Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Haos şi debandadă în dezvoltarea edilitară a oraşului Alba lulia

Publicat

în

Publicitate electorală| Haos şi debandadă în dezvoltarea edilitară a oraşului Alba lulia

În fiecare intersecţie din Alba lulia suntem priviţi intempestiv din panouri electorale de politruci, mai vechi sau noi, sfidând bunul simţ al albaiulienilor, dornici de a-i impresiona pe bieţii naivi ai tranziţiei româneşti. Cine sunt aceşti ciocoi vechi şi noi, care sunt organizaţi în găşti politice plătite, doar pentru a rezolva propriile lor interese meschine şi care nu lucrează în interesul cetăţeanului albaiulian, vom încerca să îi deconspirăm acum.

Ce exemplu mai elocvent de „civism” şi aplecare spre a rezolva problemele cetăţenilor îI dă Gabriel Pleşa, care cu o serie impresionantă de potentaţi din Primăria Alba lulia şi-au modernizat strada cu pavele, cu apă, gaz, canal şi iluminat public, tocmai la ieşirea din Alba lulia spre Şard? Oare ce spun acei cetăţeni care au făcut nişte eforturi financiare considerabile pentru a-şi ridica o casă şi care înoată în noroaie, fără nicio infrastructură, cu artere pline de gropi şi care se găsesc situate mult mai aproape de zona centrală a oraşului?

Se vorbeşte foarte mult de dezvoltarea volumetrică a oraşului. Domnul viceprimar cu atribuţii de primar Paul Voicu ne informa plin de „responsabilitate civică” despre descălecarea în Alba lulia a unui celebru arhitect olandez, specializat în dezvoltare volumetrică, adus pe bani mulţi, pentru a rezolva haosul edilitar care creează atât de multe probleme eminenţilor administratori albaiulieni. Rezultatul a fost unul spectaculos. În zonele edilitare create pentru construcţia de case unifamiliale, cu un regim de înălţime de P+1, au apărut locuinţe colective cu regim de înălţime de P+3 sau mai mult. Asta da dezvoltare volumetrică, domnule Paul Voicu, nu-i aşa?

Electrica Furnizare Discount

Vă rog să vă transpuneţi în situaţia celor care şi-au investit toate economiile de o viaţă pentru a-şi crea lui şi urmaşilor un confort şi care se văd nevoiţi să privească cum în vecinătate se construieşte un mastodont edilitar cu locuinţe colective. lar aceasta doar pentru a mulţumi clientela dezvoltatorilor edilitari care căpuşează administraţia albaiuliană.

De ce actualii administratori ai oraşului privesc cu multă deferenţă la aceste necazuri pe  care tocmai ei le-au  creat, eliberând certificate de urbanism mincinoase, în care stipulează clar: aici se construiesc doar locuinţe unifamiliale cu regim de înălţime de P+1? De ce îşi bat joe de cei care mobilează oraşul Alba lulia, făcându-l mai frumos şi mai prosper?

Noi, cei de la Partidul Acţiunea Naţională Alba, am semnalat în repetate rânduri acest neajuns, doar cu toate că am fost convingători în argumentarea celor expuse mai sus, administraţia ne-a privit cu acea „detaşare superioară”, fără a se sinchisi a da un răspuns. Preocuparea acestor comunicatori mincinoşi este doar aceea de a fi realeşi la 27 septembrie, pentru a putea continua sarabanda minciunilor şi dezinformării în ceea ce ei numesc „Plan de dezvoltare edilitară a oraşului Alba lulia”.

Noi, cei din Partidul Acţiunea Naţională Alba, vom demasca aceste neajunsuri şi nemulţumiri ale celor mulţi, care doresc o adevărată dezvoltare edilitară, care să servească Albei lulia şi cetăţenilor corecţi şi cinstiţi care au investit în acest oraş.

Avem nevoie de votul dumneavoastră la 27 septembrie! Dacă îl vom obţine, vă promitem că vom administra Alba lulia în interesul albaiulienilor, eliminând clientela politică creată în decurs de 25 de ani de administraţia Hava.

luliu Marin HADA, vicepreşedinte al Partidului Acţiunea Naţională Alba

Comandat de Partidul Acțiunea Națională Alba, publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/, cod unic mandatar financiar 21200094

Publicitate

Politică Administrație

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Publicat

în

Soarta țării se decide prin SMS: Membrii PSD întrebați prin mesaje dacă doresc guvernare alături de PNL. Reprezentanți din ALBA confirmă „demersul”

Situația în PSD este neclară după desemnarea generalului (r) Nicolae Ciucă drept candidat pentru funcția de prim-ministru. Mai mulți social-democrați din țară au primit mesaje în care erau întrebați dacă și-ar dori ca PSD să intre la guvernare alături de PNL.

„Credeți că PSD ar trebui să formeze un guvern împreună cu PNL, cu premier Nicolae Ciucă?

Electrica Furnizare Discount

1 – da

2 – nu

3 – nu știu

(răspunde cu 1, 2 sau 3)”, este sms-ul primit de unii membri ai PSD.”

Senatorul PSD de Alba, Călin Matieș, a confirmat pentru ziarulunirea.ro informația. Astfel, acesta, împreună cu mai mulți membrii ai partidului, ar fi fost consultați prin intermediul acestui sondaj prin telefon.

Nu este clar la acest moment dacă este vorba despre un demers la nivel național sau doar unele filiale județene au ales să își consulte liderii locali în acest fel.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat joi că social-democrații nu susțin un guvern minoritar condus de Nicolae Ciucă și nici nu renunță la ideea anticipatelor, însă acestea nu se pot ține în acest moment. Totuși, Ciolacu nu a exclus discuții cu Ciucă pentru un guvern de largă majoritate parlamentară.

Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat, în plenul Parlamentului European, intervenția Uniunii Europene în România pentru a gestiona criza medicală

Publicat

în

Europarlamentarul Victor Negrescu a luat cuvântul în plenul Parlamentului European pentru a prezenta situația medicală dezastruoasă din România și a solicitat Uniunii Europene să intervină pentru a ajuta țara noastră în a gestiona criza medicală.

“Pandemia nu a trecut. Mai sunt multe state membre care întâmpină probleme în a gestiona criza din domeniul sănătății. De aceea, acest subiect trebuie să fie primordial pe agenda Consiliului European.

În România, din cauza incompetenței partidelor de dreapta, avem astăzi peste 500 de decese pe zi. La fiecare 2 minute moare o persoană, iar acest lucru riscă să readucă întreaga Europă în zona roșie.

Electrica Furnizare Discount

Uniunea Europeană trebuie să intervină. Nu poate să lase lucrurile la voia întâmplării, mai ales că executivul din România a ratat atât campania de vaccinare cât și achiziția de teste din bani europeni”, a precizat eurodeputatul Victor Negrescu.

Europarlamentarul român a solicitat o decizie în cadrul Consiliului European privind criza prețurilor din domeniul energiei și o implicare mai amplă în gestionarea efectelor negative generate de pandemie.

“Efectele negative ale pandemiei asupra economiei și societății sunt doar la început. Consiliul trebuie să fie mai activ în a reacționa. Este valabil și pentru criza prețurilor din domeniul energiei.

Profiturile cresc, iar populația europeană sărăcește. Dincolo de cinismul unor lideri politici, este nevoie de măsuri active și de acțiuni europene care să ofere soluții la provocările și greutățile întâmpinate de cetățeni. Mă aștept de la Consiliul European viitor să vină cu soluții și decizii clare. Indecizia costă vieți”, a adăugat europarlamentarul social democrat, Victor Negrescu.

Citește mai mult

Politică Administrație

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

Publicat

în

Dezbatere publică la Alba Iulia privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor și elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL privind investiţiile private şi publice în domeniul urbanismului şi construcţiilor în Municipiul Alba Iulia.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104610/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Electrica Furnizare Discount

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, Primăria Municipiului Alba Iulia organizează în data de 26.10.2021, ora 15.00, în sala de ședințe a Direcției Programe, din cadrul aparatului de specialitate al Primarului municipiului Alba Iulia, Strada Bucovinei, nr. 6, dezbatere publică referitoare la proiectul de hotărâre privind aprobarea REGULAMENTULUI LOCAL de implicare a publicului în elaborarea sau revizuirea documentațiilor de Urbanism și Amenajarea teritoriului.

Proiectul de hotărâre și anexele aferente au fost afișate atât pe site-ul autorității publice, www.apulum.ro, la secțiunea Consultare publică cât și la avizierul acesteia.

Modalitatea de colectare a recomandărilor: în scris, conform anunțului nr. 104620/2021, specificându-se articolul sau articolele din proiectul de act normativ în discuție, menționând data trimiterii și datele de contact ale expeditorului, la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia, din Calea Moților, nr. 5 A, Camera 8 – Registratură, sau în format electronic, pe adresa de e-mail: [email protected], până la data de 27.09.2021, ora.16.00.

Modalitatea de înscriere și luarea cuvântului: luarea cuvântului se face în ordinea înscrierii pe listă, la începutul dezbaterii publice. Timpul alocat luării cuvântului este de 10 minute pentru fiecare participant.

Fiecare participant, după intrarea în sala de ședințe, se va înscrie pe lista de persoane prezente la dezbaterea publică, având asupra sa actul de identitate, respectiv dovada calității de reprezentant al persoanei juridice, după caz.

Potrivit prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, coroborate cu prevederile OUG nr. 57/2019 privind codul administrativ, dezbaterea publică se va încheia în momentul în care toți solicitanții înscriși la luarea cuvântului și-au exprimat recomandările cu referire concretă doar la proiectul de act normativ în discuție; la dezbaterea publică vor participa obligatoriu inițiatorul și/sau inițiatorii proiectului de act normativ din cadrul autorității publice locale, experții și/sau specialiștii care au participat la elaborarea referatului de aprobare însoțit de alte documente specifice, privind necesitatea adoptării actului normativ propus și persoanele interesate care au făcut recomandări scrise.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare