Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Proiectele rescrise ale Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală pot fi consultate pe site-ul MFP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

proiect noul cod fiscalLuni, 30 iunie a.c., Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat pe site-ul instituției, proiectele rescrise ale Codului Fiscal și Codului de procedură fiscală, pentru consultarea publică, în următoarele luni, cu reprezentanții mediului de afaceri, ai structurilor asociative, partenerilor sociali, ai tuturor factorilor interesați.

Rescrierea Codului Fiscal și a Codului de procedură fiscală presupune, în principal, reformularea prevederilor actuale, în scopul unei mai bune înțelegeri, eliminarea disfuncționalităților și a eventualelor interpretări neunitare, actualizarea și reașezarea prevederilor articolelor, respectiv a titlurilor, pentru a răspunde atât cerințelor mediului de afaceri, cât și cerințelor organelor fiscale, precizează MFP într-un comunicat remis AGERPRES.

De asemenea, prin rescrierea celor două Coduri se urmărește o abordare facilă a legislației fiscale de către contribuabili și o administrare coerentă a sistemului de impozite și taxe prin care se constituie venituri ale bugetului general consolidat.

Prin proiectele pe care le propunem astăzi spre consultare publică creăm premisele asigurării predictibilității sistemului fiscal și continuării consolidării fiscale sustenabile. Răspundem astfel unei mai vechi așteptări a mediului de afaceri, printr-o legislație fiscală mai clară, mai bine structurată, care cuprinde explicațiile necesare și corelează într-o formă integrată modificările fiscale operate în ultimii 10 ani”, a afirmat Ioana-Maria Petrescu, ministrul Finanțelor Publice.

Rescrierea celor două Coduri face parte din procesul de modernizare a legislației fiscale, unul dintre obiectivele incluse în Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2013-2015 și în Programul Legislativ al Guvernului României pentru perioada 2013 — 2016.

Noul proiect al Codului fiscal a fost elaborat în condițiile în care, de la data adoptării Codului fiscal în decembrie 2003, până în prezent, legea a cunoscut numeroase modificări și completări determinate de evoluțiile economice și sociale, contextul creat de criza economico-financiară internațională, aderarea României la Uniunea Europeană.

În ceea ce privește proiectul noului Cod de procedură fiscală, structura acestuia a fost, în cea mai mare parte, menținută având în vedere faptul că atât contribuabilii, cât și organele fiscale din cadrul ANAF și autoritățile administrativ teritoriale, cunosc actuala structură, iar acest fapt facilitează înțelegerea și aplicarea noului proiect, susține MFP.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea