Proiect Erasmus PLUS „Competențe TIC prin practică europeană” implementat la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș: 28 de elevi au activat într-o firmă IT din Spania
Proiect Erasmus PLUS „Competențe TIC prin practică europeană” implementat la Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș: 28 de elevi au activat într-o firmă IT din Spania
Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș se apropie de încheierea perioadei de implementare cu succes, în ciuda restricțiilor sanitare impuse de pandemia Covid 19, a unui proiect Erasmus+ cu o finanțare europeană totală de 71.048 de euro.
Erasmus+ este programul Uniunii Europene în domeniile educație, formare profesională, tineret și sport care oferă oportunități de mobilitate și cooperare pentru toți actorii implicați activ în domeniile menționate.
Proiectele de formare profesionala finanțate își propun să suplinească sau să completeze practica profesională a elevilor, în legătură directă cu profilul și specializarea liceală a acestora. Astfel, un grup de 28 de elevi de la profilul Matematică-Informatică a colegiului sebeșean au avut șansa efectuării unei practici de două săptămâni în firme din domeniul IT din Granada, Spania, în cadrul proiectului „Competențe TIC prin practică europeană”, implementat în perioada 01.09.2020 – 30.11.2021.
Deși practica a constituit partea cea mai vizibilă a proiectului, elevii participanți au urmat etapele unui proces de selecție și au participat la o serie de activități de pregătire a stagiului: și-au actualizat cunoștințele de informatică și de TIC, au urmat un curs de limba engleză – limba de comunicare în timpul mobilității, au participat la activități de pregătire culturală și pedagogică.
Cu un bogat bagaj de cunoștințe teoretice, cei mai buni elevi „informaticieni” ai colegiului au fost în mod plăcut surprinși să constate că aplicarea în practică a acestor cunoștințe era mai simplă decât se temuseră, că activitățile se desfășurau firesc și că munca în echipă, alături de colegi, avea un farmec aparte.
Ar fi simplist să considerăm că mobilitatea a constat doar în practica propriu-zisă. Împărțirea spațiului de cazare cu alți colegi, respectarea regulilor, organizarea timpului liber în grup, toate acestea le-au dezvoltat capacitatea de adaptare și abilitățile de interrelaționare. Pentru a completa tabloul dezvoltării personale a elevilor participanți, se pot adăuga activitățile culturale, vizitele și excursiile la care aceștia au participat.
Secvențe din aceste activități au fost imortalizate și pot fi vizualizate pe pagina facebook a proiectului:https://www.facebook.com/Competen%C8%9Be-TIC-prin-practic%C4%83-european%C4%83-109753534664687/?ref=pages_you_manage
La finalul stagiului, cei 14 elevi de clasa a X-a și cei 14 elevi de clasa a XI-a au primit documente de mobilitate europene prin care sunt certificate competențele dobândite sau dezvoltate în perioada de practică, documente care le vor fi utile în tot viitorul parcurs profesional.
“Material realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care informația este folosită.”
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO VIDEO | Bontea Adelina și Cornea Alexandru, Miss și Mister, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia 2024
FOTO VIDEO | Bontea Adelina și Cornea Alexandru, Miss și Mister, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia 2024 Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Apulum din Alba Iulia, eveniment mult așteptat de toată lumea, s-a desfășurat anul acesta în data de 13 decembrie la Casa de Cultură a Studenților din […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
MESAJE de CRACIUN 2024. URARI şi FELICITARI de Sărbători pe care le puteţi trimite celor dragi
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
12 decembrie: Sfântul Spiridon, cel ce pleacă din raclă pentru a ajuta credincioșii care îl cheamă prin rugăciune
-
Opinii - Comentariiacum 19 ore
13 decembrie: Ziua Tipografilor
-
Actualitateacum 5 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Ştirea zileiacum 16 ore
Marele artist Ioan Bocșa împlinește 77 de ani: S-a născut în vremea colindelor pe care astăzi le cântă. La mulți ani, maestre!
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului