Rămâi conectat

Politică Administrație

Publicitate electorală| Comuna Unirea trebuie să devină un loc în care respectul față de fiecare cetățean să primeze

Publicat

în

Mă numesc Florin  Alexa, am absolvit Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș Bolyai Cluj-Napoca, specializarea Economia și gestiunea produselor agroalimentare, iar ulterior, masteratul în cadrul aceleași facultăți, cu specializarea AgroBusiness, ambele absolvite la buget.

Am 37 de ani, sunt născut în localitatea  Măhăceni (comuna Unirea) și ulterior mutat  în localitatea Unirea, căsătorit și tatăl unui băiețel. După absolvirea studiilor și până în prezent, am activat atât în sectorul privat cât și în administrație publică, aducându-mi aportul în comunitate,  atât cât a fost posibil și cât mi-a permis funcția pe care am deținut-o în aparatul administrativ al comunei Unirea.

Comuna Unirea  trebuie să devină un loc în care respectul față de fiecare cetățean  să primeze.

Comuna Unirea are un potențial economic, social și cultural, care trebuie pus în valoare, cu cea mai mare seriozitate, pentru a face din comuna Unirea un loc în care, din punct de vedere economic,  să prospere, prin creearea de locuri de muncă, ceea ce va face întoarcerea tinerilor acasă, care sunt plecați pentru un trăi mai bun în toate colțurile lumii.  Cred cu tărie că, în Unirea (Vînt și Veresmort), Inoc, Ciugudu de Jos, Ciugudu de Sus, Dumbrava și Măhăceni,  se pot face lucruri  frumoase, care să transforme comuna noastră într-una europeană, fapt care să-i determine pe tinerii plecați la oraș să revină acasă.

Electrica Furnizare Discount

Avem toate argumentele ca, în comuna Unirea, să devenim fruntași în atragerea de fonduri europene, esențiale pentru dezvoltarea accelerată a comunității noastre.

De ce am ales să candidez la Primăria Unirea? Experiența acumulată, în calitate de consilier local, consilier personal în aparatul primarului, funcția de economist în sectorul privat, maturitatea dobândită, dorința de implicare și promisiunea de sprijin din partea cetățenilor, m-au determinat să îmi asum candidatura la Primăria Comunei Unirea.

Ca și obiective majore, pe care mi le asum în față dumneavoastră:

Construirea unui parc industrial, pe pășunea din Inoc. Acest proiect va duce, cu siguranță, la crearea de locuri de muncă pentru cetățenii comunei Unirea, problema majoră cu care se confruntă cetățenii, adică a lipsei locurilor de muncă, să nu mai fie nevoiți să piardă ore întregi cu naveta. Al doilea mare avantaj îl constituie atragerea de fonduri bănești, la bugetul primăriei, prin impozitele ce se vor percepe de la agenții economici care își vor desfășura activitatea în cadrul acestui parc industrial. Al treilea avantaj îl constituie poziția față de intrararea și ieșirea de pe autostrada Sebeș-Turda, lucru care îi va avantaja pe agenții economici care vor investi în acest parc.

Acest lucru va fi posibil doar prin atragerea de fonduri europene nerambursabile, deoarece acest proiect va fi de o complexitate mare, iar resursele din bugetul local vor fi insuficiente.

Un alt proiect major îl constituie construirea unei zone de agrement și plimbare, pe marginea râului Letunului. Acest proiect major va consta în amenajarea, pe o parte și pe cealaltă, a unei zone de plimbare și recreere, cu bănci și mese, iluminată ambiental, cu corpuri de iluminat cu încărcare solară, mobilier de sport în aer liber și câteva accesorii pentru copii. Din punctul meu de vedere, acest lucru este necesar deoarece, în întreagă comună, nu există un loc în care cetățenii și copii să își petreacă timpul liber. Spun acest lucru, deoarece în alte țări aceasta ține de normalitate, iar la noi lipsește cu desăvârșire. În aceiași situație ne găsim și cu lipsa locurilor de joacă pentru copii. Până la ora actuală, niciun primar nu a reușit să amenajeze un parc de 20 mp, al cărui cost de amenajare este unul infim, făcând referire la bugetul local al comunei Unirea.

Un alt proiect major, pe lista mea de priorități, îl reprezintă contruirea unei grădinițe cu program prelungit, la fel și a unui afterschool ( școală după școală ). De ce cred că este foarte important? Deoarece tinerii părinți, ai căror copii trec de vârstă de 2 ani, nu au cu cine să își lase în îngrijire pentru a merge la muncă și în acest caz sunt nevoiți să rămână acasă, să îngrijească copiii. Odată cu existența acestuia, unul dintre părinți, în special mama, ar putea reîncepe serviciul și, odată cu acesta, va crește bugetul și bunăstarea familiei.

Remarc, cu suprindere, cum unii dintre candidați reușesc cu nonșalanță să îmi copieze unele din obiectivele cu care eu ies în față cetățeniilor, ceea ce, pentru mine, reprezintă  lipsa de viziune pe care o au în calitatea de candidați la funcția de primar și, nu în ultimul rând, impertinența de care dau dovadă.

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.

Publicitate

Politică Administrație

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Publicat

în

Peste 20 de senatori din țară vor vizita județul Alba săptămâna viitoare, la invitația lui Călin Matieș. Se vor întâlni cu mai mulți producători locali

Un număr de 25 de senatori din toate colțurile țării vor veni în vizită în cursul săptămânii viitoare, în județul Alba. La invitația senatorului PSD de Alba, Călin Matieș, aceștia vor veni în județul Alba și vor discuta cu mai mulți producători locali.

„Am reușit să creăm un moment unic, săptămâna viitoare, la invitația mea vor veni 25 de senatori ai României în județul Alba.

Ceea ce făceam până acum și ceea ce o să fac în continuare: să laud oriunde mă duc județul Alba cu bunele, relele trebuie să le rezolvăm aici, în „familie”, dar cu bunele județului Alba, cu producătorii, cu oamenii frumoși fac o publicitate pozitivă oriunde mă duc.

Electrica Furnizare Discount

Povestea cu invitația senatorilor PSD a început, cumva, în luna ianuarie când mi-am început activitatea de senator. Le-am povestit de județul Alba, ce frumos este și ce oameni minunați sunt aici, ce obiective avem și că este cel mai puternic județ în industria alimentară, o mare parte din alimentele din România provin de la noi din județ.

Toți colegii mei din PSD m-au întrebat când organizăm o întâlnire cu producătorii, cu societățile din industria agroalimentară și am reușit să organizăm întâlnirea, aceasta va avea loc săptămâna viitoare.

Va fi o întâlnire de lucru, cu un program extraordinar de aglomerat, nu știu cum o să facem și cum o să le tocmim fiindcă trebuie ca fiecare minut să fie calculat.

O să avem o întâlnire la societatea Transavia cu domnul Popa Ioan, o întâlnire la Jidvei cu domnul Necșulescu Claudiu, precum și alte întâlniri ce încă așteaptă confirmarea.

O să mergem și la un cămin de vârstnici pentru că la 1 octombrie este „Ziua Pensionarului” și pentru că trebuie să îi sărbătorim o să mergem să stăm de vorbă cu aceștia la un cămin din Blaj, deopotrivă mai avem prinsă în program și o întâlnire cu vârstnicii din Alba, precum și cu organizațiile PSD din zonă.

Am încercat în cele trei zile să cuprindem cât mai mult și sper că prezența senatorilor în Alba va crea un plus de valoare, în momentul în care există nevoie de ajutor financiar și îi va determina să susțină județul atunci când vor vedea ce oameni frumoși avem în județ și au să ofere susținerea lor necondiționată.

Printre cei ce vor fi prezenți la Alba se regăsesc: Radu Oprea, Romașcanu Lucian, Robert Cazanciuc, Cătălin Zamfir, Vasile Dîncu, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, în măsura în care agenda le permite. Vor fi oameni deosebiți și oameni frumoși din PSD.”, a declarat senatorul Călin Matieș, la conferința de presă organizată astăzi, la sediul PSD Alba.

Citește mai mult

Politică Administrație

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Publicat

în

Florin Roman ar fi vicepreședinte în cadrul Biroului Executiv la alegerile interne PNL. A fost propus de echipa lui Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a stabilit, împreună cu echipa sa de susținători, persoanele care vor fi propuse pentru funcțiile din cadrul Biroului Executiv la alegerile de la Consiliul Național. Conform surselor adevărul.ro, cei patru prim-vicepreședinți ai PNL vor fi Iulian Dumitrescu, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Lucian Bode. De asemenea, deputatul de Alba, Florin Roman, se află în lista vicepreședinților.

Secretarul general al PNL va fi Dan Vîlceanu, în timp ce prim-vicepreşedinţii propuşi de echipa Cîţu sunt Iulian Dumitrescu, Rares Bogdan, Gheorghe Flutur şi Lucian Bode.

Electrica Furnizare Discount

Pe lista de vicepreşedinţi sunt: Nicolae Ciucă, Alexandru Muraru, Alin Nica, Alin Tişe, Cristian Buşoi, Robert Sighiartău, Daniela Câmpean, Sorin Câmpeanu, George Stângă, Pavel Popescu, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu (vicepreşedinte Economie), Mircea Fechet (vicepreşedinte Mediu), Florin Roman (vicepreşedinte Administraţie), Monica Anisie (vicepreşedinte Români de Pretutindeni), Alina Ghorghiu (vicepreşedinte Grupuri vulnerabile si minoritaţi), Adrian Cozma (vicepreşedinte Tineret şi Sport), Ionel Bogdan, Nelu Tătaru, Ciprian Dobre, Marcel Vela,Gigel Ştirbu, Silviu Coşa şi Hubert Thuma, potrivit surselor „Adevărul”.

Sursa: adevarul.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș, senator PSD de Alba: Elevi din Apuseni, prinși între incompetența și ignoranța PNL de la nivel local, județean și național

Publicat

în

Când are totul – primării, inspectorat școlar, prefectură și guvern – PNL demonstrează că nu este interesat de nimic. Sau pur și simplu nu este în stare să rezolve o situație pe cât de simplă, pe atât de complicată, pentru câteva familii cu elevi din Munții Apuseni – satele Ocoliș și Lunca Arieșului – care nu au la dispoziție un microbuz școlar funcțional care să îi ducă la școala din Sălciua.

În comuna Ocoliș nu există școală cu clasele V-VIII, iar părinții din satul Lunca, ce ține de Poșaga, au optat să facă școala gimnazială la Sălciua. Prinși între incompetența și ignoranța PNL, elevii sunt siliți să ajungă la școală prin forțele părinților, care sunt nevoiți să îi transporte cu mașinile personale (peste 30 de km dus-întors).

În prezent, microbuzul de la școala din comuna Sălciua, administrată de primar PNL, nu are licență de transport, ITP sau asigurare, iar șoferul care lucra pe el, în anul școlar precedent, și-a dat demisia din cauza salariului de nimic, după ce norma i s-a înjumătățit. Cel mai grav este, însă, că microbuzul care ar trebui să transporte elevii înscriși la Școala Gimnazială din Sălciua este o epavă, care nu poate funcționa în condiții de siguranță (dacă nu va fi reparat, desigur).

Electrica Furnizare Discount

Aceasta este ”România Educată” despre care a vorbit domnul Iohannis? Tot PSD este de vină pentru această situație, în condițiile în care PNL are Guvern – Ministerul Educației, Prefectură, Consiliu Județean, Inspectorat Școlar Județean și primării?

Interesul pe acest subiect al Inspectoratului Școlar Județean Alba, condus de oameni de bază ai PNL, se ridică la înălțimea genunchiului broaștei, iar primarul PNL din Sălciua nu mișcă un deget. În comuna Poșaga există școală de clasele V-VIII și microbuz funcțional. Oare nu au fost în stare cele trei primării liberale să își unească forțele, să găsească o soluție temporară, pentru binele elevilor?

Nu este suficient măi, mârșavilor, nevrednicilor, chinul prin care au trecut familiile din Ocoliș în urma inundațiilor catastrofale petrecute în această vară? Domnule primar PNL al comunei Sălciua, al cărui nume nu vreau să îl pronunț, de ce nu aduceți microbuzul școlar în stare corespunzătoare de funcționare? De ce nu cumpărați/solicitați bani pentru altul nou? Sau vă gândiți doar la voturi, iar în cazul de față sunt ale unor oameni din alte comune și nu vă mai interesează?

Cel mai grav este că faptele acestor oameni sunt săvârșite cu premeditare după ce, timp de trei luni, cât a fost vacanța, nu au luat nicio măsură. Dreptul la educație este garantat, de legile naționale și internaționale, iar elevii nu trebuie să sufere din cauza incompetenței și ignoranței unor persoane ajunse dintr-o eroare în funcții de conducere sau decizie.

Eu, personal, l-am interpelat pe ministrul Educației cu privire la această situație și am solicitat Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației alocarea de fonduri pentru achiziția unui microbuz școlar nou. Să vă fie rușine! Sunteți mulți, dar fără rost!

Senator PSD de Alba,

Călin Gheorghe Matieș

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare