Rămâi conectat

Actualitate

Proiect de lege: Examenul pentru permis auto să aibă patru și nu două probe ca în prezent – teorie, poligon și traseu ziua și noaptea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

pscoala permis autoUn deputat PSD a inițiat un proiect de lege prin care intenționează să modifice modul în care se poate obține permisul auto, prin introducerea a două probe suplimentare: condus în poligon și traseu pe timp de noapte.

„Examenul pentru obținerea permisului de conducere constă în susținerea unei probe teoretice de verificarea cunoștințelor și a trei probe practice pentru verificarea aptitudinilor și a comportamentului, corespunzător categoriei de permis solicitat”, potrivit proiectului de lege, depus la Camera Deputatilor.

„Am propus ca probele de examinare pentru obținerea permisului să fie patru și nu două cum sunt în prezent. Astfel, pentru a obține permisul de conducere, vor fi obligatorii atât proba teoretică, cât și trei probe practice: proba de condus în poligon, proba practică de traseu în localitate și proba practică pe timp de noapte. Am toată încrederea că și colegii parlamentari vor conștientiza faptul că o asemenea modificare legislativă este un imperativ și că trebuie să o adoptăm cât mai curând”, a spus inițiatorul proiectului, deputatul Florin Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă remis Mediafax.

Deputatul a motivat inițierea acestui proiect de lege prin reducerea numărului de accidente de circulație datorat slabei pregătiri a șoferilor, situație datorată relaxării condițiilor de obținere a permisului auto.

„În ultimii 26 de ani condițiile și modalitătile de instruire și de examinare a noilor conducători de autovehicule s-au relaxat atât de mult, încât nu m-ar mira ca, din populism, să auzim că s-a renunțat definitiv la examinare, iar permisul se obține mai ușor decât un bilet de autobuz, poate chiar prin SMS”, a afirmat Florin Gheorghe.

sursa: hotnews


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea