Rămâi conectat

Actualitate

Proiectul Ro-Net, în grafic. Peste 700 de sate izolate vor fi conectate la internet până în august 2018

Publicat

în

Proiectul Ro-Net, care urmărește construirea unei infrastructuri naţionale de broadband în zonele defavorizate din România, este în grafic, astfel încât până la termenul de finalizare, august 2018, peste 700 de localităţi izolate din mediul rural vor fi conectate prin fibră optică pe bani europeni, a declarat pentru News.ro ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova.

Consilierul Dan Georgescu afirma în cadrul unui eveniment că proiectul Ro-Net merge prost din cauză că ministerul de resort nu mai are manager de proiect, dar că „speră ca, până la sfârşitul anului 2018, proiectul să se finalizeze”. În urma acestor declaraţii, el a fost eliberat din funcţie, în 7 decembrie. Şova a susţinut atunci că declaraţiile lui Georgescu legate de proiectul Ro-Net sunt „în totalitate lipsite de suport real şi în totală contradicţie” cu poziţia MCSI.

Lucian Şova susţine că ministerul este în grafic cu termenele asumate.

Electrica Furnizare Discount

„Termenul de finalizare este august 2018, ne-am asumat că îl vom respecta”, a declarat într-un interviu pentru News.ro ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Lucian Şova.

El a precizat că ministerul elaborează în prezent un grafic de absorbţie pe fiecare lună.

„Suntem monitorizaţi de Ministerul Fondurilor Europene, avem discuţii în fiecare zi pentru setarea unui calendar şi a unui set de reguli care să fie respectate până la definitivarea proiectului”, a adăugat ministrul Comunicaţiilor.

În prezent, proiectul Ro-Net este realizat în proporţie de peste 60%, ca stadiu fizic (proiectare şi construcţie) şi 25% stadiu financiar (plăţi efectuate). Până acum au fost recepţionate lucrări în peste 270 de localităţi, iar până la finalul anului urmează să fie recepţionate lucrări în alte aproximativ 40 de localităţi, în situaţia în care condiţiile meteorologice vor permite acest lucru, obiectivul propus fiind de a recepţiona până la finalul anului lucrările în peste 300 de localităţi, potrivit lui Şova.

Derularea proiectului este gestionată de un manager de proiect care coordonează activitatea echipei de proiect începând din august 2017.

Ro-Net vizează conectarea prin fibră optică pe bani europeni a peste 700 de localităţi izolate din mediul rural, iar România a solicitat de la Comisia Europeană 377 de milioane de lei, din care până acum pe Faza 1 şi Faza 2 au fost achitate 92 milioane lei, reprezentând totalul facturilor emise.

În total, peste 2.200 de localităţi au fost identificate ca „zone albe” la nivelul ţării. Prin recepţiile realizate până acum, 57.000 de oameni beneficiază de infrastructura necesară Internetului în bandă largă, adică 20.000 de gospodării, 900 de agenţi economici şi 284 de instituţii publice.

Cei doi operatori desemnaţi să implementeze proiectul, în urma licitaţiei organizate de Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională, sunt Telekom Communications şi Telekom Mobile.

Sursa News.ro

Publicitate

Actualitate

STUDIU: Scădere dramatică a speranței de viață în Europa de Vest. Pandemia de COVID-19 a „lovit” mai tare ca cel de-al Doilea Război Mondial

Publicat

în

STUDIU: Scădere dramatică a speranței de viață în Europa de Vest. Pandemia de COVID-19 a „lovit” mai tare ca cel de-al Doilea Război Mondial

Ani de progrese au fost șterși de către pandemia de COVID-19, privind la speranța de viață, arată un studiu al Centrului Leverhulme pentru Științe Demografice din Oxford.

Cele mai mari scăderi ale speranței de viață s-au înregistrat în rândul bărbaților din SUA, cu un declin de 2,2 ani față de nivelul din 2019, urmat de bărbații lituanieni (1,7 ani).

Electrica Furnizare Discount

„Pentru țările din vestul Europei, cum ar fi printre altele Spania, Anglia și Țara Galilor, Italia, Belgia ultima dată când astfel de mari magnitudini de scădere a speranței de viață la naștere observate într-un singur an a fost doar în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, susține dr. José Manuel Aburto, co-autor al studiului.

Constatările sunt cuprinse într-o lucrare publicată în Jurnalul Internațional de Epidemiologie și analizează datele din 29 de țări pentru care au fost publicate înregistrările oficiale de deces pentru anul trecut. Dintre acestea, în 27 s-au înregistrat reduceri ale speranței de viață.

Săptămâna trecută, Office for National Statistics a estimat că speranța de viață a bărbaților din Marea Britanie a scăzut pentru prima dată în 40 de ani din cauza impactului Covid-19. Se așteaptă ca un băiat născut între 2018 și 2020 să trăiască până la 79 de ani, în scădere de la 79,2 pentru perioada 2015-17, potrivit ONS.

Aburto a spus că amploarea pierderilor speranței de viață a fost puternică în majoritatea țărilor studiate, 22 dintre ele suferind pierderi mai mari decât jumătate de an în 2020.

„Femeile din opt țări și bărbații din 11 țări au suferit pierderi mai mari de un an. Pentru a contextualiza, au fost necesari în medie 5,6 ani pentru ca aceste țări să realizeze o creștere cu un an a speranței de viață recent: progresele au fost anulate în cursul anului 2020 de Covid-19”

Bărbații au înregistrat scăderi mai mari ale speranței de viață decât femeile din majoritatea celor 29 de țări. Cele mai multe reduceri ale speranței de viață în diferite țări au fost atribuite deceselor oficiale Covid, potrivit ziarului.

Dr. Ridhi Kashyap, un alt autor coproducător, a declarat că cercetătorii sunt conștienți de mai multe probleme legate de numărarea deceselor Covid, cum ar fi testarea inadecvată sau clasificarea greșită. Cu toate acestea, el a adăugat că „faptul că rezultatele noastre evidențiază un impact atât de mare, care este direct atribuibil Covid-19, arată cât de devastator a fost un șoc pentru multe țări”.

„Cerem urgent publicarea și disponibilitatea mai multor date dezagregate dintr-o gamă mai largă de țări, inclusiv țări cu venituri mici și medii, pentru a înțelege mai bine impactul pandemiei la nivel global”.

Estimările ONS de la începutul acestei luni au arătat variații între diferitele părți ale Regatului Unit în ceea ce privește speranța de viață, care se referă la vârsta medie la care ar trăi un nou-născut dacă ratele actuale de deces ar continua pentru întreaga lor viață.

Sursa: g4media.ro

Citește mai mult

Actualitate

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Publicat

în

Moțiunea de CENZURĂ, pe repede înainte: Votul care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie

Calendarul pentru dezbaterea și votul pe moțiunea de cenzură depusă de PSD, a fost stabilit în ședința de marți, 28 septembrie în Birourile Perlamente Reunite ale celor două camere ale Parlamentului.

Astfel, la propunerea PSD, s-a stabilit în unanimitate ca joi, 30 septembrie, la ora 14.00, să se citească în plenul reunit al celor două camere textul moțiunii de cenzură.

Votul pe moțiunea care ar putea trimite acasă Guvernul Cîțu se va da marți, 5 octombrie, de la ora 12.00.

Electrica Furnizare Discount

PSD a depus moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu.

Sursa: stiripesurse.ro

Citește mai mult

Actualitate

Curtea de Apel Cluj ANULEAZĂ hotărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă

Publicat

în

Curtea de Apel Cluj ANULEAZĂ hotărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă

Curtea de Apel Cluj decide că horărârile de guvern care impun certificatul verde și continuarea stării de alertă sunt ilegale. Hotărârea poate fi atacată cu recurs.

Acțiunea în instanță a fost inițiată de avocații Mikolt Kapcza și Gabriel Marin.

Dacă anularea devine definitivă, în urma recursului, certificatul verde nu mai poate fi utilizat.

Electrica Furnizare Discount

În această situație, „Camera Deputatilor are obligația, în același context, să respingă abjecția impunerii Certificatului Verde Digital și să redea românilor dreptul să-și exercite libertățile fără condiționări”, scrie pe Facebook Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

„Parlamentul are obligația să demită prin moțiune de cenzură acest guvern PNL trădător, condus de Florin Cîțu, guverncare cere a îngrădit abuziv drepturile românilor.”

Sursa: smartradio.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare