Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Proiectul care recunoaște certificatul de căsătorie dintre persoane de acelaşi sex, pe masa Guvernului Ciolacu

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul care recunoaște certificatul de căsătorie dintre persoane de acelaşi sex, pe masa Guvernului Ciolacu

Guvernul discută proiectul de lege privind completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest proiect aduce în legislația națională prevederi referitoare la libera circulație a persoanelor, în concordanță cu normele Uniunii Europene. Ministerul Afacerilor Interne precizează că acest proiect nu reglementează recunoașterea căsătoriilor sau a convențiilor civile între persoane de același sex în România, ci recunoaște căsătoria între persoane de același sex încheiată în alt stat membru al UE fără a necesita transcrierea în registrele de stare civilă române.

Această inițiativă legislativă este în concordanță cu o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care a stabilit că refuzul acordării dreptului de ședere într-un stat membru al UE pentru resortisanții unui stat terț căsătoriți cu un cetățean al UE de același sex este contrar legislației europene.

Această schimbare legală este esențială pentru România pentru a evita sancțiuni financiare și pentru a se conforma deciziei CJUE. În caz contrar, România ar putea fi amendată cu penalități substanțiale.

Astfel, proiectul de lege urmează să asigure că persoanele de același sex căsătorite în alte state membre ale UE cu cetățeni români vor beneficia de dreptul de ședere în România, în conformitate cu dreptul european și fără a impune cerințe mai stricte decât cele prevăzute în legislația europeană.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea