PROIECT: Consiliul Local Alba Iulia alocă 27.000 de lei din buget, pentru cultură și culte – vezi cine primește bani

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Consilierii locali din Alba Iulia vor dezbate și aproba în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind ”Alocarea unor sume de bani din bugetul local pe anul 2013 al municipiului Alba Iulia pentru activităţi culturale”

În total este vorba despre suma de 27.000 de lei care va fi distribuită către Liceul cu program Sportiv din Alba Iulia, Fundația TerrArmonia Alba Iulia și Centro Culturale Italiano care au făcut solicitări, după cum urmează:

USR - Alegeri parlamentare 2020

*Liceul cu program sportiv Alba-Iulia va organiza in perioada 3-7 iunie 2013 ”Zilele Şcolii”. La eveniment sunt invitaţi de onoare, domnul Florin Berceanu – antrenorul lotului naţional senioare de la Federaţia Română de Judo şi doamna Corina Caprioriu – multiplă campioană europeană şi vicecampioană mondială. Pentru organizarea acestor manifestări, s-a solicitat suma de 10.000 de lei necesară pentru realizare de cupe, tricouri inscripţionate, diplome, transport, cazare şi masa pentru invitaţi iar suma propusă spre a fi alocată este de până la 7000 de lei.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

*Domnul Ioan Bocşa, preşedinte al Fundaţiei TerrArmonia Alba Iulia a solicitat alocarea sumei de 10.000 de lei pentru editarea volumului „Muzică vocală tradiţională din Munţii Apuseni”. Echipa fundaţiei şi a Academiei de Muzică Ghorghe Dima, condusă de prof. univ. Ioan Bocşa a desfăşurat în ultimii trei ani (2010 – 2012) o acţiune coerentă de culegere din teren a folclorului muzical tradiţional, în Munţii Apuseni. În urma acestei activităţi de cercetare a fost cules şi transcris (muzical şi literar) un material foarte valoros, cuprinzând 1.000 de piese. Volumul va fi lansat şi în Alba Iulia, în cadrul unei acţiuni ce se va desfășura în Sala Unirii. Solicitărea a primit aviz favorabil din partea comisiei.

*Domnul Gianfranco Fraccarollo, preşedintele Centro Culturale Italiano Alba Iulia a solicitat suma de 10.000 lei în vederea acoperirii cheltuielilor pentru lucrările de restaurare a faţadei și a exteriorului Bisericii „Sfântul Anton”, situată în P-ţa Iuliu Maniu, nr. 15. Centrul cultural se ocupă de mai multe evenimente culturale şi de binefacere, inclusiv restaurarea acestei biserici pentru a permite comunităţii italiene să asiste la Sfânta Liturghie în limba italiană, împreună cu catolicii români.

Cel mai probabil solicitarea va fi aprobată, având în vedere că de la începutul acestui an și alte biserici municipiu au primit ajutor financiar, cel mai recent exemplu fiind achitarea a jumătate din costul mochetei (aproximativ 8.000 de euro) cumpărate pentru Catedrala Reîntregirii.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

5 Comentarii

Costel* 17 mai 2013 at 23:51

Baaaa, consilierilor locali, Cimitirul Eroilor nu cere bani pentru ca pe domnul Mircea il doare in cur de istoria Municipiului. Mergeti si vedeti ce jalnic arata acesta si dati si voi un ban pentru istoria orasului pentru ca daca nu dati banii va va binecuvanta arhiepiscopul ungurilor si nu IPS Irineu al nostru.

Take 18 mai 2013 at 12:14

in biserica Sf. Anton se roaga si catolici si ortodocsi, si romani si maghiari… IPS Irineu se plimba pe mochete de mii de euro iar la o biserica prin care trec zeci de oameni zilnic nu se pot aloca 10.000 de lei fara comentarii pt igrasie si tencuieli?

ion 18 mai 2013 at 17:44

o gramada de cultura la Consiliul local…cultura pe banii nostri…

albanesul 18 mai 2013 at 18:18

8000 EURO UN COVOR FRATE „”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
A INEBUNIT LUMEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAA

PANA UNDE MERG ASTIA BA….

DE FAPT , NU-I PROST CINE MANCA 7 PAINI ,E PROST CEL CARE-I DA……………………………..

nu mai tre bagati in seama popii…asta e…
ei au drumul lor , noi al nostru ….si asta e

maria 20 mai 2013 at 8:03

Mocheta= cultura! Consiliul judetean Alba ar mai trebui sa consulte DEX-ul. Irineu are nevoie sa mearga in munti. Nu suporta glasul de copiii, nu suporta multe din lume. Cei mai multi preoti nu considera ca biserica este pusa in slujba omului. Catedrala are nevoie de covor pt a acoperii zgomotul pasilor ce deranjeaza auzul lui Irineu prea fin. Judetul acesta are de toate: scolile sunt dotate, avem toalete peste tot, invatamantul si sanatatea au cel mai mare buget din tara,mocheta in catedrala mai lipsea. Suntem ca in bancuriel cu Bula.

Comentariile sunt oprite