Rămâi conectat

Politică Administrație

Programul Start-Up Nation – o şansă importantă pentru dezvoltarea mediului de afaceri

Publicat

în

Programul Start-Up Nation: condițiile pentru a fi eligibil • limita de vârstă pentru cei care doresc să beneficieze de finanțare

Programul Start-Up Nation România 2017 va demara în luna mai și este important ca cei care vor să obțină finanțare să fie pregătiți pentru a accesa fondurile puse la dispoziție, a explicat consilierul județean PSD Daniel Zdrânc. El a adăugat că prin Start-Up Nation statul român vrea să ajute antreprenorii să-și deschidă firme și să promoveze antreprenoriatul.

”Proiectul Start-Up Nation vrea să finanțeze 10.000 de business-uri noi, cu până la 44.000 de euro. Domeniile de activitate care vor primi cel mai mare număr de puncte vor fi IT, producție, industriile creative (sănătate și educație), serviciile și comerțul”, a spus Daniel Zdrânc.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condiții pentru a obține fonduri prin Start-Up Nation

Consilierul județean PSD Daniel Zdrânc a oferit o serie de amănunte menite să îi convingă pe cei ce citesc aceste rânduri că merită să demareze o afacere în cadrul unui proiect finanțat prin programul Start-Up Nation.

Condițiile pentru a fi eligibil și pentru a aplica sunt: să înființați o societate după 30 ianuarie 2017, să creați minimum un loc de muncă și să îl mențineți cel puțin 2 ani; lDacă aveți o firmă sau sunteți asociat în mai multe firme puteți să înființați o nouă societate pentru a aplica în cadrul acestui proiect, cu condiția să nu solicitați finanțare pe codurile CAEN pe care desfășurați deja activitate în firma sau firmele respective; lCei care au deținut/dețin calitatea de asociați în alte firme își pot constitui o nouă societate care să obțină finanțare în cadrul acestui program, condiția fiind ca aceasta să fie înființată după 30 ianuarie 2017; lEste eligibilă pentru a obține finanțare și achiziția de francize naționale sau internaționale;

Limita de vârstă pentru cei ce doresc să beneficieze de finanțare – cel puțin 18 ani, necesară pentru deschiderea unei firme; lDin momentul lansării proiectului solicitanții au la dispoziție 15 zile lucrătoare pentru a aplica în vederea obținerii finanțării; Nu sunteți obligați să faceți angajări înainte de a obține finanțare; angajarea trebuie făcută până la momentul depunerii cererii de plată; lPuteți fi angajat în companie dacă sunteți tânăr absolvent (din 2012 până în prezent, aveți minimum studii medii – 12 clase) sau sunteți persoană defavorizată, în aceste condiții sunteți eligibil și pentru cele 20 de puncte suplimentare; Este eligibil pentru a beneficia de finanțare și mediul rural; lDacă ați mai beneficiat de alte fonduri puteți să accesați acest program; lPuteți să porniți afacerea chiar dacă nu aveți bani, pentru că toate cheltuielile eligibile au fost gândite astfel încât să vă permită demararea afacerii fără capital propriu; lTVA este eligibilă doar pentru societățile care nu sunt plătitoare de această taxă (care au TVA nedeductibilă); lCei care doresc se pot asocia pentru a demara o afacere împreună; lÎn cadrul proiectului salariile sunt eligibile pentru maximum un an (pe perioada de implementare), acestea fiind plafonate la nivelul salariului mediu pe economie; lEste eligibilă închirierea spațiului de lucru pentru maximum un an și este nevoie de un raport de evaluare ANEVAR; lPot fi închiriate spații care nu au destinație locativă; lNu este eligibilă achiziția unui teren și nici construcția unui spațiu; lEste eligibilă achiziția de autoturisme/autoutilitare, în funcție de codul CAEN; lEste eligibilă achiziția de aparatură de specialitate; lDacă soțul/soția au fiecare câte o firmă înființată după 30 ianuarie 2017 pot să aplice fiecare pe câte un proiect; lCheltuiala cu consultanța este eligibilă în limita a 8.000 de lei, dar nu mai mult de 4 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile; lStocul de marfă și materiile prime nu sunt eligibile; lÎntreprinzătorii pot să aibă activități și pe alte coduri CAEN, diferite de cel pe care solicită finanțare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare