Rămâi conectat

Ştirea zilei

Proiect Erasmus PLUS „Competențe TIC prin practică europeană” implementat la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș: 28 de elevi au activat într-o firmă IT din Spania

Publicat

în

Proiect Erasmus PLUS „Competențe TIC prin practică europeană” implementat la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș: 28 de elevi au activat într-o firmă IT din Spania

Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș se apropie de încheierea perioadei de implementare cu succes, în ciuda restricțiilor sanitare impuse de pandemia Covid 19, a unui proiect Erasmus+ cu o finanțare europeană totală de 71.048 de euro.

Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate.

Electrica Furnizare Discount

Proiectele de formare profesionala finanțate își propun să suplinească sau să completeze practica profesională a elevilor, în legătură directă cu profilul și specializarea liceală a acestora. Astfel, un grup de 28 de elevi de la profilul Matematică-Informatică a colegiului sebeșean au avut șansa efectuării unei practici de două săptămâni în firme din domeniul IT din Granada, Spania, în cadrul proiectului „Competențe TIC prin practică europeană”, implementat în perioada 01.09.2020 – 30.11.2021.

Deși practica a constituit partea cea mai vizibilă a proiectului, elevii participanți au urmat etapele unui proces de selecție și au participat la o serie de activități de pregătire a stagiului: și-au actualizat cunoștințele de informatică și de TIC, au urmat un curs de limba engleză – limba de comunicare în timpul mobilității, au participat la activități de pregătire culturală și pedagogică.

Cu un bogat bagaj de cunoștințe teoretice, cei mai buni elevi „informaticieni” ai colegiului au fost în mod plăcut surprinși să constate că aplicarea în practică a acestor cunoștințe era mai simplă decât se temuseră, că activitățile se desfășurau firesc și că munca în echipă, alături de colegi, avea un farmec aparte.

Ar fi simplist să considerăm că mobilitatea a constat doar în practica propriu-zisă. Împărțirea spațiului de cazare cu alți colegi, respectarea regulilor, organizarea timpului liber în grup, toate acestea le-au dezvoltat capacitatea de adaptare și abilitățile de interrelaționare. Pentru a completa tabloul dezvoltării personale a elevilor participanți, se pot adăuga activitățile culturale, vizitele și excursiile la care aceștia au participat.

Secvențe din aceste activități au fost imortalizate și pot fi vizualizate pe pagina facebook a proiectului:https://www.facebook.com/Competen%C8%9Be-TIC-prin-practic%C4%83-european%C4%83-109753534664687/?ref=pages_you_manage

La finalul stagiului, cei 14 elevi de clasa a X-a și cei 14 elevi de clasa a XI-a au primit documente de mobilitate europene prin care sunt certificate competențele dobândite sau dezvoltate în perioada de practică, documente care le vor fi utile în tot viitorul parcurs profesional.

“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care informația este folosită.”

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Publicat

în

FOTO| 1 Decembrie la Alba Iulia: Diaspora Europeană, prezentă în orașul Marii Uniri pentru sărbătoarea Zilei Naționale a României

Astăzi, 1 decembrie, membrii din Diaspora Europeană au participat și ei la Ziua Națională a României, chiar în orașul Marii Uniri, municipiul Alba Iulia.

„Acum 103 de ani, peste 100.000 de oameni din toate colțurile României se îndreptau către Alba Iulia, pentru a asista la desăvârșirea celui mai puternic act din istoria României

Electrica Furnizare Discount

Cu entuziasm și inimi însuflețite de dragoste de țară, românii au venit să dea mână cu mână într-o țară unită. După terminarea primului război mondial, poporul român a reușit să valorifice contextul mișcării de eliberare a popoarelor din Europa și a consfințit propria eliberare și unire, în „Rezoluțiunea Adunării Naționale de la Alba Iulia”

Vă mulțumim tuturor membrilor grupului civic Diaspora Europeană și PDU pentru participarea la sărbătorirea unei zile atât de importante pentru noi, românii, Ziua Națională a României!”, au transmis reprezentanții Diaspora Europeană, prin intermediul paginii de socializare.

Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

Publicat

în

Inimă de român și un steag cât Marea Unire, de 1 Decembrie, la Alba Iulia: „În fiecare an mă veți găsi în Cetatea Marii Uniri”

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, un tânăr patriot „înarmat” cu un steag imens pe care îl flutura în fața Catedralei Încoronării stârnea mirarea și admirația trecătorilor.

Acesta ne-a povestit că 2021 este al cincelea an în care vine în Cetatea Marii Uniri și spune ca va face la fel mult timp de acum încolo.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Electrica Furnizare Discount

„Lungimea bățului este de 4 metri, iar materialul este de 2.5 pe 3 metri. De 5 ani de zile vin cu tricolorul în cetatea Marii Uniri. La mulți ani tuturor românilor și în fiecare an mă veți găsi în cetatea Marii Uniri”, ne-a spus tânărul patriot.

După un an 2020, cu restricții din cauza pandemiei de Covid-19 și lipsit de evenimentele fastuoase cu care era obișnuit orașul, românii s-au bucurat astăzi de sărbătoarea Zilei Naționale, e drept cu mască și cu distanțare.

Anul acesta au revenit și evenimentele care au lipsit anul trecut, cei prezenți bucurându-se de Marșul Unirii, de ceremonia primirii soliilor din Cetățile de Scaun, de parada militară și de spectacolul de drone.

Citește mai mult

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Publicat

în

LIVE VIDEO| SPECTACOL de DRONE, de 1 Decembrie, la Alba Iulia. Sute de oameni au admirat show-ul din Parcul Unirii

Astăzi, 1 decembrie, la finalul Zilei Naționale a României, are loc un spectacol cu drone, în locul tradiționalului foc de artificii.

Citește și: MESAJE de ZIUA NATIONALA, 1 DECEMBRIE. SMS-uri, felicitări, urări și mesaje pe care le puteți trimite prietenilor

Ziua de 1 Decembrie a debutat cu „Marşul Unirii”, pe traseul Gara Alba Iulia – Piaţa Tricolorului. „Primirea Soliilor din Cetăţile de Scaun”, citirea „Rezoluţiunii Adunării Naţionale de la Alba Iulia” şi un Te Deum la Catedrala Încoronării sunt alte manifestări care au avut loc de Ziua Naţională.

Electrica Furnizare Discount

Nu a lipsit nici în acest an ceremonia militară, chiar dacă una de mai mică amploare, nu de nivelul unei parade.

Programul dedicat Zilei Naţionale a României s-a încheiat cu un spectacol de drone, care va lua locul focului de artificii nelipsit în ultimii ani.

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni.

Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare