Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

PROIECT: Consiliul Local Alba Iulia alocă 27.000 de lei din buget, pentru cultură și culte – vezi cine primește bani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate și aproba în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind ”Alocarea unor sume de bani din bugetul local pe anul 2013 al municipiului Alba Iulia pentru activităţi culturale”

În total este vorba despre suma de 27.000 de lei care va fi distribuită către Liceul cu program Sportiv din Alba Iulia, Fundația TerrArmonia Alba Iulia și Centro Culturale Italiano care au făcut solicitări, după cum urmează:

*Liceul cu program sportiv Alba-Iulia va organiza in perioada 3-7 iunie 2013 ”Zilele Şcolii”. La eveniment sunt invitaţi de onoare, domnul Florin Berceanu – antrenorul lotului naţional senioare de la Federaţia Română de Judo şi doamna Corina Caprioriu – multiplă campioană europeană şi vicecampioană mondială. Pentru organizarea acestor manifestări, s-a solicitat suma de 10.000 de lei necesară pentru realizare de cupe, tricouri inscripţionate, diplome, transport, cazare şi masa pentru invitaţi iar suma propusă spre a fi alocată este de până la 7000 de lei.

*Domnul Ioan Bocşa, preşedinte al Fundaţiei TerrArmonia Alba Iulia a solicitat alocarea sumei de 10.000 de lei pentru editarea volumului „Muzică vocală tradiţională din Munţii Apuseni”. Echipa fundaţiei şi a Academiei de Muzică Ghorghe Dima, condusă de prof. univ. Ioan Bocşa a desfăşurat în ultimii trei ani (2010 – 2012) o acţiune coerentă de culegere din teren a folclorului muzical tradiţional, în Munţii Apuseni. În urma acestei activităţi de cercetare a fost cules şi transcris (muzical şi literar) un material foarte valoros, cuprinzând 1.000 de piese. Volumul va fi lansat şi în Alba Iulia, în cadrul unei acţiuni ce se va desfășura în Sala Unirii. Solicitărea a primit aviz favorabil din partea comisiei.

*Domnul Gianfranco Fraccarollo, preşedintele Centro Culturale Italiano Alba Iulia a solicitat suma de 10.000 lei în vederea acoperirii cheltuielilor pentru lucrările de restaurare a faţadei și a exteriorului Bisericii „Sfântul Anton”, situată în P-ţa Iuliu Maniu, nr. 15. Centrul cultural se ocupă de mai multe evenimente culturale şi de binefacere, inclusiv restaurarea acestei biserici pentru a permite comunităţii italiene să asiste la Sfânta Liturghie în limba italiană, împreună cu catolicii români.

Cel mai probabil solicitarea va fi aprobată, având în vedere că de la începutul acestui an și alte biserici municipiu au primit ajutor financiar, cel mai recent exemplu fiind achitarea a jumătate din costul mochetei (aproximativ 8.000 de euro) cumpărate pentru Catedrala Reîntregirii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea