură și turism.”, au fost cuvintele lui Ion Dumitrel, în mediul online.
Politică Administrație
Comunicat de presă| Marius Hategan, președinte PNL Alba Iulia: Albaiulienii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine
În timp ce unii trimit în spațiul public mesaje super optimiste despre cum și cât se face de trei ani încoace, noi alegem să purtăm un dialog cu oamenii, în mijlocul orașului. Pe străzi și în cartiere, unde lucrurile stau cu totul altfel decât pe facebook și prin ziare. După mai bine de trei săptămâni de întâlniri cu albaiulienii, ce pot să spun, în esență, este că oamenii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine. Înțeleg cum a renăscut un oraș, în vremea în care Alba Iulia a avut o administrație cu temele făcute iar banii europeni și ai lor s-au regăsit în proiecte începute și terminate la timp.
Din păcate, aceiași oameni, astăzi, sunt convinși că lucrurile s-au pus pe pauză. Au multe motive să fie dezamăgiți și îngrijorați pentru că așteptarea le-a devenit mai mare decât răbdarea. Ca să nu mai vorbim că situațiile care fac diferența pleacă de la lucrurile cele mai simple, de la probleme pentru a căror rezolvare nu trebuie să fii un expert pur-sânge, ci doar un gospodar atent și prezent.
Le mulțumesc tuturor celor pe care i-am întâlnit pentru sinceritatea, de multe ori, dureroasă și rușinoasă. N-ai cum să te simți altfel, ca om de administrație, când omul îți spune ce-l doare, iar tu știi că Alba Iulia de azi este departe, foarte departe, de cea de doar câțiva ani în urmă. Le mulțumesc și celor care, în discuțiile avute, n-au fost, neapărat, de acord cu noi. Pe toți, îi asigur că intrarea mea, alături de PNL, în această competiție electorală nu începe cu dați-mi o șansă. Pentru că eu nu cred în șanse și lucruri întâmplătoare. Cred în muncă, în lucrurile bine făcute și de durată, în ceea ce pot face o echipă și o administrație bine organizate, așa cum le-a avut Alba Iulia. Sunt singurele argumente care contează!
Din 2024, ne întoarcem la treabă.
-
Opinii - Comentariiacum 49 de minute
Luna Octombrie, Brumărel – O lună plină de tradiție și sărbătoare creștină
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
1 octombrie: Acoperământul Maicii Domnului. Sărbătoare cu cruce roşie pentru creştini
-
Ştirea zileiacum 6 ore
FOTO-VIDEO | Marea inaugurare a Sălii Polivalente din Blaj! Toate biletele au fost vândute într-o singură zi, evenimentul se desfășoară cu „casa închisă”
-
Actualitateacum 11 ore
Rabla Local 2, confirmat oficial: Programul se va lansa înainte de sfârșitul anului
-
Ştirea zileiacum 8 ore
VIDEO| Un cerb tânăr și ”nervos”, în perioada boncănitului, adevărat spectacol într-o pădure din Parcului Natural Apuseni, în fața unei camere de monitorizare a faunei
-
Curier Județeanacum 9 ore
Aproape 4 milioane de lei pentru modernizarea drumului comunal Valea Abruzel – Bisericani, din Bucium: A fost semnat contractul de finanțare