Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Marius Jurca( USR PLUS)- Scrisoare deschisă către locuitorii Orașului Ocna Mureș

Publicat

în

Ma numesc Jurca Marius Artur. Am 56 de ani și locuiesc în Ocna Mureș de 23 de ani, de aceea consider Ocna Mureș drept orașul meu. Sunt economist, lucrez în domeniul vânzărilor și am o experiență de peste 10 ani ca Director National de Vânzări.

Prin natura serviciului călătoresc în multe locuri din țară și mă simt mândru când lumea mă întreabă despre Ocna Mureș, amintindu-și de orașul-stațiune balneoclimaterică de odinioară. În același timp, mă doare că tot ce mai pot spune este că acum Ocna Mureș a ajuns un oraș fără perspective concrete de dezvoltare, un oraș de navetiști care nu mai au posibilitatea găsirii unui loc de muncă acasă, un oraș cu oameni triști.

Principala mea prioritate în calitate de viitor primar va fi crearea de noi locuri de muncă, prin atragerea de investitori atât în domeniul turismului balneoclimateric cât și în cel industrial. Odată cu crearea de noi locuri de muncă va crește, automat, nivelul de trai al locuitorilor orașului. Vor exista mai mulți bani la bugetul local, iar cei care acum pierd atât de mult timp cu naveta vor putea să petreacă mai mult timp alături de familiile lor.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, în mediul privat am în vedere crearea unui program de consiliere a antreprenorilor locali, de sprijinire a micilor producători din localitățile aparținătoare orașului Ocna Mureș și de promovare a produselor cu caracter local.

Un alt aspect foarte important este transparența decizională, care trebuie să fie regulă absolută și care se va implementa prin transmiterea online a ședințelor Consiliului Local, prin publicarea tuturor hotărârilor și deciziilor administrației publice locale pe pagina de internet a Primăriei Ocna Mureș, prin consultări publice cu privire la proiectele de impact și cele normative și prin accesul publicului la toate datele și informațiile permise de limitările legii.

Nu putem lăsa la o parte nici seniorii din orașul nostru, fie ei aflați în sânul familiei sau în instituții de îngrijire. Căminul pentru persoande vârstnice trebuie modernizat și adus la standarde decente medicale și de îngrijire, pentru ca aceia care își petrec aici ultima parte a vieții să aibă demnitate personală, îngrijire atentă, empatie și includere socială. De altfel, incluziunea socială a persoanelor vârstnice este absolut necesară și prin prisma recunoștinței pe care aceștia o merită, dar și prin aceea a comorilor de experiență pe care le posedă. Avem tradiții frumoase ale căror unici depozitari sunt seniorii noștri, și ei vor fi cei ce vor asigura transferul de cultură locală către generațiile tinere, creând, astfel, o punte de legătură între generații și un excelent mod de conservare a identității locale.

Educația este un pilon principal al programului politic al Alianței USR-PLUS, fiind esențială în dezvoltarea sustenabilă a oricărei societăți. Vom întocmi proiecte pentru atragerea de fonduri europene cu care să aducem instituțiile de învățământ din Ocna Mureș și din localitățile aparținătoare la standardele cerute de perioada în care trăim. Intenționăm, de asemenea, să inițiem un program de creștere a competititvității prin acordarea de burse de merit, după cum vom avea și programe dedicate combaterii abandonului școlar și incluziunii sociale a copiilor provenind din medii defavorizate.

Nu în ultimul rând suntem preocupați de bunul acces al concetățenilor noștri la servicii medicale rapide și de calitate, astfel că intenționăm să depunem toate diligențele în sensul deschiderii unui punct de primiri urgențe medicale la noi în oraș.

Acestea sunt doar câteva dintre multele proiecte pe care ni le propunem pentru Ocna Mureș, alături de echipa de consilieri ai Alianței USR-PLUS, formată din oameni competenți ,profesioniști si integri, între care se numără domnul Bocsardi Stefan Daniel-inginer, doamna Gall Monica-profesor, domnul Schobel Honi Florin-operator chimist, oameni care pot să aducă un plus-valoare orașului Ocna Mureș.

Putem să facem toate aceste proiecte să devină realitate dacă sunteți alături de noi și ne acordati încrederea și voturile dumneavoastra la alegerile din 27 septembrie 2020. Noi vom demonstra prin fapte că USR-PLUS este o alternativă viabilă la administrația actuală și că se pot face și politică, și administrație în interesul cetățeanului. Așa să ne ajute Dumnezeu!

ÎNTOTDEAUNA NOI SUNTEM ÎN SLUJBA CETĂȚEANULUI , NICIODATA CETĂȚEANUL ÎN SLUJBA NOASTRĂ.

Pe 27 septembrie, votați Marius Jurca  pentru Primăria Orașului Ocna Mureș  și echipa de consilieri locali USR PLUS!

Votați Mihail David pentru Președinția Consiliului Județean  Alba și echipa de consilieri județeni USR PLUS!

Comandat de Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (parte a Alianței USR PLUS), PUBLICAT / EXECUTAT DE SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, Cod mandatar financiar 21200391

Publicitate

Politică Administrație

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Publicat

în

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Un număr de 25 de senatori din toate colțurile țării vor veni în vizită în cursul săptămânii viitoare, în județul Alba. La invitația senatorului PSD de Alba, Călin Matieș, aceștia vor veni în județul Alba și vor discuta cu mai mulți producători locali.

„Am reușit să creăm un moment unic, săptămâna viitoare, la invitația mea vor veni 25 de senatori ai României în județul Alba.

Ceea ce făceam până acum și ceea ce o să fac în continuare: să laud oriunde mă duc județul Alba cu bunele, relele trebuie să le rezolvăm aici, în „familie”, dar cu bunele județului Alba, cu producătorii, cu oamenii frumoși fac o publicitate pozitivă oriunde mă duc.

Electrica Furnizare Discount

Povestea cu invitația senatorilor PSD a început, cumva, în luna ianuarie când mi-am început activitatea de senator. Le-am povestit de județul Alba, ce frumos este și ce oameni minunați sunt aici, ce obiective avem și că este cel mai puternic județ în industria alimentară, o mare parte din alimentele din România provin de la noi din județ.

Toți colegii mei din PSD m-au întrebat când organizăm o întâlnire cu producătorii, cu societățile din industria agroalimentară și am reușit să organizăm întâlnirea, aceasta va avea loc săptămâna viitoare.

Va fi o întâlnire de lucru, cu un program extraordinar de aglomerat, nu știu cum o să facem și cum o să le tocmim fiindcă trebuie ca fiecare minut să fie calculat.

O să avem o întâlnire la societatea Transavia cu domnul Popa Ioan, o întâlnire la Jidvei cu domnul Necșulescu Claudiu, precum și alte întâlniri ce încă așteaptă confirmarea.

O să mergem și la un cămin de vârstnici pentru că la 1 octombrie este „Ziua Pensionarului” și pentru că trebuie să îi sărbătorim o să mergem să stăm de vorbă cu aceștia la un cămin din Blaj, deopotrivă mai avem prinsă în program și o întâlnire cu vârstnicii din Alba, precum și cu organizațiile PSD din zonă.

Am încercat în cele trei zile să cuprindem cât mai mult și sper că prezența senatorilor în Alba va crea un plus de valoare, în momentul în care există nevoie de ajutor financiar și îi va determina să susțină județul atunci când vor vedea ce oameni frumoși avem în județ și au să ofere susținerea lor necondiționată.

Printre cei ce vor fi prezenți la Alba se regăsesc: Radu Oprea, Romașcanu Lucian, Robert Cazanciuc, Cătălin Zamfir, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, în măsura în care agenda le permite. Vor fi oameni deosebiți și oameni frumoși din PSD.”, a declarat senatorul Călin Matieș, la conferința de presă organizată astăzi, la sediul PSD Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare