Rămâi conectat

Actualitate

Proiect inițiat de PNL: Condamnații definitiv nu mai pot candida la președinție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Dacă o iniţiativă a senatorului PNL, Alina Gorghiu va primi votul colegilor parlamentari, persoanele condamnate definitiv ar putea avea interdicţie să candideze la alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Printre cei vizaţi de proiectul legislativ se numără Liviu Dragnea, cel care a suferit o condamnare la doi ani cu suspendare în dosarul „Referendumul”.

Alina Gorghiu susţine că ideea i-a venit după ce Curtea Constituţională a respins contestaţia depusă de Avocatului Poporului pentru legea care interzice condamnaţilor să poată avea funcţii în Guvern.

Alina Gorghiu, senator PNL: Un om condamnat definitiv nu ar trebui să fie etalon sau model pentru nimeni în societatea românească, motiv pentru care nu are ce căuta într-o funcţie de demnitate publică. Nu vreau să vorbesc deloc despre domnul Dragnea pentru că nu îi dedic proiecte legislative.

Liderii liberali susţin proiectul, chiar dacă admit că ar putea avea probleme de constituţionalitate. Şi chiar dacă alţi colegi parlamentari văd demersul ca pe o inişiativă pur populistă.

Victor Ponta, deputat PSD: Politică, populistă aşa în general. Dacă instanţa nu decide altfel, de ce trebuie să decid eu altfel?

Dan Barna, deputat USR: Este un demers populist şi oportunist, considerăm noi, în condiţiile în care din dezbaterea publică pe care USR a lansat-o pe acest subiect a rezultat foarte clar că pentru a nu cădea în latura de neconstituţionalitate a legislaţiei naţionale este important ca demersul să fie unul consistent. Vedem că PNL-ul a optat pe această direcţie de ştire de presă, dar care nu are din păcate nicio consistenţă.

Raluca Turcan, preşedinte interimar PNL: Este un proiect care a fost asumat de deputaţi şi senatori şi cred că reprezintă un nivel de ridicare a ştachetei pentru reprezentativitate în funcţia publică important.

Pentru acest proiect de lege, Senatul este prima camera sesizată.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Schimbări la WhatsApp. Funcții noi care vor putea fi folosite de utilizatori Utilizatorii WhatsApp vor putea folosi, în curând, filtre pentru a separa şi localiza mai rapid mesajele. WhatsApp anunţă introducerea filtrelor pentru accesarea mai rapidă a mesajelor, o funcţionalitate care seamănă cu ceea ce există de foare mulţi ani în Gmail. Vor exista trei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea