Rămâi conectat

Actualitate

Proiect la Senat, pentru Programul ”Rabla”: Dacă nu se dorește achiziționarea unei mașini noi, beneficiarii tichetului să-și poată cumpăra panouri solare sau centrale termice

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă lege, care prevede ca actualul program național Rabla să fie înlocuit cu vouchere pentru panouri solare sau centrale termice, a fost inițiată la Senat de mai mulți parlamentari liberali. Actul normativ este argumentat de faptul că programul  Rabla nu a avut efectele scontate inițial, ci a încurajat și a îmbogățit samsarii de mașini. În plus, oamenii nu au mai fost interesați de acest program, ori pentru că nu au o mașină veche atunci când vor să își ia una nouă, ori pentru că au obiecții față de valoarea produsului, raportat cu ce își pot achiziționa din țările vestice, notează legestart.ro.

Actul normativ se va numi Legea pentru susţinerea eliminării autovehiculelor poluante, cu vechime mai mare de 12 ani şi acordarea de voucher valoric, în sumă de 4.500 de lei, pentru achiziţia de panouri solare, centrale termice cu coeficient de poluare redus şi surse alternativ/ecologice.

Valoarea unui voucher alternativ poate fi de 4.500 lei și dacă nu se dorește achiziționarea unei mașini noi, beneficiarii tichetului vor putea să își cumpere panouri solare, central termice sau surse alternative/ecologice, cu coeficient de poluare redus.

“Art. 1 – Se acordă suma de 4.500 lei pentru achiziția de panouri solare/central termice cu coeficient de poluare redus și surse alternative/ecologice, pentru persoanele fizice/juridice care predau, într-un centru autorizat de colectare, autovehicule pentru casare, cu o vechime mai mare de 12 ani.

Art. 2 – Justificarea sumei se face prin dovadă fiscală (factură însoțită de decontul tichetului) numai pentru produsele definite la art. 1, în termen de 30 de zile de la data primirii tichetului.”

Beneficiarii nu au voie să vândă sau să schimbe voucherele pentru alte produse. Comercianții care vor să se înscrie în noul program Rabla, cu produse tip panouri solare/central termice, trebuie să aibă cel puțin 3 ani vechime în activitate, pe teritoriul României.

Inițiativa legislativă va fi dezbătută mai întâi la Senat, apoi la Camera deputaților, care va fi forul decizional.

sursa: legestart.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea