Rămâi conectat

Ştirea zilei

Programul Noua Casă continuă și în anul 2022: Suma alocată ar putea fi suplimentată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Programul Noua Casă continuă și în anul 2022: Suma alocată ar putea fi suplimentată

În anul 2022, Programul Noua Casă va continua, anunță ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, care a declarat că a semnat documentele necesare.

„Astăzi am semnat continuarea programului. Alocarea se va menține în prima faza la nivelul de anul trecut”, a spus Câciu într-o conferință de presă.

Ministrul a precizat că suma alocată poate fi suplimentată. Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa, conform FNGCIMM este în valoare de 2 miliarde lei. Programul Prima Casă a devenit Noua Casă din 2020. Programul care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat, transmite Mediafax.

Ministrul de Finanțe Adrian Câciu a susținut o conferință de presă în care a făcut mai multe precizări în legătură cu inflația galopantă, prețurile la energie electrică și gaze cât și despre soluțiile avute în vedere pentru stoparea exploziei prețurilor.

Oficialul a declarat printre altele că în fața crizei singura șansă este a societatea și statul să facă parteneriat iar datoria statului este de a scăpa oamenii de griji.

Adrian Câciu a transmis că nu este adeptul taxelor noi dar ceea ce s-a întâmplat cu PNRR-ul ”care s-a făcut într-un birou” și nimeni nu știa ce se întâmplă acolo, și nici jurnaliștii ci doar o mână de oameni care au lucrat la un plan pe șase ani care privește România, nu trebuie să se mai întâmple.

”Eu nu o să comentez declaraţii politice ale unora, cel puţin unii, nu toţi – pentru că la PNRR nu au lucrat foarte multe persoane, dar măcar unii au lucrat, care au scris în PNRR şi aveţi la dispoziţie negru pe alb ce s-a scris în PNRR ca reformă fiscală. Sunt unele elemente care vin din mediul economic, ca solicitări. Le vom lua în analiză.

Nu sunt adeptul taxelor noi, dacă mă întrebaţi. Eu consider în continuare, şi poate pe unii îi deranjez, poate pe alţii îi surprind, că regimul fiscal din România aşezat şi ajustat cu zona de economie informală, care este, din punctul meu de vedere, prea relaxat privită, sau a fost prea relaxat privită, poate produce venituri la bugetul general consolidat care să producă, la rândul lor, excedent.

Dar orice ajustare de genul acesta trebuie făcută la solicitarea şi a mediului de afaceri şi în directă proporţionalitate cu interesul statal şi socio-economic. Nu trebuie să afecteze alte sectoare, nu trebuie să afecteze cetăţeanul, trebuie să încurajeze cetăţeanul să aibă productivitate”, a precizat ministrul.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea