Rămâi conectat

Actualitate

PROIECT: Patronii care își țin angajații peste program și nu îi plătesc să fie amendați pentru fiecare persoană în parte identificată ca prestând muncă suplimentară

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Amenzile pentru neplata muncii suplimentare, în cazul patronilor care nu respectă prevederile Codului muncii, vor fi date pentru fiecare persoană în parte, identificată că a efectuat muncă suplimentară și nu i s-au acordat plățile corespunzătoare, prevede un proiect legislativ depus la Senat.

Parlamentarii care au inițiat acest act normativ aduc ca argumente, în expunerea de motive a proiectului, datele european Working Conditions Survey din 2016, care arată că peste 35% dintre angajații români muncesc mai mult de 40 de ore pe săptămână, țara noastră ocupând locul 3 în clasamentul statelor care nu respectă timpul legal de muncă. Conform studiilor de specialitate, munca suplimentară afectează extrem de negativ viața personală a angajatului, iar efectele negative se răsfrâng atât în familia sa, cât și la locul de muncă, ducând chiar la cazuri de epuizare profesională.

Amenzile prevăzute pentru munca suplimentară sunt în acest moment, cuprise între 1.500 lei și 3.000 lei, dar nu există o corelare a cuantumului amenzilor cu numărul de salariați care prestează ore suplimentare, astfel că inițiatorii consideră necesară o astfel de proporționalitate.

Lege pentru modificarea art. 260 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii, alin. (1), lit. i se modifică și va avea următorul cuprins:

“Nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară, cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru fiecare persoană identificată ca prestând muncă suplimentară”.

Indiferent de votul senatorilor, proiectul legislativ va fi trimis Camerei Deputaților, pentru votul final.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea