Proiectul care recunoaște certificatul de căsătorie dintre persoane de acelaşi sex, pe masa Guvernului Ciolacu
Proiectul care recunoaște certificatul de căsătorie dintre persoane de acelaşi sex, pe masa Guvernului Ciolacu
Guvernul discută proiectul de lege privind completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România.
Acest proiect aduce în legislația națională prevederi referitoare la libera circulație a persoanelor, în concordanță cu normele Uniunii Europene. Ministerul Afacerilor Interne precizează că acest proiect nu reglementează recunoașterea căsătoriilor sau a convențiilor civile între persoane de același sex în România, ci recunoaște căsătoria între persoane de același sex încheiată în alt stat membru al UE fără a necesita transcrierea în registrele de stare civilă române.
Această inițiativă legislativă este în concordanță cu o hotărâre a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), care a stabilit că refuzul acordării dreptului de ședere într-un stat membru al UE pentru resortisanții unui stat terț căsătoriți cu un cetățean al UE de același sex este contrar legislației europene.
Această schimbare legală este esențială pentru România pentru a evita sancțiuni financiare și pentru a se conforma deciziei CJUE. În caz contrar, România ar putea fi amendată cu penalități substanțiale.
Astfel, proiectul de lege urmează să asigure că persoanele de același sex căsătorite în alte state membre ale UE cu cetățeni români vor beneficia de dreptul de ședere în România, în conformitate cu dreptul european și fără a impune cerințe mai stricte decât cele prevăzute în legislația europeană.
Știri recente din categoria Actualitate
Transhumanța, inclusă oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO: Obicei vechi de sute de ani şi păstrat cu sfinţenie de unii ciobani
Transhumanța, inclusă oficial pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO: Obicei vechi de sute de ani şi păstrat cu sfinţenie de unii ciobani Transhumanţa sau mutarea sezonieră a animalelor este un obicei vechi de sute de ani şi e păstrat cu sfinţenie de unii ciobani. Transhumanţa face parte oficial din lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO. Asta […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Mesaje de dragoste frumoase. Scurte declarații de iubire pentru ea și pentru el
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de SFANTUL NICOLAE 2023. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Opinii - Comentariiacum o zi
MESAJE de MOS NICOLAE 2023. SMS-uri, urări și felicitări pe care le poți trimite de Sfântul Nicolae
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Nume care se sărbătoresc de Sfântul Nicolae 2023. Câți români își serbează onomastica în 6 decembrie
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
MESAJE haioase de SFANTUL NICOLAE. SMS-uri amuzante pe care le poți trimite prietenilor de MOȘ NICOLAE
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Povestea lui Moș Nicolae: Legenda lui Moș Nicolae cu nobilul sărac și fetele pe care nu le putea mărita
-
Opinii - Comentariiacum 3 zile
Tradiții și obiceiuri de Mos Nicolae, cel care și-a dat moștenirea pentru a-i ajuta pe nevoiași
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
Cui îi spunem „La mulți ani” de Sfântul Nicolae 2023: Câți români își serbează onomastica de Moș Nicolae
-
Curier Județeanacum o zi
Mesaje, urări și felicitări de Sfântul Nicoale. La mulți ani Nicolae și Nicoleta!