Rămâi conectat

Politică Administrație

PSDI i-a propus Principelui Nicolae, nepotul Regelui Mihai să candideze la alegerile europarlamentare!

Publicat

în

Despre alcătuirea listei PSDI și listele celorlalte partide pentru Parlamentul European

– Domnule Comșa, aveți cea mai tânără lista de candidați pentru Parlamentul European.  Este adevărat că unul dintre tinerii ofertați a fost Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai !?

– Așa este, avem o listă de candidați a cărei medie de vârstă este sub 35 de ani și da, unul dintre tinerii ofertați a fost Principele Nicolae, nepotul Regelui Mihai. Ideea ofertării Alteței Sale a fost ideea mea și nu a fost doar o idee ciudată, ea are un stimulent istoric important.

Elit - Gustul Desăvârșit

– Vă rog să explicați…

– Partidul Social Democrat Independent, cel istoric, a fost singurul partid de stânga care a luptat împortiva comunismului și a Rusiei după cel de al doilea Război Modial. Rușii, la finalul războiului, puseseră mână deja pe jumătate de Europa, însă trebuiau să mimeze măcar o oarecare legitimitate politică în preluarea puterii. Două obstacole aveau în față: tânărul Rege Mihai și tânărul PSDI. Nici unul nu a cedat în fata comunismului. PSDR-ul de la acea dată a fost inundat și preluat de comuniști și așa a apărut PSDI. PSD-ul actual a fost inundat și confiscat de oamenii lui Dragnea și așa a apărut PSDI-ul nostru. Ca singura variantă viabilă de stânga, reacție la situația din PSD. Mi s-a părut absolut normal ca descendentul PSDI-ului istoric să dea o șansă descendentului Regelui Mihai – Principele Nicolae.

– Dar Principele Nicolae are suficiente „șanse” și fără PSDI, nu credeți?

– Dacă PSDI îl avea pe Nicolae pe primul loc pe listă, astăzi ne luptam pentru 10-15% în alegerile europarlamentare. Am avut o întâlnire excepțională cu Nicolae, am stat timp de două ore doar cu Alteța Sa și un consilier personal, i-am prezentat pas cu pas avantajele și provocările unei asemenea poziții. Pledoaria mea a avut un răspuns instant, entuziast și ingenuu, tineresc. Era un „DA!” evident. Totul s-a desfășurat însă în criză de timp. Aveam doar câteva ore pentru a primi răspunsul, întrucât în aceeași zi finalizăm lista de candidați și a doua zi urma să o depunem. Entuziasmul Alteței Sale a fost probabil temperat, deocamdată, de unii oameni din anturaj, dar sunt convins că ne vom reîntâlni anul acesta, până la Prezidențiale.

– Dumneavoastră sunteți nr. 1 pe lista PSDI. Cum ați caracteriza ceilalți lideri de liste în aceste alegeri ?

 – O să mă refer doar la cei relevanți.  PSD – Rovana Plumb  – este încarnarea proastei politici de cadre și a proastei guvernări PSD din ultimii doi ani și jumătate. Nu se putea mai rău! O doamnă care a trecut pe la toate ministerele și prin toate pozițiile relevante din PSD, dar de la care nu am reținut nimic până acum.  Rovana deschide o listă plină de compromisuri cu Antenele lui Voiculescu și dovedește că PSD-ului nu numai că nu îi pasă cum guvernează acasă, dar nu îi pasă nici că ne facem de râs în Parlamentul European. De aceea oamenii de calitate pleacă din PSD și vin la noi, la PSDI.

– PNL?

– Inițialele sunt perfecte: PeNaLii. Au plantat un ziarist-paravan pe locul întâi și după au încărcat lista cu atâtea dosare penale încât chiar lista PSD-ului pare o glumă în materie de corupție față de propunerile PNL. După plecarea lui Lazăr și Koveși și relativa pensionare a lui Coldea, protectoratul ultimilor zece ani asupra primarilor PDL este șubrezit. Imunitatea conferită de statutul de europarlamentar este marele premiu urmărit de Falca & compania. Și când te gândești că întreaga lor campanie a fost croită pe mesajul anti-corupție, îți dai seama de perenitatea proverbului românesc „Hoții strigă hoții!“.

– USR-PLUS?

– Este cel mai mare rău care se poate întâmpla României în Europa. Sunt pur și simplu șocat de valul de susținere online pentru trădătorii de țară și sclavii multinaționalelor care populează această listă. Le readuc aminte românilor câteva detalii semnificative – Julien Cioloș a fost Comisar European, susținut de francezi și și-a exercitat mandatul ca atare – ca un francez adevărat! Uitați-vă ce subvenții au țăranii și agricultorii din Franța și uitați-vă la amărății noștri! Aduceți-vă aminte că soția domnului Ciolos denigra vinurile românești și produsele agricole românești, ridicând în slăvi produsele franțuzești!

Apoi dl. candidat Cioloș a fost Prim Ministru al Guvernului României. Un an de zile atât de dezastruos, cu sute de ordonanțe de urgență, cu avantaje/concesii de miliarde făcute multinaționalelor în țara noastră, cu miniștri incompetenți care astăzi populează lista USR/PLUS. O guvernare atât de proastă încât Dragnea a luat 46% cu PSD la finalul ei, în 2016! Români, cum uitați asa ceva?

– Să înțeleg că PSDI este perfect?

– Nu suntem, dar nu avem hibele de mai sus… Avem 43 de candidați tineri, integri și competenți. Nici unul nu are vreun dosar penal. Estimarea mea este că primii zece de pe lista noastră, a PSDI, sunt cei mai buni zece comparativ cu toate listele partidelor. Din păcate, timpul a fost foarte scurt pentru a ne face cunoscuți și mulți din colegii noștri, care ar merita să ajungă în Parlamentul European nu au o șansă reală de data aceasta. Realist vorbind, bătălia noastră este să atingem un procent de 5-10% în aceste alegeri. Dacă ajută Dumnezeu, doi-trei dintre noi vom reuși sa reprezentăm țara noastră cu dăruire și patriotism la Bruxelles și Strasbourg.

– Cine sunt primii trei?

 – Eu sunt absolvent de Studii Europene și am un masterat în Relații Internaționale și Integrare Europeană, la care se adaugă ani serioși de diplomație bilaterală și multilaterală în slujba României. Doamna Dăscălescu, locul 2 pe lista PSDI este probabil cel mai calificat specialist în fonduri europene dintre candidați, cu o experiență de 20 de ani în domeniu. Iar locul al treilea este ocupat de un avocat de calibru – Radu Stancu – membru în baroul din Paris, cu doctorat în drept la Strasbourg și consultant al European Law Institute din Bruxelles.  (G.B.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat de Alba, Radu Tuhuț: „PSD a luat măsuri concrete pentru sprijinirea românilor cu venituri mici, dar și pentru sporirea investițiilor din fonduri europene!”

Coaliția de guvernare a decis lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice în valoare de 1,1 miliarde euro. Acestea reprezintă un sprijin real pentru România, pentru românii care au datorii sau venituri mai mici. Măsurile vor fi aplicate de la data de 1 iulie 2022.

Acestea vizează:
1. Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă.
2. Acordarea unui sfert din diferența de salariu în conformitate cu legea salarizării unitare cuvenită salariaților din sistemul public.
3. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Totodată, Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel:

A. Diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10%, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile și asistența socială.
B. Suspendarea angajărilor la stat începând cu 1 iulie.
C. Creșterea colectării veniturilor la bugetului general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei.
D. Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al Programului Național de Redresare și Reziliență. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției.

Pentru PSD, este esențial ca în această perioadă să ajute cât mai mulți români cu venituri reduse, persoane vulnerabile, familii tinere și pensionari. La fel de importantă e dezvoltarea comunităților locale cu ajutorul programelor de finanțare europeană!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,
Deputat PSD de Alba, Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Publicat

în

Comunicat de presă| Dragoș Crișan Consilier local USR – Aiud: Spitalul Municipal Aiud penalizat cu 856.055 lei pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale

Spitalului Municipal Aiud i s-a aplicat o corecție financiară foarte mare, în valoare de 856.055, lei de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Direcția Generală Programe Europene Infrastructură Mare, pentru că a limitat nejustificat concurența la licitația pentru achiziția de echipamente medicale.

„Consider că pierderea acestei sume mari de bani prin nerespectarea legii și prin incompetență, reprezintă un lucru extrem de grav pentru orașul nostru. Corecția financiară a fost efectuată prin două rapoarte de neconformitate emise de instituția de stat, care inițial nu ne-a fost prezentată în ședință, ci doar ulterior după ce am solicitat, în mod expres, acest lucru.

Cel mai grav aspect este că gaura de 856.055 lei a fost astupată prin reducerea cheltuielilor spitalului pentru materiale sanitare, medicamente, hrană pentru oameni, încălzire, iluminat și forță motrică, alte bunuri și servicii, materiale și prestări servicii cu caracter funcțional.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe scurt, incompetența este suportată de către cetățeni și nu de cei vinovați. În urma acestei corecții financiare, cetățenii bolnavi vor beneficia de materiale sanitare mai puține, de medicamente mai puține și în general de servicii mai proaste și nu din cauza personalului medical ci din cauza incompetenței și/ sau părtinirii unora aflați „la butoane”.
În data de 19 mai 2022 am fost chemați în ședința de Consiliu Local, pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Municipal Aiud, în urma acestei corecții financiare, în valoare de 856.055 lei. Potrivit Procesului verbal nr. 14110/17.05.2022, suma de 856.055 lei care nu va mai fi finanțată din fonduri europene a determinat o reducere a sumelor destinate funcționării optime a Spitalului astfel:

1. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 385.000 lei, pentru materiale și prestări servicii cu caracter funcțional;
2. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 170.000 lei, pentru alte bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
3. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 55.220 lei, pentru încălzit, iluminat și forță motrică;
4. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 80 lei, pentru hrană pentru oameni;
5. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 21.880 lei, pentru medicamente;
6. Scăderea cheltuielilor Spitalului cu suma de 223.960 lei, pentru materiale sanitare;

Iată un pasaj extras din Raportul prin care i s-a aplicat corecția financiară Spitalului Municipal:

”Nici anunțul de participare/concesionare/invitația la procedura concurențială publicat/publicată nici documentația de atribuire sau răspunsurile autorității/entității contractante la solicitările de clarificări ale operatorilor economici nu descriu suficient de detaliat criteriile de atribuire împreună cu factorii de evaluare și ponderile acestora având astfel un efect de limitare nejustificată a concurenței (ca de exemplu, absența detaliilor suficiente ar fi putut avea un efect de descurajare a potențialilor ofertanți)”

În opinia acestei autorități a statului, Spitalul Municipal Aiud a descurajat concurența pentru a nu se depune mai multe oferte în procedura de licitație a materialelor medicale. Culmea-culmilor este că se discută tocmai despre achiziția acelor materiale medicale despre care aproximativ acum un an, colega mea, doamna consilier Nistea, afirma că sunt supraevaluate cu prețuri astronomice.

În loc să fie profund preocupate de acest subiect și de stabilirea vinovaților și de recuperarea sumelor, atât doamna primar cât și doamna viceprimar au afirmat că aceste corecții sunt obișnuite. M-au facut curios, sincer să fiu, cu aceste afirmații.

Consider că autoritățile competente trebuie să facă lumină în acest caz, chiar dacă consilierii PNL-UDMR au votat rectificarea bugetului spitalului și ”acoperirea găurii”. Consider că orașul nostru a fost prejudiciat direct sau indirect cu această sumă iar vinovații trebuie să plătească și nu cetățenii.

Supărată de intervențiile mele în legătură cu spitalul și cu operatorul de salubritate, doamna primar a afirmat în ședință faptul că eu am ajuns la apogeul incompetenței.

Consider că nu privește unde trebuie atunci când se referă la incompetență. Oare dânsa consideră competenți pe cei care prejudiciază acest oraș?

O să revin cu detalii și despre acest subiect cât și despre situația operatorului de salubritate dezbătută în CL.

Dragoș Crișan, Consilier local USR – Aiud


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Obiectivele lăsate în paragină de întreprinderile de stat pot fi preluate de administrațiile locale”. Legea, adoptată în Senat

Senatul a adoptat ieri o nouă lege care vine în sprijinul administrațiilor locale, permițându-le să preia terenuri și clădiri din patrimoniul regiilor de stat și al societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, care nu mai sunt utilizate de către acestea pentru realizarea obiectului lor de activitate.

Sunt numeroase cazuri de acest gen în țară, inclusiv în județul Alba, în care blocuri, stadioane, hale sau terenuri sunt lăsate în paragină de ani de zile, insalubre și degradate, dar nu pot fi reabilitate și utilizate din cauză că societățile comerciale nu mai au nevoie de ele și nici nu au resurse să investească în ele, iar administrațiile locale, deși ar avea nevoie de ele, nu le pot prelua din cauza birocrației și a cadrului legal incomplet și alambicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Plecând de la aceste necesități ale administrațiilor locale, dar și ale regiilor de stat și ale societăților comerciale cu capital majoritar sau integral de stat, am inițiat acest proiect de lege, tocmai pentru a ajuta comunitățile locale să preia obiectivele în cauză, la valoarea lor de inventar actualizată. Plătind această valoare de inventar actualizată se rezolvă și problema contabilicească a transferului acestor bunuri, care a constituit, până acum, principalul obstacol în calea realizării acestor transferuri. Soluția este una echitabilă și favorabilă pentru ambele părți, deoarece societățile scapă de niște active care le generează doar pierderi, iar administrațiile locale pot transforma aceste imobile în obiective folositoare pentru comunitate, mai ales că acum au numeroase oportunități de accesare a fondurilor europene și pot realiza proiecte importante de regenerare a acestor obiective și de repunere a lor în circuitul comunitar. Astfel, transferând de la stat la stat aceste obiective le putem transforma din ruine abandonate în obiective de interes pentru comunitate, folositoare cetățenilor.

Le mulțumesc pe această cale colegilor de la Ministerul Finanțelor și colegilor mei senatori din Comisia de Administrație Publică și din Comisia Juridică, cu care am dezbătut ieri îndelung acest proiect de lege și i-am adus amendamente importante, care au permis adoptarea sa de către plen și realizarea unei legi utile și deplin operabile.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare