Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii de educație al extensiei din Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca, lansat în SEAP. Lucrări de peste 180 000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca a lansat luni, 17 august, în SEAP, o licitație pentru servicii de proiectare privind „Dezvoltarea infrastructurii de educație și formare la Extensia din Alba Iulia a Universității Tehnice din Cluj-Napoca”, în vederea promovării învățământului terțiar universitar.

Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca își mărește spațiile, prin reconversia și modernizarea unei foste cantine, imobil aflat pe strada Alexandru Ioan Cuza. Proiectul propune realizarea unei clădiri cu o suprafață totală utilă de peste 1.500 mp, ce va include două amfiteatre de câte 150 și 120 de locuri, săli de clasă/laboratoare, bibliotecă și birouri.

Spațiile în care funcționează Extensia Universitară Alba Iulia din cadrul UTCN sunt insuficiente, lucru pentru care se dorește extinderea acestora, prin reconversia, extinderea și modernizarea clădirii C2 (cantina, atribuită spre administrare Universității Tehnice din Cluj-Napoca, în baza Hotărârii nr. 244 din 28 iulie 2015).

Valoarea totală estimată este de 180.600 de lei.

Pentru transformarea clădirii C2 (cantina) în spații de învățământ se propun lucrări de extindere în plan, cât și pe verticală.

În plan, clădirea își va mări foarte puțin amprenta la sol, respectiv se va muta accesul în clădire de pe fațada la stradă (sud-est) pe fațada din incintă (nord-est), cu o extensie în plan în colțul nordic al clădirii.

Extinderea pe verticală va consta în mare, în amenajarea la parter a două amfiteatre de câte aproximativ 150 și 120 locuri..

Etajul intermediar și parterul de sub etajul intermediar vor cuprinde biblioteca și două birouri pentru cadrele didactice. De asemenea, depozitul de carte al bibliotecii va fi extins și în spațiile de sub gradenele de la amfiteatru mare (până la o înălțime liberă maximă de 1,80 m).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea