Rămâi conectat

Ştirea zilei

Încă un drum turistic spectaculos din Alba va fi modernizat: Licitația pentru proiectare și asistență tehnică, lansată în SEAP

Publicat

în

Consiliul Judeţean Alba va moderniza un nou drum turistic spectaculos, în zona de sud a Apusenilor. Acesta asigură legătura mai facilă între DN1 şi culmile masivului montan. Un tronson în lungime de aproape 14 km din drumul judeţean DJ 107K, între Ivăniş – Ghioncani (comuna Întregalde) şi Bârleşti (comuna Mogoş) va fi reabilitat şi asfaltat de către .

Consiliul Județean Alba a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii de proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului „Consolidare corp drum judeţean DJ 107 K: Galda de Jos (DJ 107H) – Mesentea – Galda de Sus – Măgura – Poiana Galdei – Modoleşti – întregalde – Ivăniş – Ghiocani – DJ 1071 (Bârleşti), tronson IV: km 23+700 – km 37+500”. Valoarea totală estimată a investiției este de 275.000 lei, fără TVA.

Tronsonul IV al drumului judeţean DJ 107 K începe de la km 23+700, traversează comuna întregalde (satele Ivăniş şi Ghioncani) şi se termină la intersecţia cu DJ 1071, în satul Bârleşti, comuna Mogoş, fiind situat la poalele munţilor Trascău.

Electrica Furnizare Discount

Situat pe teritoriul administrativ al comunelor întregalde şi Mogoş, tronsonul de drum care face obiectul prezentei documentaţii este nemodemizat, urmăreşte ca şi traseu valea râului Galda, fapt ce a dus în timp la erodarea corpului de drum, de-a lungul drumului existând zone îngustate între vale şi versant.

Profilul transversal al drumului este de tip mixt pe cea mai mare parte a traseului, acesta însoţind râul Galda. Lăţimea platformei drumului este cuprinsă, în general, între 5,00 – 6,00 m. Partea carosabilă are lăţimi de 4,00-5,00 m şi acostamente variabile de 0,00-0,50 m.

Traseul studiat are structura rutieră reprezentată de o pietruire în stare mediocră şi rea. Suprafaţa de rulare prezintă degradări specifice pietruirilor (gropi, denivelări, fagaşe, piatră alergătoare), multe dintre ele datorate unei scurgeri improprii ale apelor de suprafaţă.

Acostamentele de pământ sunt denivelate faţă de carosabil, sunt înierbate sau înnoroite pe vreme ploioasă şi nu asigură evacuarea eficientă a apelor de pe suprafaţa de rulare spre şanţuri sau taluz.

Proiectul îşi propune creşterea gradului de confort şi siguranţă a circulaţiei auto şi pietonală în zonă şi implicit duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din judeţul Alba.

În vederea realizării lucrărilor de modernizare a drumului judeţean au fost parcurse primele 2 (două) etape de elaborare a documentaţiei tehnico-economice, definite prin Art. 1, alin. (2) din Hotărârea 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice. Studiul de fezabilitate (faza S.F.) a fost elaborată de S.C. PT CIVIL PROJECT S.R.L. din mun. Cluj-Napoca identificată prin CUI: 40831211.

Publicitate

Ştirea zilei

ACCIDENT rutier la Șibot: O persoană rănită în urma incidentului. Traficul pe DN7 este îngreunat

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Șibot: O persoană rănită în urma incidentului. Traficul pe DN7 este îngreunat

Trafic îngreunat pe DN 7, în dreptul localității Șibot, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autovehicule. În urma accidentului, o persoană a fost rănită. Cercetarea la fața locului este în desfășurare.

Transmit reprezentanții Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba prin canalul specific de comunicare. Articol în curs de actualizare.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Ştirea zilei

Tânăr „petrecăreț” prins băut la volan pe o stradă din Alba Iulia, în toiul nopții. Ce indica aparatul etilotest

Publicat

în

Tânăr „petrecăreț” prins băut la volan pe o stradă din Alba Iulia, în toiul nopții. Ce indica aparatul etilotest

La data de 26 septembrie 2021, în jurul orei 03,15, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat un tânăr de 25 de ani, din comuna Horea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Alexandru Ioan Cuza din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Electrica Furnizare Discount

Fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro

Citește mai mult

Ştirea zilei

Situația paturilor ATI, pentru pacienții cu COVID-19: NUMAI 10 sunt libere, la nivel național

Publicat

în

Situația paturilor ATI, pentru pacienții cu COVID-19: NUMAI 10 sunt libere, la nivel național

În data de 26 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1273 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1220 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

În București sunt avizate de DSP 266  de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

La nivel național sunt libere 10 paturi ATI pentru pacienții bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, iar în București nu sunt paturi libere la acest moment.

Electrica Furnizare Discount

Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare.

Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare.

Situație paturi ATI destinate pacienților de Covid-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, neocupate:

Ialomița-1
Sibiu -3
Vrancea -6

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare