Programul „Start-Up Nation România”: Cererile de finanțare pentru ar putea fi depuse începând cu 2 mai

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Potrivit secretarului de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry Ilan Laufer, cererile de finanțare pentru programul privind stimularea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii – „Start-Up Nation România” – ar putea fi depuse online, începând cu data de 2 mai 2017, prin intermediul unei aplicații care va rămâne deschisă pentru perioadă de 30 de zile.

Oficialul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț si Antreprenoriat susține că programul, care prevede alocarea unor granturi de până la 200.000 de lei, nu necesită depunere fizică de dosare, iar evaluarea cererilor se va face automat, la fel ca și stabilirea punctajului acordat fiecărui plan de afaceri.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

„Partea de înscriere on-line se va face într-o platformă foarte prietenoasă. Nu cred că va fi ceva complicat. Vă garantez că va fi o procedură simplă și o procedură cât se poate de transparentă, punctajul fiind acordat automat de acest algoritm de calcul, iar în clipa în care urmează să aplicați veți sti foarte bine punctajul pe care îl obțineți”, a declarat Harry Ilan Laufer.

Acesta susține că Programul „Start-Up Nation România”, care se va desfășura pe o perioadă de patru ani, își propune finanțarea a aproximativ 10.000 de noi firme anual. Prin acest program ar putea fi create peste 20.000 de locuri de muncă în fiecare an, în condițiile în care pentru un grant de 100.000 de lei IMM-urile au obligația de a angaja minim o persoană, iar pentru 200.000 de lei minim două persoane.

Bugetul pentru Programul „Start-Up Nation România” este de 400 de milioane de euro, bani care vor proveni atât din bugetul de stat, cât și din bugetul Uniunii Europene.

Prin acest program vor fi finanțate cu prioritate activitățile de programare IT, producție, industrii creative, servicii și comerț.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419