PSD Alba, drept la replică: Fabrica de Arme Cugir și Cupru Min Abrud au beneficiat de investiții substanțiale și o dezvoltare constantă în timpul Guvernării PSD

PSD Alba, drept la replică: Fabrica de Arme Cugir și Cupru Min Abrud au beneficiat de investiții substanțiale și o dezvoltare constantă în timpul Guvernării PSD

Așa cum ne-a obișnuit, deputatul Florin Roman, latră după orice zvon pe care îl aude în mediile pe care domnia sa le frecventează.

ELIT

Argumentând aceste aspecte, ne dăm seama că domnia sa nu cunoaște realitatea care stă la baza declarațiilor sale.

În primul rând, Fabrica de Arme Cugir, lucrează în momentul de față la cu totul alte proiecte, iar ca ministru al Economiei, Nicolae Bădălău, nu a făcut decât să acopere un gol în producția de armament, care aduce un plus considerabil economiei naționale.

Cei aleși să investească în industria de apărare din România, nu au venit cu parteneriate și nici cu” plocoanele liberalilor” așa cum erau obişnuiţi. Au venit cu bani, hotărâți să producă. Acest aspect avantajează aprovizionarea Armatei Române cu armament, fapt care îl depășește pe deputatul Florin Roman.

În situația CupruMin, fuziunea dintre Compania de la Abrud și Moldomin ar fi una care ar putea relansa producția de materie primă în metalurgie. Un alt proiect care a decurs bine până când politicul și-a băgat coada. Prin mai multe proiecte, ministerul Economiei a deschis  primele mine profitabile pentru România. Dacă am fi uniți, proiectul relansării metalurgiei ar putea deveni un Proiect de Țară, nu un subiect de scandal pentru personaje precum Florin Roman.

În situația CupruMin, nu a existat presiune asupra companiei de a accepta preluarea Moldomin ci doar o simplă negociere, normală în aceste etape ale derulării unui proiect de anvergură.
Este regretabilă interpretarea evenimentelor ce decurg pentru dezvoltarea acestui proiect de relansare a metalurgiei românești, tocmai din partea unui personaj de speța domnului Florin Roman.

Concludentă la atacurile aduse de către domnul deputat Florin Roman este explicația dată de ministrul Economiei, Nicolae Bădălău, pe care o redăm întocmai, pentru o corectă informare a opiniei publice .

”Nu mă voi lăsa intimidat și nu voi renunța la proiectele care sunt bune pentru industria românească, de apărare sau de minerit, indiferent cine este deranjat de ele. Vorba românului: nu mor caii când vor câinii. Măcar dacă ar fi niște pitbuli, acești câini. Dar ei sunt doar niște bișoni care fac gălăgie.

Pot înțelege că sunt mulți deranjați de proiectele despre care am vorbit, și despre care voi continua să vorbesc. Ceea ce nu pot înțelege, și nici nu pot accepta, este să ne jucăm cu securitatea națională, cu siguranța sau înzestrarea soldaților români din teatrele de operații.”

Birou de presă PSD ALBA

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...