Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Proiectarea și execuția noului sediu al Tribunalului Alba, scoase la licitație în Anul Centenarului

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Compania Națională de Investiții scoate la licitație în acest an proiectarea și execuția noului sediu al Tribunalului Alba.

Execuția noului sediul al Tribunalului Alba ar urma să fie scoasă la licitație de către Compania Națională de Investiții în cursul anului 2018. Din 2015, când s-au demarat primele demersuri de către reprezentanții instituției, și până în prezent s-au parcurs doar etape tehnice la nivelul Ministerului Justiției.

”La data de 26 iunie 2015 Tribunalul Alba a înaintat Companiei Naționale de Investiții documentele necesare demarării procedurilor de achiziție pentru întocmirea Studiilor de prefezebilitate, fezabilitate, proiectare și execuție.

La solicitarea Ministerului Justiției nu s-au demarat aceste proceduri, acestea urmând a fi continuate după elaborarea de către Minister a unei Teme de proiectare cadru. În anul 2017 Ministerul Justiției a finalizat «Tema cadru pentru proiectarea instanțelor», iar în baza acesteia Tribunalul Alba a întocmit și înaintat Ministerului Justiției «Nota conceptuală pentru construirea Sediului Tribunalului Alba», avizată și de ordonatorul secundar de credite, precum și «Tema de proiectare pentru Sediul Tribunalului Alba».

La data de 1 noiembrie 2017, «Nota conceptuală și Tema de proiectare» a fost avizată în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Justiției”, susțin reprezentanții instanței de judecată din Alba Iulia în raportul de bilanț privind activitatea desfășurată anul trecut. Cele două documente au fost înaintate în decembrie 2017 Companiei Naționale de Investiții, urmând ca pe baza acestora să fie realizat caietul de sarcini și să demareze procedura pentru licitația și execuția sediului nou al Tribunalului Alba.

Clădirea va fi ridicată pe un teren în suprafață de 14.818 mp, situat pe str. Târgului, pus la dispoziție în 2014 de către Consiliul local Alba Iulia. Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia ocupă în prezent parterul, mezaninul și etajul întâi al clădirii situate în Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 24, a cărei suprafaţă totală desfăşurată este de 2.800 mp. Etajul 2 şi mansarda clădirii sunt ocupate de Parchetele de pe lângă aceste instanţe. Spaţiul ocupat la ora actuală de Tribunal și Judecătorie este total insuficient, o persoană având la dispoziție circa cinci metri pătrați suprafață de birou.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea