Rămâi conectat

Ştirea zilei

Punct final la Tribunalul Alba în dosarul crimei de la Lunca Mureșului. Procurorul a cerut condamnarea lui Barsony Gligor la 20 de ani de închisoare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tribunalul Alba a finalizat luni, 11 decembrie, procesul în dosarul crimei de la Lunca Mureșului, instanța urmând să pronunțe prima decizie în acest dosar care a șocat comunitatea locală și județeană.

La ultimul termen au fost audiați trei martori și s-au făcut precizările procurorului, avocaților și inculpatului. Procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a cerut condamnarea inculpatului Barsony Gligor la pedeapsa maximă a infracțiunii de omor prevăzută de Codul Penal, respectiv 20 de ani de închisoare. De asemenea, procurorul a mai solicitat judecătorului să constate faptul că inculpatul este recidivist și să adauge la pedeapsă un rest de 297 de zile rămas neexecutat dintr-o decizie pronunțată în anul 2010.

La acest ultim termen a fost audiat un martor solicitat de inculpat, precum și soția, respectiv fiul victimei Ioan Rusu, fost primar în comuna Lunca Mureșului. Martorul propus de Barsony Gligor a fost întrebat dacă în ziua în care a avut loc fapta (26 noiembrie 2016) a fost în jurul orei 19.00 la locuința nepotului inculpatului și dacă l-a văzut pe acesta acolo. Răspunsul femeii a fost negativ, respectiv că nu l-a văzut pe Barsony Gligor în locuință, în data și la ora menționată. Martora a precizat doar că, atunci când a intrat în casă, l-a întrebat pe proprietar ce mai face, răspunsul acestuia fiind că este împreună în casă cu unchiul său.

Soția fostului primar a ținut doar să afirme în declarație că a rămas cu sute de întrebări la care nu va avea niciodată răspuns, iar fiul lui Ioan Rusu a precizat că ”tatăl nostru a decedat fără să știm de ce”. ”Apelez la compasiunea și umanitatea pe care sper că le mai are pentru a ne lămuri de ce a trebuit ca tatăl meu să moară”, a spus fiul victimei. În ultimul cuvâdn oferit de judecător, Barsony Gligor a spus că nu este vinovat și că nu a săvârșit fapte pentru care este judecat. Avocatul acestuia a solicitat pronunțarea unei soluții de achitare pe motiv că nu ar exista probe care să indice vinovăția clientului său.

Potrivit rechizitoriului, pe fondul unui conflict spontan, Barsony Gligor i-a aplicat victimei de 62 de ani mai multe lovituri cu un cuţit, cauzându-i 20 plăgi, unele tăiate altele înţepate, situate la nivelul capului, gâtului, palmelor, abdomenului şi genunchiului stâng, care au condus la deces. Bărbatul ucis a fost găsit noaptea, în jurul orei 3.30, lângă maşina proprie, la marginea satului de către şeful de post şi un prieten de familie. Barsony Gligor a refuzat să facă declaraţii în faza de urmărire penală, iar în instanţă a spus doar că este nevinovat. Soția şi copiii victimei s-au constituit parte civilă cu suma de 700.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea