PROIECT DE LEGE: Refuzul unui loc de muncă atrage eliminarea venitului minim garantat

Paul Voicu - Primar 2020

Refuzul unui loc de muncă înseamnă eliminarea venitului minim garantat, este o altă propunere legislativă a PNL, care vrea să rezolve problema oamenilor care nu au un loc de muncă și refuză să lucreze.

“Se întâmplă lucruri mai ales în zona agricolă, oamenii care nu au loc de muncă refuză să meargă să lucreze ca zilieri sau ca și muncitori în zootehnie și preferă să stea pe venitul minim garantat,”, explică deputatul Florin Roman.

ELIT

În prezent, legea prevede posibilitatea unei persoane de a refuza de trei ori un loc de muncă. Proiectul de lege inițiat de Florin Roman prevede ca persoana care refuză un loc de muncă, conform pregătirii sale profesionale, pe raza județului în care domiciliază, să nu mai aibă dreptul să primească acest ajutor minim.

Proiectul își propune să dinamizeze piața muncii: “În prezent, cu sprijinul celor care lucrează în instituțiile statului, beneficiarii venitului minim garantat merg la bursele locurilor de muncă în excursie, refuză orice loc de muncă, primesc viza și sunt beneficiari în continuare al acestui venit”, spune Florin Roman.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Ecaterina Teodoroiu 28 iulie 2017 at 19:03

Foarte bine! Ma bucura acest proiect! Dar de ce n-ati luat atitudine si cand vi s-au marit lefurile si pensiile speciale/nesimtite??? Atunci ati ridicat si mainile si picioarele la vot! Dreptatea e doar pentru dulai, nu si pentru catei!!! (cateii nu-s asistatii ce nu vor sa munceasca, ci oamenii care trudesc pe doi lei, nu ca voi pe saci cu lei!)

Relu 29 iulie 2017 at 12:17

Macar de s-ar intimpla!

mike 30 iulie 2017 at 0:58

Problema asta trebuia sa se nasca atunci cind sa dat legea –venitul minim garantat — LOGIC — CUM DAI BANI – la nivelul minim — la cei ce nu muncesc ???cu toate ca li se ofera locuri de munca– In final mai bine mai tirziu decit niciodata — As dorii ca acest -PROIECT – SA NU RAMINA DOAR UN PROIECT ci LEGE — care sa mai usureze sacii carati in spate de truditori atit de grei si din cauza salariilor -DUBLATE – .la nesimtiti.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...