Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală | MUNICIPIUL BLAJ, RETROGRADAT ORAȘ – NICIODATĂ. Transformarea Blajului din municipiu în oraș – un mare pericol în calea dezvoltării, cu pierderi imense de bani europeni și afectarea serviciilor medicale!

Ziarul Unirea

Publicat

în

MUNICIPIUL BLAJ, RETROGRADAT ORAȘ – NICIODATĂ. Transformarea Blajului din municipiu în oraș – un mare pericol în calea dezvoltării, cu pierderi imense de bani europeni și afectarea serviciilor medicale!

Blajul a fost ridicat la rangul de municipiu prin lege – Legea nr. 24/15 mai 1993! A fost un act de reparație morală față de suferințele trecutului, de recunoaștere a importanței istorice a Blajului cât și a rolului său de a influența dezvoltarea unei zone cu peste 50.000 de locuitori – zona Târnavelor! Ideea privind retrogradarea Blajului de la rangul de municipiu la cel de oraș este cea mai mare aberație propusă vreodată de un candidat de primar după Revoluție! 

Citește și: Publicitate electorală: Rotar pentru Blaj, Blajul înainte de toate!

Blajul ar pierde fondurile europene pentru dezvoltare alocate DOAR municipiilor prin Programul Operațional Regional 2021-2027, în valoare de 8.153.832 de euro pentru proiecte de regenerare urbană, mobilitate și mediu (adică bugetul propriu de investiții pe 4 ani)!

Rețineți: orașele nu dispun de aceste fonduri prealocate, doar municipiile!

Spitalul din Blaj și-ar reduce activitatea deoarece numărul de medici s-ar reduce de la 2,3 la mia de locuitori la 1,8 la mia de locuitori! Adică din cei 47 de medici cel puțin 8 medici vor fi concediați – peste 20%! Asta înseamnă linii de gardă incomplete, secții neacoperite, scăderea calității actului medical, blăjenii puși pe drumuri spre alte spitale!

Aceste idei nu trebuie să aibă ecou în Consiliu Local! Nu girați prin tăcere, absenteism sau prin vot lipsa de măsură și respect față de Blaj a domnișoarei candidat și a trei familii care-și spun partid! În fapt, partidul domișoarei candidat a fost acaparat de o asociație de 3 familii: Spătăcean, pozițiile 1 și 3 – veri, Păcurar, pozițiile 2, 4 și 11 – soț, soție, mamă și Brad, pozițiile 7 și 8 soț, soție! Domnișoară candidat, așa creșteți stima de sine a blăjenilor, propunându-le la vot o asociație familială – 3 familii, adică 7 candidați dintr-o listă incompletă de 15 și retrogradând valoarea comunității în care trăiesc?! Ca să nu mai visați la cai verzi pe pereți, vă spun: cât timp voi fi Primar al Blajului, viitorul acestei aberații este: NICIODATĂ!

Blajul va rămâne municipiu pentru că noi ne iubim istoria, ne cunoaștem valoarea şi drumul spre dezvoltare!

 

Comandat de: PNL Filiala Alba. Distribuit de SC Unirea Pres SRL – portal online: https://ziarulunirea.ro / Cod unic mandatar financiar: 21240015


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO | Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european

Ziarul Unirea

Publicat

în

Municipiul Alba Iulia – Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa, pentru implicare activă și calitativă în promovarea idealului european O nouă recunoaștere europeană pentru Alba Iulia: Consiliul Europei ne-a oferit Diploma Europeană, prima distincție a Premiului Europa! Citește și: FOTO | Lucrările pentru o nouă parcare în municipiul Alba Iulia, aproape finalizate. Câte locuri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea