Economie
Propuneri de proiecte pentru portofoliul Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a iniţiat procesul de actualizare a Planului Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului (PNAPM). Acesta va cuprinde un portofoliu de proiecte rezultat în urma colectării, evaluării, selectării şi prioritizării propunerilor de proiecte realizate de autorităţi, instituţii, agenţi economici, ONG-uri sau alte persoane interesate. Aşa cum ne-a declarat Vasile Todea, directorul APM Alba, sunt invitate să facă propuneri de proiecte de mediu autorităţile şi instituţii publice locale, ONG-uri, instituţii de învăţământ sau de cercetare, agenţi economici, alte persoane fizice sau juridice. Pentru aceasta trebuie completată o fişă, care se află pe pagina de internet a APM Alba, împreună cu instrucţiunile de completare şi lista cu codificarea directivelor. Adresa este www.apmab.anpm.ro, domeniul „Dezvoltare Durabilă”, secţiunea „Planificare de mediu”, pagina privind Planul Naţional de Acţiune pentru Protecţia Mediului. Pot fi trimise propuneri de importanţă naţională, pe domeniile de mediu: calitatea aerului, protecţia atmosferei, schimbări climatice, cantitatea şi calitatea apei potabile, gestionarea apelor uzate, amenajarea cursurilor de apă, deşeuri şi substanţe chimice periculoase, protecţia naturii, biodiversitate, păduri, calitatea solului, reconstrucţia ecologică a terenurilor degradate, dezvoltarea mediului urban şi a mediului rural, protecţia împotriva zgomotului, educaţie ecologică, dezvoltare durabilă şi calitatea vieţii, turism ecologic, valoarea minimă fiind de 210.000 lei. Excepţie fac propunerile de proiecte referitoare la conştientizare şi educaţie ecologică. Propunerile de proiecte din judeţul nostru vor fi depuse până la data de 10 mai 2011, la sediul APM Alba sau pot fi transmise la una din adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected] (A.D.T.)
Economie
Anunț începere proiect „REFACEREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ A SOCIETĂȚII SPERANTA E.L. SRL”
Comunicat de presă
Societatea SPERANTA E.L. SRL, cod de identificare fiscală 3704230, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J1/112/1993, în calitate de Beneficiar, implementează începând cu data de 10.02.2023 proiectul cu titlul „REFACEREA CAPACITĂȚII DE REZILIENȚĂ A SOCIETĂȚII SPERANȚA E.L. SRL” , RUE 1484, Cod SMIS 160384, în baza contractului de finanțare nr. 973/POC/411/AS încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate.
Obiectivul general al proiectului constă în consolidarea poziției pe piață a firmei în domeniul transporturilor, dupa pierderea suferite în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19.
Rezultatele finale în urma implementării proiectului determinate de atingerea obiectivelor general și specifice sunt:
- Dotarea societății cu mijloace fixe performante, care vor asigura transportul în timpi optimi și la un nivel calitativ superior, optimizării procesului și asigurarea protejării mediului înconjurător în urma utilizării unor mașini prietenoase cu mediul prin reducerea emisiilor poluante.
- Creșterea productivității muncii în anul 3 de sustenabilitate.
- Menținerea locurilor de muncă existente la nivelul anului 2020 în vederea reducerii fluctuației de personal, având un impact pozitiv asupra activității societății deoarece îi oferă stabilitate.
Valoarea totală a proiectului este de 4.318.750,41 lei.
Valoarea totală a finanţării nerambursabile este în sumă maximă de 2.348.697,59 lei, formată din:FEDR/FC/FSE/ILMT: 1.967.409,69 lei și Buget național: 381.287,90 lei, echivalentă cu 65% din valoarea totală eligibilă aprobată.
Perioada de implementare a proiectului de la data de 10.02.2023, data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 și până la data de 31.12.2023.
Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020.
Date de Contact
SPERANTA E.L. SRL
Sediu social: Str. Garii, FN, Localitatea Cetatea de Baltă, județul Alba, România
Reprezentant legal: Natanael NAGY
Telefon: 0744335776
E-mail: [email protected]
„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
Economie
Anunț începere implementare proiect „Râpa Robilor Aiud – Lucrări de construire biserică și chilii, corp F”, beneficiar MĂNĂSTIREA ORTODOXĂ ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, AIUD
Anunț începere implementare proiect
Beneficiar: MĂNĂSTIREA ORTODOXĂ ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, AIUD
MĂNĂSTIREA ORTODOXĂ ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI, AIUD anunță începerea activităților pentru implementarea proiectului „Rapa Robilor Aiud – Lucrări de construire biserică și chilii, corp F”, finanțat din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul 4: Coeziune socială și teritorială, Componenta C11.Turism si Cultură, Investiția I2. Modernizarea/Crearea de Muzee și Memoriale.
Obiectiv general: Obiectivul acestei investiții este de a contribui la dezvoltarea turismului cultural prin modernizarea/crearea muzeelor și memorialelor dedicate opresiunii și conflictelor.
Obiectiv specific al proiectului: Obiectivul specific acestei investiții este de a construi biserica și chilii, corp F, pentru Rapa Robilor Aiud.
Activități principale ale proiectului sunt:
*Lucrări de construcții și instalații (arhitectură-finisaje interioare, acoperiș – panouri tristat, acoperiș – atic, arhitectură-finisaje exterioare, rezistență – corp F
*Servicii dirigenție de șantier;
* Servicii de informare și publicitatea pentru proiect;
*Servicii de marketing și promovare;
*Servicii de digitalizare;
*Servicii de audit financiar;
Cod proiect: PNRR C11-I2-9
Valoarea totală a proiectului: 2.723.302,00 lei;
Valoarea maximă a finanțării nerambursabile: 2.274.287,40 lei;
Valoarea eligibilă din PNRR: 2.274.287,40 lei;
Valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR: 432.114,60 lei;
Valoarea totală neeligibilă: 16.900,00 lei;
Perioada de implementare a proiectului: 17 octombrie 2022 – 30 iunie 2026;
Apel de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației finanțat din fonduri europene prin Programul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”
STAREȚ,
VARVARUC CIPRIAN MARIUS
„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”
Economie
Comunicat de presă pentru finalizarea proiectului „Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD la SC MONOPOLIS SA“
Comunicat de presă
Finalizarea proiectului “Granturi pentru capital de lucru AGRI-FOOD la SC MONOPOLIS SA“ din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 61 din 06 mai 2022 privind unele măsuri pentru acordarea de microgranturi și granturi pentru capital de lucru entităților din domeniul agroalimentar cu finanțare din fonduri externe nerambursabile
Numele, date de identificare și sediul beneficiarului: SC MONOPOLIS SA, cu sediul în jud. Alba, localitatea Cîmpeni, str. Arieșului, nr.10, înregistrată sub nr. J 01/442/1998 la Oficiul Registrului Comerţului, CUI/CIF 11095545.
Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de: Acordarea de sprijin financiar fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, denumit în continuare POC, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru SC MONOPOLIS SA beneficiar din domeniul agroalimentar prevăzut de O.U.G. nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.
Principalele rezultate ale proiectului sunt:
*mentinerea sau suplimentarea numărului de salariaţi faţă de data depunerii cererii de finanţare, pe o perioadă de minimum 6 luni de la data acordării ajutorului de stat, cu excepţia situaţiei în care utilizează lucrători sezonieri sau/şi zilieri.
Valoarea totala a proiectului (RON): 682.810,2
Valoare grant nerambursabil (RON): 593.748
Valoare cofinanțare (RON): 89.062,2
Data începerii şi finalizării proiectului (perioada de implementare): 03.11.2022 – 01.05.2023
Contract de finanțare: Nr. M2-AGRI-2130 din 20-06-2022
Proiect ID POC/1020/4/2/155768 IMM AGRI-FOOD
Proiect cofinanțat din Programul Operațional Competitivitate, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale și asupra pregătirii unei redresări verzi, digitale și reziliente a economiei Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19 Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru
SC MONOPOLIS SA,
Adresa de implementare: Jud. Alba, loc. Cîmpeni
Str. Arieșului nr.10
Administrator Eugen David
Date contact: tel.0754.332.128, mail: [email protected]
-
Opinii - Comentariiacum 3 ore
Obiceiuri, tradiții și superstiții de Buna Vestire: Zi aducătoare de veste minunată în care oamenii nu au voie să se certe. Credincioșii au dezlegare la pește
-
Opinii - Comentariiacum 17 ore
24 martie: Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei
-
Ştirea zileiacum 10 ore
Cât contribuie județul ALBA la PIB-ul României: Economiile din 28 de județe reprezintă fiecare sub 2%
-
Ştirea zileiacum 11 ore
APEL UMANITAR pentru Andrei, un polițist de 27 de ani, din Alba, diagnosticat cu anevrism disecant pe artera cerebrală: Are nevoie de intervenție chirurgicală costisitoare la o clinică din străinătate
-
Ştirea zileiacum 14 ore
Elis Pavaje și Liceul Tehnologic ”Dorin Pavel” din Alba Iulia, parteneriat de succes pentru formarea viitorilor profesioniști în construcții
-
Sportacum 15 ore
Sâmbătă, Metalurgistul Cugir – CSM Unirea Alba Iulia | Derby “de Alba”, la ora 15.00, cu miză locul secund în play-off