Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiectul privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca inițiativă parlamentară: Ce spune ministrul Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul privind vaccinarea obligatorie va fi promovat ca inițiativă parlamentară: Ce spune ministrul Sănătății

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătății a anunțat marți că proiectul de act normativ privind vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale va fi promovat miercuri ca inițiativă parlamentară.

„În Ministerul Sănătății s-a pregătit proiectul legislativ care prevede vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale. Având în vedere faptul că între timp Guvernul a devenit interimar, vom promova proiectul ca inițiativă legislativă. Mâine, mai mulți membri ai Guvernului și parlamentari vor semna această inițiativă legislativă și o vom înainta în procedură de urgență”, a precizat ministrul.

Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie a anumitor categorii profesionale a fost anunțat de mai mulți oficiali, inclusiv de premierul demis, Florin Cîțu. Cîțu a precizat că este vorba de vaccinarea obligatorie și obligativitatea plății testului a celor care refuză vaccinarea, dar a avut cîteva rețineri legate de proiect, printre care sancțiunile care ar putea fi aplicate celor ce refuză imunizarea.

„Ce facem cu cei care refuză vaccinarea? Ce decizie luăm? Sancționare salarială, desfacerea contractului de muncă, este penal? E ușor să vii cu vaccinarea obligatorie, dar vreau să știu ce facem după aceea, ce vom face. Sunt multe decizii în România cu amenzi, care de cele mai multe ori sunt ignorate. Aceasta este o discuție pe care trebuie să o avem în coaliția de guvernare, cu UDMR și să luăm o decizie. UDMR este pentru vaccinare obligatorie, dar nici ei nu au răspuns ce facem cu cei care refuză. Dacă trebuie să dăm afară 30% dintre medici pentru că nu vor să se vaccineze?” declara premierul demis, la finalul lunii septembrie.

Medicii vor fi primii supuși noilor măsuri, dar ar putea fi adăugate și alte ocupații care intră în contact direct cu alte persoane.

„Este clar că personalul medical ar trebui să fie în această categorie și cadrele didactice ar putea să intre. Sunt și alte categorii în sectorul public care intră în contact cu clienți, cu persoane fizice, poate și în MApN și MAI”, a precizat Florin Cîțu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea