Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

PROGRAMUL Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare din Vinerea – Invitație la distracție între 19 și 21 august, spectacole, concerte, ateliere și concursuri, în Poiana cu Goruni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria și Casa de Cultură Cugir fac ultimele pregătiri pentru „Festivalul Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare”, aflat la cea de a V-a ediție, care va avea loc în acest weekend în Poiana cu Goruni din Vinerea. Ansambluri şi interpreţi din ţară şi străinătate vor promova şi valorifica patrimoniul cultural prin dansurile şi cântecele lor traditionale. Sambata evenimentul va fi prezentat de catre vedeta de televiziune Cosmin Seleși, a carei prezenta este o garantie a bunei dispoizitii, aspect pe care cugirenii au avut ocazia sa-l constate cu ocazia festivalului “Cetatilor Dacice”.

Manifestarea debuteaza vineri, 19 august, cu o paradă care va porni de la Casa de Cultură pana pe B-dul Al. Sahia si la care vor participa: Grupul Cavo Greco – Agia Napa-Cipru, Ansamblul Buzavirag – Brașov, Zeiden Tanzgruppe – Codlea, Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea. Cugirenii vor putea invata dansuri populare prezentate de ansamblurile mentionate si, in acelasi timp, le va fi starnita curiozitatea de a participa la spectacolele din Poiana cu Goruni.

Sambata, amfitrionul întrecerilor sportive tradiţionale, Cosmin Selesi ii va supune pe vitejii din ansambluri la diferite probe dificile, dar pline de amuzament, in care isi vor dovedi dibăcia, curajul şi puterea: arcul viteazului, suliţaşul cetăţii, rapid si puternic, chicioroangele, trasul cu frânghia, lupta pe butuci, aruncarea greutăţii, plincea. Ziua va continua cu atelierele de dans, in cadrul carora membrii ansamblurilor vor încerca să înveţe unii de la alţii jocurile specifice zonelor de provenienţă. Dupa acest moment va incepe spectacol la scena cu repertoriul artistilor Michael Cetean, Flavius Cristea, urmati de Ansamblul Augustin Bena si     Grupul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru. Seara, se schimba registrul si locul folclorului va fi luat de muzica usoara, cugirenii putand sa revada trei dintre trupele locale: Amurg, StarDust, Serenity. Programul se va incheia cu un foc de tabara, devenit deja traditional.

Cea mai bogată zi a Festivalului Naţional de Dansuri şi Tradiţii Populare Vinerea – Cugir ramane si in acest an ziua de duminica ce debuteaza cu parada portului popular pe ruta: Căminul Cultural, Str. Principală, Str. Eroilor, Poiana cu Goruni. Fanfara Casei de Cultură Cugir va deschide spectacolul folcloric care va aduce pe scena pe : Grupul Mlădițe Cugirene, Zeiden Tanzgruppe – Codlea, Ansamblul Cizereana – Cizer,    Călușarii din Romos, Ansamblul Buzavirag – Brașov, Ansamblul Junii Becleanului – Beclean, Ansamblul Ritmuri Zărăndene – Băița, Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea, Ansamblul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru. Totodata vor interpreta melodii din zona nostra artistii: Adi Neamțu și Alina Bîcă, Radu Arcălean, Ionela Popa, Daniel Olar, Madalina Cirje și Taraful Casei de Cultură Cugir. Festivalul se incheie cu doua concerte de muzica usoara sustinute de Grupul Aprentis si Trupa MilleniumC din Cugir.

Pe tot parcursul festivalului la corturile şi căsuţele de lemn din zonă vor putea fi admirate produse populare, în cadrul Târgului Meşterilor Populari.

Buna desfasurare a evenimentului va fi asigurata de echipajele Poliţiei Oraşului Cugir, Jandarmeriei, Poliţiei Locale, precum şi a pompierilor de la SVSU. O salvare şi o echipă de asistente medicale sunt pregătite să ofere asistenţă medicală în caz de nevoie.

Organizatorii atrag atentia tuturor celor care vor lua parte la festival ca sunt interzise aprinderile de focuri in locuri nemarcate. La solicitarea administratiei locale, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Alba a asanat 1 hectar din teritoriu de muniţia rămasă neexplodată din fostul depozit de arme si munitie aflat in aceasta zonă in perioada celui de al Doilea Razboi Mondial. Pentru a nu se expune nici unui pericol, cetatenii trebuie sa respecte perimetrul destinat organizarii festivalului si mai ales sa nu aprinda focuri decat in cele 11 zone marcate ca vetre de foc.

Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare

Cugir – Vinerea – Poiana cu Goruni

Ediția a V-a

19 – 21 August 2016

Joi – 18 august 2016 – Cugir

11.00 – Conferință de presă – Sala de conferințe, Casa de Cultură

Vineri – 19 august 2016 – Cugir

17.00 – Parada portului popular: Casa de Cultură, Parcare Complex, B-dul Al. Sahia

Ateliere de dansuri – Grupul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru

– Ansamblul Buzavirag – Brașov

– Zeiden Tanzgruppe – Codlea

– Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea

Sâmbătă – 20 august 2016 – Poiana cu Goruni, Vinerea

Prezentator Cosmin Seleși

10.00 – Jocuri sportive tradiționale

17.00 – Ateliere de dansuri – Grupul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru

– Ansamblul Buzavirag – Brașov

– Zeiden Tanzgruppe – Codlea

– Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea

– Ansamblul Junii Becleanului

18.30 – Spectacol folcloric

Michael Cetean

Flavius Cristea

Ansamblul Augustin Bena

Grupul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru

20.30 – Concerte: Trupele Amurg, StarDust, Serenity

22.00 – Foc de tabără

Duminică – 21 august 2016 – Vinerea    

9.30 – Slujba religioasă – Biserica Sf. Ierarh Nicolae și Biserica Sf. Petru și Pavel

11.00 – Parada Portului Popular: Căminul Cultural, Str. Principală, Str. Eroilor

Spectacol folcloric – Poiana cu Goruni

14.00 – Fanfara Casei de Cultură Cugir

Grupul Mlădițe Cugirene

Zeiden Tanzgruppe – Codlea

Ansamblul Cizereana – Cizer

Călușarii din Romos

Ansamblul Buzavirag – Brașov

Ansamblul Junii Becleanului – Beclean

Ansamblul Ritmuri Zărăndene – Băița

Ansamblul Câmpul Pâinii – Vinerea

Ansamblul Cavo Greco – Agia Napa, Cipru

Adi Neamțu și Alina Bîcă

Radu Arcălean și Taraful Casei de Cultură Cugir

21.00 – Concerte – Grupul Aprentis

– Trupa MilleniumC


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Peste 400 de persoane legitimate în Alba, prin intermediul aplicației eDAC, în 24 de ore: Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor Joi, 25 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea