Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | Voicu Vușcan: Problema traficului în Alba Iulia trebuie rezolvată urgent!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voicu Vușcan: Problema traficului în Alba Iulia trebuie rezolvată urgent!

Mult lăudatele proiecte de mobilitate urbană nu vor fi rezolvat problema traficului din oraș. Asta e realitatea, una pe care trebuie să o spunem și să o acceptăm.

Putem să ne mințim la nesfârșit, să discutăm despre bani europeni, despre absorbție, să fluturăm această sintagmă de „mobilitate urbană”, altfel una fără vreo acoperire în realitate, să aplecăm urechea la poveștile vânătorești ale acestei administrații eșuate, în timp ce pierdem din ce în ce mai mult timp în trafic.

Iar adevărul trist este că, odată ce se va fi terminat cu tot haosul acestor lucrări, cu toate dezorganizările de șantier, care ne consumă nervii și timpul de peste un an de zile, traficul din Alba Iulia va deveni un coșmar și mai mare decât acum. Și, lucru evident, actuala administrație nu are vreo soluție ori plan pentru a remedia măcar situația.

Citește și: Publicitate electorală | Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba): Liberalii din Alba sunt blocați pe traficul de pe Centura de Nord (promisă, dar invizibilă)

Imaginați-vă doar cum va arăta traficul atunci când, pe toate străzile implicate în acest proiect de „mobilitate urbană”, se va circula pe o singură bandă, căci una va fi rezervată exclusiv autobuselor. Vom sta la volan, mândri că primăria a absorbit fonduri și că s-a tăiat panglici, chestiune care ne folosește la fel de mult cum ne folosește tramvaiul imaginar, promis acum patru ani.

Pe 9 iunie, putem schimba nu doar ineficiența actualei administrații, dar și modul în care abordăm problema traficului din oraș. Soluții există! Trebuie doar să ascultăm de specialiști. Un studiu de trafic, făcut cu cap și integrat într-o strategie de urbanism, un studiu care să analizeze toate disfuncționalitățile actuale, ne poate oferi soluții punctuale pentru descongestionarea traficului. Putem, prin intermediul Consiliului Local, modifica și regulile asumate pentru acea bandă destinată strict autobuselor. Putem repara prostiile asumate prin aceste proiecte de imobilitate urbană, care, și lucrul acesta trebuie spus, ne-au adus până acum mai mult deranj decât beneficii.

Vor exista, cel mai probabil, corecții financiare, dacă vom restrânge sau chiar elimina complet exclusivitatea autobuselor pe acele benzi de circulație. Trebuie văzut cât de mari, trebuie negociat cât se poate de mult și trebuie rezolvată această problemă, chiar dacă va însemna că pierdem din banii europeni.
Vor fi primii bani pierduți cu cap!

Voicu Vușcan, candidat pentru Primăria Alba Iulia – #noulPSDAlbaIulia

Comandat de Partidul Social Democrat-  Organizatia Județeană Alba / Executat de UNIREA PRES SRL – portal online: https:\\ziarulunirea.ro / CUI mandatar financiar coordonator: 21240002.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Călin Matieș devine liderul de grup al AUR la nivelul Senatului României! Rezultatele foarte bune înregistrate de AUR la nivelul județului Alba, dar și activitatea intensă din ultimele luni ale senatorului Călin Gheorghe Matieș atât la București, cât și în teritoriu, l-au propulsat tot mai mult pe actualul senator care a creat emoții inclusiv în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea