PROIECT: Reguli noi pentru înmormântări. Amenzi între 500 și 20.000 de lei pentru cine nu le respectă

Un proiect de Hotărâre prin care se impun reguli noi pentru înmormântări a fost elaborat de Guvern. Printre altele, se prevede că nu ai voie sa fotografiezi decedatul (cu excepția procedurilor judiciare), îmbălsămarea devine obligatorie dacă mortul e expus (chiar și în capelă) și dacă e transportat la o distanță mai mare de 30 de km.

Potrivit aceluiași proiect, prestatorul de servicii funerare trebuie să aibă aviz de la consiliul local și să întrunească mai multe condiții: să nu aibă datorii restante la bugete (local, de stat, asigurari), sa aibă minimum 3 angajați pentru a căra sicriele. Sicriele trebuie să aibă certificate de conformitate (rezistență la șocuri mecanice, să fie etanș, etc…).

Elit ELIT

Nerespecarea noilor reglementări se sancționează cu amenzi cuprinse între 500 si 20.000 lei.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Funerthenghe 20 mai 2016 at 14:36

Sa nu fotografiezi decedatul………D

realist 20 mai 2016 at 18:03

F tarziu incepem sa devenim civilizati, in alte tari asemenea reguli sant de f mult timp legiferate, dar noi conf obiceiului mioritic facem ceva NUMAI daca ni se impune , in acest caz presiunea a venit de la UE , sa nu credeti ca ne-am trezit asa hopp si civilizare,,,, a nu , altii trebuie sa ne oblige sa avem batiste,

Comentariile sunt oprite