Proiect de modificare a Codului Fiscal: Guvernul vrea să mărească impozitele pentru firmele străine

Paul Voicu - Primar 2020

Guvernul Tudose își afirmă și intenția de a majora impozitele datorate de firmele străine, prin proiectul de modificare a Codului Fiscal făcut public luni. Este vorba de impozitul pe reprezentanță, care ar urma să crească, de la 1 ianuarie 2018, cu circa 20%.

Guvernul vrea să aducă mai multe modificări capitolului din Codul fiscal referitor la impozitarea veniturilor nerezidenților și reprezentanțelor firmelor străine.

ELIT

Una dintre modificări privește art. 236, care stabilește impozitul pe care trebuie să-l plătească, pentru un an fiscal, fiecare reprezentanță. Impozitul ar urma să crească de la echivalentul a 4.000 de euro la suma de 22.000 lei.

O altă modificare privește modul de plată a impozitului. În prezent, Codul fiscal permite persoanelor juridice străine să plătească impozitul pe reprezentanță în două tranșe egale, până la datele de 25 iunie și 25 decembrie, inclusiv. Potrivit proiectului MFP, firmele străine vor trebui să plătească într-o singură tranșă, „până în ultima zi a lunii februarie inclusiv” a anului de impunere.

Mihail David - 2020

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

alba neagra 9 august 2017 at 9:06

Mai lasati-ne cu intentiile care nu se materializeaza cand e vorba de straini.Mai bine ati face ceva ca sa -si plateasca impozitele bancile.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...