Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Proiect de 3 milioane de euro pentru reconstruirea Băilor Sărate, prin care Ocna Mureș speră să renască, depus la ADR Centru

Mădălina Opriș

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

 Primăria Ocna Mureș a depus un proiect de 3 milioane de euro la ADR Centru, pentru reconstruirea Băilor Sărate

Primăria orașului Ocna Mureș a depus joi, 24 noiembrie 2016, la ADR Centru, proiectul „Regenerare teren industrial dezafectat prin construirea de alei pietonale, spații verzi, amenajare spații de joacă și recreere și introducerea în circuitul spațiilor destinate activităților recreative cotidiene din silviu-vinteler-primar-ocna-muresorașul Ocna Mureș”.

Reconstruirea Băilor Sărate a constituit, încă din campania electorală din vara lui 2016, un obiectiv central, prioritar pentru dezvoltarea orașului Ocna Mureș. Tradiția și renumele Băilor Sărate nu pot să dispară. Complexul de tratament reprezintă evident un reper important în revigorarea economică a orașului și repoziționarea sa ca un important centru medical din centrul țării.

Reconstruirea Băilor Sărate a început prin realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic, încă din 2014. Reabilitarea terenului industrial dezafectat este primul pas în construirea integrală a Băilor Sărate.

„Ne dorim ca acest Complex să fie cât mai apropiat de facilitățile de recreere oferite turiștilor de vechile Băi Sărate. Și să aducem și ceva în plus pentru ca de această investiție să beneficieze, ca și în trecut, inclusiv locuitorii orașului, nu doar cei ce vor veni la tratament. Vechile Băi aveau un parc mare, cu alei și bănci, aveau terenuri de sport, zone de relaxare etc. Proiectul de astăzi aduce un plus de modernism și de extindere a facilităților pe care le poate oferi un astfel de spațiu comunității. Totodată acest parc va forma împreună cu viitoarele Băi Sărate un tot unitar, așa cum a fost Complexul Băile Sărate în trecut. Reprezintă de asemenea activitățile noastre concrete pentru a îndeplini promisiunile campaniei electorale din vara acestui an” a declarat primarul orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler.

Proiectul urmează să fie finanțat prin fonduri europene în cadrul POR 2014-2020, axa 5.2 – Regenerarea și revitalizarea zonelor urbane. Valoarea proiectului este de aproximativ 3.000.000 euro.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Foto: Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Candidat la Primărie și ghid turistic. Voicu Vușcan, surprins în Cetate alături de ambasadorul Chinei în România Voicu Vușcan candidează pentru funcția de primar al municipiului. În prima zi de campanie, acesta a fost văzut nu alături de colegi, în cadrul vreunei acțiuni electorale, ci tocmai în compania excelenței sale, Han Chunlin, ambasadorul Chinei în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea