Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Publicitate electorală| Avem nevoie de schimbare, iar schimbarea face bine!

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mă numesc Mateș Dumitru Claudiu, am 30 ani, sunt copil al orașului Zlatna. Mi-am început viața politică ca și candidat la Consiliul Local Zlatna, în  anul 2016, neavând încă forța de decizie dar am avut ambiție și o mare dorință de a schimba și întineri mediul politic din orașul în care am crescut și în care vreau să rămân.

Din octombrie 2019, fac parte din Consiliul Local al Orașului Zlatna, timp în care am luat parte la mai multe proiecte benefice pentru comunitate și am avut ocazia să fiu aproape de cetățeni și să le reprezint interesele.

Am decis să intru în politică deoarece, fie suntem simpli privitori ai actului politic, fie că facem parte din el, toți facem politică, fie că știm sau nu ce înseamnă asta. Împreună cu echipa mea, formată, în majoritate, din oameni tineri și dornici de a construi ceva, ținând cont că în orașul Zlatna pleacă zeci, chiar sute de tineri, fie pentru studii sau la muncă peste granițe, în cele din urmă puțini sunt cei care se mai întorc, vom încerca să schimbăm dinamica. Această depopulare a orașului rupe în bucăți familii și ne face, pe fiecare dintre noi, să ne punem serioase întrebări despre viitorul nostru, în această frumosă comunitate.

Pentru ca tinerii să rămână, sau să se întoarcă acasă, împreună cu echipa mea am gândit câteva strategii și vrem să fructificăm fiecare metru pătrat din fostul parc industrial al orașului, în principal crearea locurilor de muncă, prin care tinerii să se întoarcă acasă.

Având în vedere situația actuală, în ceea ce privește sistemul de sănătate, considerăm că, la fel de prioritar, ar fi să avem un medic stomatolog, dispus să se ocupe de un cabinet stomatologic deschis în incinta școlii, deoarece țînând cont de trecutul acestui oraș, de poluarea care a fost și de niveul de trai al locuitorilor, foarte mulți copii ajung la medicul stomatolog prea târziu, iar acest lucru afectează starea de sănătate și starea generală a copilului.Tocmai de aceea, cea care se află în capul listei consilierilor este doamna doctor stomatolog Boca Ioana-Adriana.

O altă problema la nivelul orașului nostru o reprezintă sănătatea persoanelor vârstnice. Pentru aceasta, ar trebui reînființat un centru de ajutor, unde aceștia să beneficieze de servicii medicale gratuite, în colaborare cu Casă de Asigurări de Sănătate.

Problema locurilor de muncă se discută de către toți locuitorii, precum și de către toate partidele politice, în special în perioada de campanie electorală. Pentru antreprenori care reușesc să creeze și să mențină locuri de muncă, dorim să oferim facilități fiscale, precum reducerea impozitului sau oferirea unor spatii care aparțin instituțiilor publice, la un preț redus.

Fondurile europene sunt și vor rămâne un ajutor pentru toată lumea. Astfel, toți locuitorii ar trebui să beneficieze de consultanță gratuită, pentru a afla toate lucrurile necesare, pentru că nu este ușor să accesezi aceste fonduri, dar cu consultanță de calitate lucrurile se simplifică mult.

Un alt aspect important este cadastrarea gratuită a UAT-urilor. Prin această măsură, terenurile întăbulate vor fi puse mult mai ușor în valoare. Spre exemplu, sunt multe măsuri în PNDR care pot fi accesate doar dacă se deține un act de proprietate dar obligatoriu întabulat .

Revenind la un lucru foarte important, depopulare orașului. De ce majoritatea tinerilor pleacă? Acest lucru ar trebui să pună un mare semn de întrebare…

Oare de ce pleacă? De ce nu se mai întorc? Pentru că nu beneficiază de nimic. Dorim construirea unor ANL-uri, care să fie ușor de achiziționat pentru tinerii căsătoriți, sau oferirea unor parcele de teren la un preț redus, plus scutirea de impozite în primii ani, lucru ce ar sensibiliza proaspatele familii.

Îndemn, astfel, fiecare cetățean să își exercite dreptul prevăzut de Constituție și să iasă la vot. Avem nevoie de schimbare, iar schimbarea face bine !

         VOTAȚI ECHIPA PARTIDULUI MIȘCAREA POPULARĂ!    VOTAȚI MĂRUL !

Comandat de Partidul Mișcarea Populară Alba, Publicat de SC UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro, cod unic de identificare mandatar financiar 21200020.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației.

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava: Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea