Rămâi conectat

Politică Administrație

PSD ALBA: România a înregistrat progrese semnificative în absorbția fondurilor europene începând cu mai 2012

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România a înregistrat progrese semnificative în absorbția fondurilor europene începând cu luna mai 2012, iar aceste progrese au fost confirmate chiar de Comisia Europeană. Sumele încasate de România de la Comisia Europeană în perioada ianuarie 2013 – octombrie 2014 au fost cu 236% mai mari decât cele încasate în perioada 2007 – 2012.

comunicat psdAceastă creștere situează țara noastră pe primul loc în UE. Pentru al doilea an consecutiv, ţara noastră nu a pierdut niciun euro din fondurile aferente celor șapte programe operaționale! Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene a ajuns la aproximativ 52%, de la 7% din guvernarea Boc, în condițiile în care Programul de Guvernare prevede atingerea unui nivel de 50-80% la sfârşitul anului 2015.

Situația fondurilor europene la preluarea mandatului de către Guvernul Ponta: țara noastră avea blocate cinci programe operaționale prin care atrage 98% din totalul fondurilor structurale și de coeziune alocate de Uniunea Europeană. Nu trebuie să uităm că actuala guvernare a plecat la drum cu această povară: 98% din fondurile UE blocate! Guvernul Ponta a reușit, în perioada noiembrie 2012 – octombrie 2013, să deblocheze toate cele cinci programe operaționale.

PSD Alba consideră că datorită măsurilor luate de actuala guvernare, România este în prezent unul dintre puținele state UE care nu are niciun program operațional blocat și nu are blocată nicio axă a unui program operațional.

Absorbția la nivelul Programului Operațional Sectorial Dezvoltării Resurselor Umane și al Programului Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice a înregistrat creșteri semnificative în anul 2014. Rata de absorbție curentă la nivelul POS DRU a crescut de la 28,75% la sfârșitul anului 2013 la 46,53% la sfârșitul anului 2014. Totodată, rata de absorbție curentă la nivelul POS CCE a crescut de la 36,40% la finele anului 2013 la 56,94% la sfârșitul anului 2014.

În pofida tuturor deficiențelor în implementarea fondurilor europene înainte de 2012 și care încă produc efecte în sistem, la sfârșitul lui 2015, an extrem de dificil, absorbția aferentă actualului cadrul financiar va ajunge la 80% din fondurile alocate de UE!

Biroul de Presă al PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa

Bogdan Ilea

Publicat

în

Grădiniță nouă la Sebeș, în cadrul Școlii Gimnaziale nr. 2: Câte grupe și ce capacitate urmează să aibă creșa Un proiect de hotărâre din data de 15 aprilie, 2024, al primăriei Sebeș, prevede „Transformare imobil fostă centrală termică -Municipiul Sebeș, în Creşă”, ca nivel antepreșcolar în cadrul Școlii Gimnaziale nr 2. din Sebeș. Având în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea